Walentynkowe pnącze

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika .far1., 22 maja 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. .far1.

.far1. Czeladnik forum

Jak stoi (ew. leży) sprawa z walentynkowym rzędem cudownego pnącza? Podobno w innych krajach dają rekompensatę? Czy polscy gracze mają się zgłaszać do PT celem ustalenie czy im się należy?

2. SMOD_Wadera*

SMOD_Wadera* Guest

.far1., zapraszam do tego Oficjalnego Ogłoszenia: ..::klik::.. :)
    Obecnie nie mamy informacji na temat dalszych rekompensat, zapewniam jednak że jeżeli otrzymamy jakieś informacje, zostaną one przekazane w formie Oficjalnego Ogłoszenia. Zapraszam do ich śledzenia. :)
    Czy tutaj masz jeszcze jakieś pytania? :)

3. .far1.

.far1. Czeladnik forum

Mam jeszcze pytanie :)
    Jak to możliwe.... w innych krajach ludzie dostają rekompensatę, a my nie? Dlaczego jesteśmy traktowani gorzej niż inny gracze?

4. Wika7022

Wika7022 Chodząca legenda forum

Możliwe, że nasz serwer jest po prostu mniej rozwinięty... porównując z niemieckim.

5. SMOD_Wadera*

SMOD_Wadera* Guest

.far1., niestety nie wiem jak jest w innych krajach. Podałam Ci informacje które posiadam, czyli odnośnie rekompensaty i zmian - Oficjalne Ogłoszenie. Jak już napisałam - czy będą inne rekompensaty, w jakiej formie - tego nie wiem, ale gdy tylko otrzymamy jakieś informacje w tym temacie zostaną one zamieszczone na forum.
    Czy możesz wskazać informację mówiącą o rekompensatach w innych krajach o których piszesz? :)

6. .far1.

.far1. Czeladnik forum

a co ma serwer do rekompensaty?

7. Wika7022

Wika7022 Chodząca legenda forum

Że tam jest wszystko bardziej rozwinięte i brane pod uwagę?

8. .far1.

.far1. Czeladnik forum

Oficjalnego Ogłoszenia nie było. Po prostu gracze, którzy zgłaszali się do PT dostali je. Czy w takim razie gracze u nas też mogą się do PT zgłaszać? Znajomy w Anglii dostał rekompensatę....
    Może zamiast czekać na informację, sami się w centrali dopytacie czy coś dostaniemy czy nie?

9. BA_Salsa

BA_Salsa Guest

W tej sprawie były przekazywane nastroje Graczy i ich niezadowolenie, jednak informacji na temat rekompensat nie otrzymaliśmy i na daną chwilkę nie mamy innych wiadomości do przekazania.
    Czy masz jeszcze jakieś pytania?

10. .far1.

.far1. Czeladnik forum

podobno serwer dla Farmeramy jest jeden, ale nie wiem gdzie jest zlokalizowany, więc myślę, że to nie ma związku z techniczną sprawą gry, lecz z dobrą wolą ekip...

Skoro nie macie informacji na ten temat, czy oznacz to, że gracze z Polski są pomijani przy podawaniu takich informacji? Czy zamierzacie napisać do centrali i Anglików celem dowiedzenia się, co z rekompensatą? Czy będziecie biernie wieki czekać, aż dostaniecie informację?

11. SMOD_Wadera*

SMOD_Wadera* Guest

.far1., sam stwierdziłeś że nie było tej sprawie Oficjalnego Ogłoszenia. :)
    Zawsze staramy się dopytać w centrali o sprawy które nurtują Graczy. Kiedy otrzymujemy informacje, zostają one zamieszczone w formie Oficjalnego Ogłoszenia na naszym forum. :)

12. .far1.

.far1. Czeladnik forum

To, że nie ma oficjalnego ogłoszenia, oznacza, że takich informacji nie ma? Sami czasem piszecie, że nie wszystko musicie ogłaszać. Może nie chce Wam się siedzieć w PT i dopisywać do kont zaległej rekompensaty? Czy Polscy gracze mają pisać do innego PT (któremu chce się pracować) celem uzyskania rekompensaty?

Karkalinka lubi to.
  13. BA_Izolda*

BA_Izolda* Komandor forum

Trafiłeś w dziesiątkę. Dokładnie tak jak napisałeś: nie ma ogłoszenia ponieważ nie dostaliśmy informacji z Centrali, która swoją drogą nie znajduje się w Anglii :)
    Skoro na angielskim forum, na które się powołujesz nie została podana taka informacja, to znaczy, że nie ma tu żadnego niedopatrzenia z naszej strony.

Powtarzam to co było już pisane: Nie mamy informacji o żadnych rekompensatach dla Graczy, więc Twoje stwierdzenie jest bezzasadne.

Ciekawe...nie patrzyłam na to nigdy z tej strony :)

14. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

z tego co pisza niemieccy userzy w tym watku..
    http://de.bigpoint.com/farmerama/bo...rückbuchung-valentinswolkenlinie.23706/page-2
    wynika,ze pare osob dostalo zwrot wydanych fl na pnacze z jednoczesnym jego usunieciem..
    przyklad takiego postu,,,

http://de.bigpoint.com/farmerama/bo...valentinswolkenlinie.23706/page-2#post-864540

Petunia lubi to.
  15. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

16. .far1.

.far1. Czeladnik forum

Tak, w dalszym ciągu mam jedno i to samo pytanie:
    czy, kiedy i jak gracze w Polsce mogą się zgłaszać po rekompensatę za Walentynkowe pnącze?
    Kolega wyżej przedstawił dowód, że w Niemczech wiedzą o rekompensacie.
    W Anglii też coś na forum o tym wspominali http://www.bigpoint.com/farmerama/b...tter-and-compensation.16276/page-8#post-79591
    Przestańcie się zasłaniać, że nie ma oficjalnego ogłoszenia, skoro są dowody na to, że rekompensaty są !!
    Bardzo proszę nie zamykać wątku do czasu, aż wszyscy zainteresowani gracze nie dostaną informacji i rekompensaty (którą inne kraje przyznają bez problemu)

17. Petunia

Petunia Młodszy ekspert

super wiadomosc czyli istnieje mozliwosc zwrotu kasy graczom za pnacze :inlove:

ten gracz czytaja w ostanim podanym linku ,rzeczywiscie otrzymaja 190 Fl zwrotu za pnacze wylentynkowe !

zadziwiajace, czyli gracze moga dostac zwrot florkow!

dziekuje -norbijas-
    te linki sa warte przeczytania !

18. TL_Mouse

TL_Mouse Guest

Dzień dobry :)

słuchajcie, czytam sobie to, co tu piszecie i rozumiem, że macie prawo być nie zadowoleni ze zmian jak nastały po zakupie rzędu pnącza.
    Mogę zapewnić dwie rzeczy:
    - nikt nie upoważnił nas do przyznawania rekompensaty, czy zwrotów,
    - w poniedziałek zapytam ponownie jak ICM odnosi się do zwrotu FL i odpisania z konta gracza rzędu walentynkowego pnącza i czy jest to w ogóle możliwe

Jednak Wasze linki informują, że zwroty w innych krajach były, ale przykro mi, jednak nie dopatrzyliśmy się tam informacji o jakichkolwiek pojedynczych rekompensatach dla graczy.
    Rekompensata wg PWN:
    rekompensata, rekompensacja
    1. «zrównoważenie lub wyrównanie braku, niedoboru lub ujemnego charakteru czegoś»
    2. «zlikwidowanie poniesionych przez kogoś strat lub doznanych krzywd»
    3. «to, co równoważy braki, straty lub krzywdy»

Póki co czekamy, wątek zostaje otwarty, ja bardzo Was proszę pamiętajcie, że to nie wątek dyskusyjny.

Miłej soboty życzę Wszystkim 8)

juliuszka lubi to.
  19. sunshinexxxx

sunshinexxxx Forum Pro

te rekompensaty dotyczyly graczy ktorzy zakupili walentynkowe pnacze wiec to chyba pojedyncze przypadki a nie cala rzesza graczy wiec nie rozumiem Twojej odpowiedzi Mouse.
    Producent tylko " nagrodzil" wszystkich graczy kodem na mlyn.
    Sprawa juz trwa miesiac a jak widac Polska ekipa jest dalej 100 lat za murzynami i dalej nikt nic nie wie w tej sprawie, nie interesuje sie sprawami graczy mimo ze to nie pierwsza akcja o ktora was prosimy, wszystko dalej odbywa sie bez echa " nikt nic nie wie, najlepiej zamiesc pod dywanik i udawac ze nie bylo sprawy" ;)

20. .far1.

.far1. Czeladnik forum

Czy sprawa odszkodowań ruszyła? Nabrała tempa?
    Czy ICM odezwała się i już wiecie co się stanie z polskimi graczami?

Nasz droga TL_Mouse !!

Przeczytaj, proszę, dokładnie co napisał użytkownik -norbijas-, a przekonasz się, że w Niemczech są osoby, które zwrot otrzymały. Jeśli nie posługujesz się biegle językiem niemieckim, poproś kogoś innego z ekipy, żeby Ci to dokładnie przetłumaczył !!

A co słychać w Anglii?

„We apologise to those of you feeling it was not fair, and all we can do is refer you to our Customer Care Team to discuss a refund or further compensation” <- fragment z postu zamieszczonego w kwietniu przez TL z Anglii!!

Co pozwolę sobie przetłumaczyć jako:

Przepraszamy tych, którzy uważają, że to nie było sprawiedliwe, ale wszystko co możemy zrobić to skierować Was do naszej Pomocy Technicznej aby uzgodnić (Przedyskutować) zwrot wpłaconych środków lub dalsze rekompensaty

A także post #163:

http://www.bigpoint.com/farmerama/b...ucer-newsletter-and-compensation.16276/page-9

„EDIT #2: I submitted another contact form and this time, while I did get a standard "this is a known problem, response will be posted..." message, it was followed up immediately by another that did offer reasonable compensation.. not what I said below, but reasonable.”

Co ewentualnie można przetłumaczyć jako:
    Wysłałem kolejny formularz kontaktowy i tym razem najpierw otrzymałem standardową wiadomość: "to jest znany problem, odpowiedz zostanie zamieszczona... ", to chwile potem dostałem kolejną, w której zaproponowano mi rozsądną rekompensatę... nie taką o jakiej piszę poniżej, ale rozsądną

Dodam, że słowo "compensation" (pierwsze znaczenie odszkodowanie) sami tłumaczycie jako rekompensata. Nie trzeba daleko szukać wystarczy zerknąć do ostatniego biuletynu producenta. Wystarczy spojrzeć na punkt trzeci w wersji angielskiej, http://www.bigpoint.com/farmerama/b...ucers-newsletter-april-2015.16274/#post-77391 i na to jak zostało słowo compensation w tym samym punkcie przetłumaczone na polski: https://board-pl.farmerama.com/index.php?threads/biuletyn-producenta.10520/#post-504306.

Nie za bardzo wiem, po co cytujesz słownik PWN, ale może tak trzeba…
    To ja sobie pozwolę na użycie słownika synonimów:
    Rekompensata to inaczej : kompensata, kompensacja, odszkodowanie, zadośćuczynienie, indemnizacja, refundacja, restytucja, satysfakcja, zwrot kosztów, wynagrodzenie krzywd, likwidacja szkód, powetowanie strat

Może zamiast popisywać się cytatami ze słownika PWN, lepiej sprawdzić, co się zamieszcza w ogłoszeniach

PS. sunshinexxxx – dzięki za udział tu i gdzie indziej ;)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.