Opinie Walentynki 2026

Discussion in 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' started by Eviana, Feb 11, 2026.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
  1. lawenda123!

lawenda123! Czeladnik forum

czesc a gdzie zdobede róże zeby odkryc ostatnie pole przy ośmiornicy. Pomocy nie potrafie tego znaleść:cry:

Marzenakruczek and Aisha1969 like this.
  2. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

Róże to kwiaty z farmy - dostępne są bodajże od 66 poziomu
    i są tam gdzie wszystkie rośliny które wysiewamy - można je też kupić w czerwonym koszyku (oczywiście gdy już się ten 66 poziom farmy ma )

3. goklicin

goklicin Forumowy żółtodziób

..u mnie tak samo, wymieniam i brak efektów

Twoje posty połączyłam. Jeśli chcesz coś dopisać, to korzystaj proszę z opcji "Edytuj" przy poprzednim swoim poście.
    Proszę zapoznać się z poradnikiem --->KLIK
    Tutaj można poćwiczyć --->Wątek do ćwiczeń
    MOD_Zła

Last edited by moderator: Feb 14, 2026
    Aisha1969 likes this.
  4. -akacja-

-akacja- Czeladnik forum

witam w klubie u mnie wszystkie macki na poziomie 1 choć zainwestowałam w ulepszacza macki (buteleczkę)

5. Yabolek

Yabolek Hrabia forum

Po kupieniu ulepszenia trzeba je nałożyć na wybraną mackę,

Z poradnika

Aby ulepszyć mackę albo przyspieszyć jej bieżącą produkcję trzeba w nią kliknąć:

6. rosseina

rosseina Naśladowca mistrzów

Dziękuję, że mi podpowiadasz, pole z ośmiornicą u mnie jest zablokowane żebyodblokować pierwsze musze dać koralowca mam tylko 5 szt wiec nie odblokuje go zeby siać dalej (ro pole z ośmiorinca jest tym polem eventowym?)

Aisha1969 and Karakuliambro like this.
  7. Karakuliambro

Karakuliambro Komisarz forum

Jeden obszar nie jest zablokowany. Ustaw tam pola kombajnem i posiej te 5 szt. Jak się rozmnożą, to będziesz mogła oddać co urośnie, aby odblokować następne.

8. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

Po jednym ulepszeniu powinno być tak

oczywiście gdy już to ulepszenie nałożymy na daną mackę (czyli klikamy w mackę i w ten ,,przycisk z buteleczką po lewej stronie koła które się po kliknięciu ukazuje )
    macka ma poziom 2 ale nadal daje tylko 1 punkt

Ja co wejdę do Kraba mam... taką promocję (już od startu ewentu )
    ale gdy chcę tą buteleczkę nabyć to jednak każe mi płacić 70 badyla i 8 kamieni ...
    no to albo jest promocja albo niech rzetelnie cenę wystawia a nie jakieś... nie wiadomo co odprawia:p

9. Aisha1969

Aisha1969 Generał forum

to jest błąd każda buteleczka kosztuje 70szt badyla jak klikniesz w butelce wymień się wtedy zobaczysz właściwy koszt

10. kudlaty147

kudlaty147 Wszystkowiedząca wyrocznia

ale co mozemy zrobic kantuja nas zawsze

11. hanpoc

hanpoc Czeladnik forum

Mam tak samo ,ulepszyłam macki 2 razy i nadal jestem na Pierwszym poziomie . Nie wiem co zrobić żeby przyspieszyć postęp .

12. janafarm

janafarm Wyjątkowy talent

Co robić najpierw przyspieszać wzrost czy ulepszać ?

13. hanpoc

hanpoc Czeladnik forum

Może ktoś coś wie i podpowie ??

14. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

Chyba korzystniej będzie przyspieszać dopiero wtedy gdy macki będą już ulepszone do maksymalnego poziomu - tak że teraz raczej ulepszać systematycznie jedną po drugiej
    U mnie dwie na poziomie 4 i po kolejnym zbiorze następna będzie
    - no i te ulepszenia lepiej dawać przed zbiorem macek ,zawsze to punkt czy dwa więcej do paska postępu będzie - a tu każdy punkcik cenny , tym bardziej że na początku strasznie mozolnie ich przybywa

15. Karakuliambro

Ja ulepszam. Będę przyśpieszać po ulepszeniu na max
    wszystkich macek.
    Z ulepszonych macek jest więcej punktów i raczej lepsze nagrody.

16. bogusiak80

bogusiak80 Chodząca legenda forum

Będę musiała zastosować Twoją metodę.Ulepszyłam każdą mackę i wszystkie są na poz.2.:(

17. Karakuliambro

Też ulepszam po jednej macce na maks, a potem biorę się za następną. Na razie tylko dwie udało się tak ulepszyć.

18. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

Czyli nie masz z tego żadnego zysku póki co bo nadal zbierasz 8 punktów - u mnie 12
    ale ... :music: spróbuję policzyć czy będzie jakaś różnica między ulepszaniem ,,poziomym,, ( czyli wszystkie macki równomiernie - jak u Ciebie)
    a ,,pionowym ,, ( czyli każdą po kolei na maksa - jak ja to robię )
    bo na obecną chwilę ja zbieram więcej punktów , ale ... może w efekcie końcowym oba sposoby dadzą taki sam zysk - oczywiście chodzi o zysk w trakcie ulepszania, bo gdy już wszystkie będą na maksa to wiadomo że będzie on taki sam - no aż jestem tego ciekawa :p
    ---------------------------
    no i wyszło mi że korzystniej ulepszać ,,pionowo,, (po kolei każdą mackę na maksa ) bo zyskuję się 21 pk. więcej :music:niby niewiele ale zawsze to odrobinę szybciej/wcześniej/ się ukończy

Last edited: Feb 14, 2026
  19. MOD_Zła

MOD_Zła Forum Moderator Team Farmerama PL

Każdą mackę ulepsza się osobno.
    Klikasz na mackę i ją ulepszasz.

20. TakaJa

TakaJa Okazjonalny autor

Czy te przyspieszacze macek są jednorazowe? Przyspiesyszłam wszystkie macki raz, po zbiorze znowu wrocił czas sprzed przyspieszenia, jeśli tak to nie warto :(