Opinie Walentynki 2026

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 11 lutego 2026 o 09:06.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. RWM41

RWM41 Ambasador forum

nazbierałam trochę listownicy, poszłam do kraba kupić piórko. Zabrał towar. nacisnęłam na mackę w celu ulepszenia i nic. Piórka nie ma, macka ciągle na poziomie 1. Ktoś tak miał?

bogusiania, Aisha1969 oraz wiesi06 lubią to.
  2. ania12355

ania12355 Chodząca legenda forum

Piórkiem skracasz czas dojrzewania macki

Aisha1969 i Montwa lubią to.
  3. Montwa

Montwa Baron forum

Wszystko jest ok. :)
    Po prostu szykowne pióro jest do przyspieszenia kolejnego zbioru macki. :)
    W celu jej ulepszenia należy użyć sekretnej wiadomości, nie piórka. ;)

.

4. monire13

monire13 Czeladnik forum

Ja też mam nic, a dałam krabowi na wymianę.

nikolabln i Aisha1969 lubią to.
  5. dariodiablo

dariodiablo Komisarz forum

W skrócie: siejemy koral aż odblokujemy wszystkie obszary ,następnie siejemy tylko listownicowiec i wymieniamy u kraba na sekretne wiadomości , żeby ulepszać macki... /naturalnie jeśli nie mamy na tyle korala to dosiewamy listownicowiec/

6. Aisha1969

Aisha1969 Generał forum

u mnie tak to wygląda ,dzisiaj otworzę jeszcze jedno pole a dwa ostatnie jutro i wezmę się za ulepszanie macek ;)

7. Yabolek

Yabolek Baron forum

U mnie wszystko odblokowane. 40 dużych pól, 5 średnich i 16 małych,
    Razem wychodzi 186, choć poradnik mówi o 185.

kalinamala, nikolabln oraz bogusiania lubią to.
  8. nikolabln

nikolabln Chodząca legenda forum

Jak wytrzymam do północy to też wszystkie pola będą odblokowane.

kalinamala lubi to.
  9. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

No - a i to ulepszanie macek równie sprytnie obmyślone
    niby jest poziom 2 a praktycznie niczego nie zyskujemy jedynie badyla trzeba więcej nasiać i tych kamieni nazbierać

U mnie podobnie
    a jak wytrwam do 1-szej po północy to starczy mi korala na odblokowanie tych dwu ostatnich obszarów i tym sposobem miałabym już odblokowane wszystko - tylko listownicowca za mało bo ledwo do 35-ciu sztuk go rozmnożyłam :music:no ale i z tej garstki na rano miałabym na ponowny rozsiew i jedno ulepszenie macki ( które i tak nic mi nie da, no ale mus je robić )
    - tak trzeba się z tymi mackami sprężyć bo strasznie marny postęp przy tych pojedynczych punktach
    raptem mam 16/290 i... i nie wiem czy uda się te 290 wycisnąć nawet przy ulepszonych na maksa mackach , bo i z tym ulepszaniem zejdzie przecież najmniej dwa dni :music: no nic , ile się uda nawojować tyle będzie :p

AngelGina, nikolabln oraz Yabolek lubią to.
  10. Yabolek

Yabolek Baron forum

Jeżeli masz 35 sztuk listkowca to nie jest źle. Wysiej wszystko na dużych polach i po chwili powinno dopisać 5szt (u mnie dopisało).
    Z 40 szt na dużych polach dostaniesz 200. Przy układzie jaki podałem 40 dużych pól, 5 średnich i 16 małych, potrzebujesz 61szt na dalszy siew.
    200-61=139 poświecisz 1 nasionko i będzie na dwa ulepszenia. Radzę ulepszać od razu jedna mackę do 2pkt.
    Tylko uważaj, bo jak machniesz zasiew kombajnem, a będą średnie i male pola to kombajn sieje jak leci od góry do dołu.
    I cały misterny plan w ... ;)