Opinie Walentynki 2025

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 12 lutego 2025.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Macki do zbioru - tyle to znaczy;)
    Najlepiej na laptopie/stacjonarce albo na telefonie w przeglądarce (ale tak, żebyś widział całe okno gry).

Aisha1969, bogusiania oraz hiacynta lubią to.
  2. hiacynta

hiacynta Chodząca legenda forum

U mnie wygląda tak

3. marynia53

marynia53 Cesarz forum

to zbieraj bo są nagrody.

4. milka1057

milka1057 Naśladowca mistrzów

witam ja nie mogę zebrać macki choć mam wykrzyknik.jak najadę na niego ukazuje się zegar na planszy,która zasłania mackę.tak ma być?czy coś nie doczytałam?

5. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

To jest babol.
    Spróbuj zmienić powiększenie gry na 100% lub zmienić ustawienie wyskakiwania powiadomień (wł/wył):

https://board-pl.farmerama.com/threads/walentynki-2025.99292/page-5#post-2695040

6. bogusiak80

bogusiak80 Cesarz forum

7. milka1057

milka1057 Naśladowca mistrzów

tak to jest ewidentnie babol..wszystko zależy od serwera...sprawdzone na rodzinnych...na jednym nie ma problemu..na dwóch babol

8. bacowa70

bacowa70 Chodząca legenda forum

Rysiek :) czasem to myślę, że gdyby nie Ty to ta gra (przynajmniej w PL) już by się nie podniosła i padła na amen.:p
    Super, że jesteś.:)
    Czerpię.:p

= = = = =
    Z lekkim opóźnieniem działam, ale czerwony koral już na wszystkich polach i zbiór za 1,2 godz. :)
    Dziwne, że tak ustawione, że 1 szt. brakuje aby odkryć kolejny obszar.:oops:

9. bogusiania

bogusiania Baron forum

Zaczynam się denerwować. Jak w ogóle wygląda ta macka? Jeżeli pisze -macka poziom 1 - to znaczy, że mam już tę 1 mackę, czy dopiero będę mieć, ale jaka nagroda za nią, nic nie pisze. Czeski film :(

10. panda-p25

panda-p25 Hrabia forum

powiększyłam ekran na maksa , bardziej miniaturowe te macki mogli zrobić bo nawet niewidomy je zobaczy ,a może muszę okulary zmienić ,mam nadzieje ze już po kłopotach

11. bacowa70

bacowa70 Chodząca legenda forum

Jak odbierzesz mackę to już zalicza się do mackowych punktów.
    W poradniku jest tabelka z nagrodami za zbiór macek - to właściwie najważniejsza część tego eventu.

Naszym zadaniem jest uzyskać jak najwięcej punktów z macek poprzez ich ulepszanie.

12. gangrion

gangrion Naśladowca mistrzów

Trzecie pole odblokowane.

Można ustawić 12 dużych, 7 średnich i 8 małych pól.

Nagrody jak na I poziom w miarę - 18 kropelek, 2 śmigła i PD

13. bogusiania

bogusiania Baron forum

Dzięki :) Trochę się uspokoiłam, bo zebrałam drugą niewidzialną mackę, zielona stodoła się pokazała - 7 zielonych kropelek, naklejka zdobyta. A za pierwszą mackę co dostałam - nie wiem, bo stodoły też nie pamiętam, żebym klikała w nią. Zaczynam ogarniać tę dziwną grę :)

Ostatnie edytowanie: 13 lutego 2025
  14. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Czyli po odblokowaniu rano III obszaru i posianiu korala jeszcze zostanie 8 tychże. Intuicja mnie nie zawiodła tym razem:)

15. Yabolek

Yabolek Baron forum

Jestem pod wielkim wrażeniemo_O
    Matematyk mówi o intuicji.

Czekam do pierwszej ze zbiorem, coby 5szt jeszcze dopisało he he.
    Po obsianiu III zostanie jeszcze 13 korali.

Przysiadłem, porachowałem i wyszło że jutro (dziś) o 20tej wszystko będzie odblokowane. Trzeba zacząć od 8ej rano i przypilnować zbiorów.
    Dokładnie to będę miał na VII 95 szt koralowca zamiast 96, ale tu liczę na dopisanie.

Alleluja, nie muszę czekać, dopisało po północy.

Ostatnie edytowanie: 13 lutego 2025
  16. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Gra działa prześwietnie.
    Zebrałem koralowce, klikam w plusik do odblokowania, a jedyna reakcja to zniknięcia pola wpłaty.
    Po kilku próbach poddałem się i przelogowałem.
    No i się wyjaśniło.
    Koral zebrałem, ale nie zebrałem.
    Pola były nietknięte.
    Ech...
    Rozjechane skalowanie powodujące problemy z odbieraniem nagród z macek.
    Nawet zapisanie zbioru z kilku poletek stanowi problem.
    A BP standardowo w takich sprawach milczy.
    Jakże inaczej wyglądałaby chociaż taka informacja:
    'Pojawiły się takie, a takie błędy, których nie przewidzieliśmy.
    Obecnie można to obejść tak i tak (skalowanie, zmiana opcji dymka).
    Serdecznie przepraszamy i postaramy się je naprawić najszybciej jak to możliwe (ew że sie nie da).'

OO w ten deseń i uważałbym sprawę za załatwioną z podniesioną przyłbicą.
    Pewnie że babole mogą się zdarzyć i problem ze skalowaniem akurat jestem w stanie zrozumieć.
    Przygotowują ewent w natywnej rozdzielczości/powiększeniu i tego nie wyłapali.
    (Tu bym znowu mógł pisać o konkretnych testach przed wprowadzaniem ewentów, ale po co, jak i tak mają to w 4 literach.)

Tymczasem lecą na strusia.
    Głowa w piach, nic nie widzę, nic nie słyszę, nie ma mnie.
    Mody pewnie mają rozkaz milczeć i ewentualnie gdzieś coś w wątku przebąkną.
    I tak jest już od jakiegoś czasu.

Spadam.
    Do następnego babola. (W sumie niezły tekst na pożegnanie farmerskie.)

17. ata

ata Okazjonalny autor

Można na telefonie, w przeglądarce, zebrać macki.
    Klikam na mackę a w lewym dolnym rogu zbieram.

I wyłączone:
    Ustawienia zaawansowane:
    Ukaż pole informacyjne przy kursorze myszy

Ostatnie edytowanie: 14 lutego 2025
  18. pbkl

pbkl Ambasador forum

Cos sieje, cos odbieram, za drugim razem jakies brum brum czy cos wpadlo, Nadal nie wiem o co chodzi, ale robie jak tu mowia-odblokowuje pola. Moze jednak sie przekonam czy cos... Narazie co mam to oddaje za poletka... Jeszcze mi sie nie podoba...

Czy lepiej od razu ulepszac te macki czy serdecznie je odupuscic?

19. grania.

grania. Książę forum

mI weszło 13 dużych, 6 średnich i 6 małych

Mi wyszło na "0", ale w poprzednim rozsiewie brakło mi na 4 małe pola.

O właśnie dopisało 5 na+ :)

Ostatnie edytowanie: 14 lutego 2025
  20. Kasandra

Kasandra Okazjonalny autor

Nie tylko z zapisaniem zbioru jest problem. Ja po zmianie opcji o nie pokazywaniu dymka przy kursorze, na pozostałych polach nic nie mogłam zebrać, roślin ani nawet itemów. Znaczy mogłam klikać w jedno i to samo poletko bez przerwy i u góry na pasku licznik nabijał PD ale roślina nie znikała z pola, po przelogowaniu dalej tak samo. Miałam przez chwilę bekę i rozkminę czy dojadę w ten sposób do wbicia nowego lvl, bo już nie dużo mi wtedy brakowało xD ale jednak zabrakło mi cierpliwości, żeby to testować:p

Muszę przed zbiorem macek zmieniać ustawienia wyświetlania dymka a później znów wracać do poprzednich ustawień, bo inaczej nic nie zrobię na żadnej polanie.

Też tego nie rozumiem, że też do tej pory nie pojawiło się żadne ogłoszenie na ten temat. Nie wierzę, że BP nie zarejestrowało tego, że są problemy, ani żadna ekipa nie zgłosiła, że gracze zgłosili takie i takie problemy. No chyba że jednak ekipy nie zaraportowały tego faktu, w sumie o tym też nie dostaliśmy żadnego oficjalnego info. Przynajmniej u nas nie widziałam, a żeby jeszcze śledzić zagraniczne fora to już całkiem musiałabym zrezygnować ze snu :cry:

Rozwiązanie podane przez Halnego i BA_Marion to obejście problemu. Bardzo dobrze, że udało Im się to wyłapać, chwała i dzięki Im za to, w ten sposób gracze jakoś odebrali macki. Ale to tylko obejście, oczywistym jest, że powinniśmy dostać oficjalne info co zostanie w sprawie tego błędu zrobione. Jasne nie jest to błąd krytyczny, da się z nim jakoś funkcjonować, ale takie info jest zwyczajnie pomocne i pozwala poczuć graczom, że nie są ignorowani

Dlaczego tak jest? Gdzie jest problem? Czy żeby dostać takie info to musi być jakaś minimalna ilość zgłoszeń do pomocy technicznej? Jeżeli tak to ekipo dajcie jasne info, gracze słuchajcie, bez jakiejś tam minimalnej liczby zgłoszeń BP palcem nie kiwnie w sprawie. Nie ma zgłoszeń, nie ma tematu. Wtedy jasna sprawa, będziemy walić zgłoszenia do PT ;) Jestem w stanie to zrozumieć, procedury i te sprawy, no ale muszę to jako gracz wiedzieć.

Serio komunikacja zarząd,centrala-gracze działa kiepsko. Przy czym kiepsko to jest eufemizm.

Patrząc na problem z innej strony, też mnie nie dziwi, że gracze nie mają siły ani ochoty wychylać nos z krzaczków i reagować głośno na oczywiste babole. Tak wiele razy jesteśmy ignorowani, że zwyczajnie dla własnego komfortu psychicznego, wolimy odpuścić.
    A do tego jeszcze jak ktoś widzi błędy, raportuje je i dostaje rykoszetem info, że "przylazł i się czepia", "wiecznie tylko narzeka" i moje ulubione "przecież to tylko gra, a zachowujesz się, jakby Twoje życie od tego zależało" to już całkiem się odechciewa odzywać.

Tyle mojego, co się rozpisałam ;) Jak zwykle trzymajcie się na tych farmach i powodzenia z eventem :D