Opinie Walentynki 2022

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 9 lutego 2022.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. puniak3

puniak3 Moguł forum

nie lubię tej mechaniki to bardzo kiepsko mi idą takie układanki ale i tak robię bo pnącze i nagrody zacne co chapsnę to moje a co

2. incasent

incasent Ambasador forum

Czy kombajn działa na opryskiwacz?

3. gretag

gretag Chodząca legenda forum

Tak, działa ale jak klikniesz na przycisk z prawej strony kombajnu (4). Tak jak się zbiera jaja farmerskie..
    Klikając w lewy przycisk(3) zbierasz zwykłe itemy, rośliny, zagrody, drzewa.

4. ania12355

ania12355 Chodząca legenda forum

Zbiór normalny (z lewej) nie działa na opryskiwacz, ale ten z prawej działa

5. incasent

incasent Ambasador forum

Dzięki :)

---------------------------------------------------
    Kombajn 398 godzin ;]

6. izabell2468

izabell2468 Półbóstwo forum

Ja mam podobnie, jak Ty Greciu, wyspę w menażeriach, manufakturach i pojedynczych zagrodach i nawet przy turbo młynie ledwo udaje mi się nadążyć z paszą dla moich pupilów, więc obecnie też nie mogę podejść do sekundowych np ważek. Ale dowiedziałam się od Was cennej rzeczy - że Opryskiwacze tylko z ładunkami dają tą sekundową premię. Więc chociaż szkoda mi PD, które one dają i które do tej pory wykorzystywałam na bieżąco, to spróbuję zachomikować 5 sztuk. Może kiedyś mi się przydadzą. I tak, jak długo jeszcze nie będę myśleć o multi, to w myśl zasady: nigdy nie mów nigdy, bo może kiedyś mi się to odmieni.

Więc póki co, pilnie przysłuchuję się Waszej dyskusji, dowiaduję się ciekawych, nowych rzeczy:music::D

7. PiraniaSW

PiraniaSW Młodszy ekspert

Mam nadzieję że do końca tego eventu dadzą BabyBoom bo to będzie moje trzecie pnącze, a dalej nie mam odblokowane Cudownego pnącza -.- Zaraz zasieje por i o 15 lecimy z eventem z pełną parą :) Fajnie że jest gwarantowany zwierzak, a nie losowe które mnie nie lubią.

8. bacowa70

bacowa70 Chodząca legenda forum

To jeszcze takie gwarantowane będziemy mogli sobie od jutra kupić w Skleporamie.:)
    M.in. Papuzie gniazdo i Wybieg dla wyraków za FM.

* * *
    A szarłat sobie rośnie i rośnie ;) jeszcze długo będzie rósł.:D Tylko na Leśnej zostawiłam drzewa nawozowe i rano już będą gotowe do zbioru - no to je zbiorę.:)

9. incasent

incasent Ambasador forum

Czy jest jakakolwiek szansa, żeby zdobyć gdzieś te drzewa nawozowe?
    Ja jeżdżę na kombajnie, siano w stodole się skończyło ;], A i tak najdłużej rosnąca roślinka z mojego poziomu, posadzona nawet po północy, będzie gotowa do zbioru przed 14-stą :)

10. Aisha1969

Aisha1969 Generał forum

u mnie hortensja rozsiana ,teraz tylko czekać pozostało do 14ej i trochę roboty na bahamie :)

11. gosiagosia60

gosiagosia60 Chodząca legenda forum

Sobie poczytałam-mam 2 opryskiwacze,ten będzie trzeci-ale...Wiem,ze wiekszość z was już w tej chwili sie na dożynki szykuje(nie ukrywan,ze ja też).Tyle tylko,ze ja ,nawet majac te 3 opryskiwacze,z paszą sobie nie poradze,więc mi to na nic :(Mam 60 zwykłych mant,zbieram je 2 x dziennie a i tak z paszą nie nadążam i muszę kupować.No ale-turbo nie mam i nie będę miała,bo nie kupuję......I tak sie teraz zastanawiam-po co ja w ogóle na te dożynki się szykuję?o_O Przecież szans żadnych nie mam...-.- A szkoda,bo po to między innymi do tej pory grałam...
    Szarłat rośnie,event pyknę ale jakoś mi się odechciewa grać...

12. bacowa70

Tak, niewiele tych drzew, ale można jeszcze zdobyć.:)

Są w skrzyniach zagadkowych drzew:

Jest szansa, że zaraz po przejściu 200 poziomu coś wpadnie, później już - przynajmniej u mnie nie wpadają, ale po jednym dostałam.
    Są też w misjach w spółdzielni, ale też są dostępne dopiero powyżej 200 poziomu.

13. PiraniaSW

PiraniaSW Młodszy ekspert

o_Oo, ale szastanie farmarkami jeszcze nie dla mnie :) muszę tysiąc nazbierać na powiększenie wodospadów. Po miesiącu gry mam 245, byłoby więcej ale jak miałam pierwsze 90 to kupiłam SP bo gapa ze mnie i nie widziałam że tyle muszę nazbierać.
    Fajne takie nawozowe drzewka :D ja standard, tylko CMJ mam do wspomagania oraz SN i śmigła tylko na pierwsze 2 siewy.

14. incasent

incasent Ambasador forum

Ślicznie dziękuję :)
    Jeszcze chwilkę sobie poczekam ;]

15. bacowa70

Jak wskoczysz na poziom 100, to już będzie "z górki" :) - wtedy przeskakujemy poziomy szybko, bo tylko 25 mln trzeba aby przejść do następnego. Będziesz miał więcej itemów i pnącza lepsze, to już będzie lżej.:)

16. incasent

incasent Ambasador forum

Pewnie żaden to sukces, ale przez ostatnie kilkanaście dni pokonałem 11 poziomów na farmie...
    Na wyspie, to nawet nie liczę, bo co spojrzę, to mam inny tytuł ;D
    Ale czytałem o słynnym poziomie 100, jak to niektórzy całymi miesiącami przechodzili....
    Chyba kiedyś, teraz jest dużo łatwiej, bo nawet gracze z mojego poziomu maja dostęp do zagród/drzewek, które dają mnóstwo punktów :)
    Kiedyś na poziomie 80+ drzewko jajeczne było szczytem marzeń, teraz Rambutan daje kilka razy więcej pkt. I jest dostępny na moim poziomie :)
    ------------------------
    Mam tylko nadzieję, że te "wypadajki" będą leciały z zagród, bo całą polanę ubrałem w neony po tym, jak zostałem tak szczodrze obdarowany :), a jeszcze wrzuciłem do slotu bonus +100% od zagród.. i to dwa, więc tak szybko tego nie zburzę :)

17. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

Niestety, muszę Cię zmartwić.:oops:

18. bacowa70

Nie polecą :oops:
    tylko z drzew i upraw.

Edycja: Ela była szybsza. . . ale smutek mamy ten sam.:)

19. incasent

incasent Ambasador forum

Nadgonię w weekend ;]

20. bacowa70

Tak, aby przejść z poz. 99 na 100 trzeba uzyskać 104 mln PD i to jest najtrudniejszy poziom, następny taki jest dopiero na poz. 207.
    My zdobywamy PD głównie z itemów i pnącz, rośliny wysoko punktowane długo rosną i PD wpadają jak siejemy je 1 s.
    Warto też mieć itemy w Nawiedzonym Domu (Pełnia), PD wpadają na Farmę.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.