W oczekiwaniu na kolejne GT

Discussion in 'Archiwum - pozostałe działy' started by TETUNIA, Jan 4, 2015.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Agata00755

Agata00755 Chodząca legenda forum

Dodatkowo na wyspie mogą wypaść, a normalnie to na wyspie narzędzia nie wypadają, więc może nie będzie tak źle;)

2. Nie będzie źle evencik dla mnie cudny, połowię sobie rybki na kanapie :)
    Wędkuję od dawna więc to dla mnie będzie fajna zabawa :)

3. azikowo

azikowo Fanatyk forum

popatrzyłam na poradnik i sama nie wiem co myśleć o tym evencie, pewnie o pnączu mogę zapomnieć, bo ZB ani razu nie trafiłam, chociaż nietoperków i zajączków utukłam przynajmniej 2 x więcej, a częsci do maszyn mam 1000 o_Oo_OxD

A co do zamachów, żal serce ściska,jak zwykle niewinne ofiary, ale cały czas są ostrzeżenia, aby nie jeździć do tych krajów (Tunezja,Egipt,Izrael itp) pamiętam jak parę lat temu były zamachy w Egipcie, a ludzie mimo ostrzeżeń latali nawet z małymi dziećmi o_O:eek:, bo biuro podróży nie odwołało wyjazdu i kasy nie oddawało :( sorki nie patrzę na biuro podróży tylko na życie swoje i bliskich, swój rozum mam i moje życie trochę więcej jest warte, przynajmniej dla mnie niż 2 000 zł, trudno wolałabym stracić kasę nawet, gdybym zbierała na wyjazd długo, niż życie. Niestety ludziom te dramaty nie dają do myślenia i to jest dla mnie szok :cry:. Jak by te kraje straciły turystów to szybko by poszły po rozum do głowy, gdyż z turystyki żyją i odrobić starty byłoby trudno, a tak wiedzą, że co by się nie działo turysta będzie:wuerg:A dla nich biłay Turysta to karta przetargowa i wiedzą jak na siebie zwrócić uwagę, jak widać życie dla nich nic nie znaczy :(

4. gosiagosia60

gosiagosia60 Chodząca legenda forum

No to nie takie normalne łowienie jednak :p Zresztą...Na TS-ach mi nie zależy-jakbym Wam napisała,co przed chwilą odkryłam z dzisiejszego kokosa,to byście pękły ze śmiechu -.- A co się uda złowić,to zobaczymy...U Renzo coraz lepsza w młocie jestem,to i tutaj radę dam xD

5. _Olenka47

_Olenka47 Komandor forum

ale się naśmiałam :D:D:D:D:Djak zobaczyłam pakiety drzewek na wyspę , dwa nowe drzewka i Dwa pakiety każdy po 210flxD, czy nie można było w jednym pakiecie załatwić sprawę :music::music::music:

6. agula38

agula38 Chodząca legenda forum

w Renzo też tylko na siłomierzu działam i całkiem niezły wynik mam 8)
    ale co z łowieniem będzie to nie wiem :oops:

aweva55, ma-ter, zagma and 1 other person like this.
  7. Majowe

Majowe Baron forum

Ja kupiłam 20 ts-ów na wyspę i 15 na farmę, wystawiłam też ts-y z ostatniego eventu i zobaczymy... Jak nic nie wyjdzie to trudno, ale będzie więcej drzewek do wypadania części do przynęt ;):p

8. zagma

zagma Chodząca legenda forum

i dlatego z wystawieniem TS'ow sie nie spiesze, postawie na rozpoczecie letniego, moze jakies przynety i narzedzia wypadna:music:, bo na dziobaki to nie ma za bardzo co liczyc8)

MaDzo, _Olenka47 and gosiagosia60 like this.
  9. gosiagosia60

A jakie zagrody stawiacie?Ja mam mało tych Mega :( Na wyspie,to wiadomo-garbuski pomarańczowe ;) A na farmie?Czerwone różniste mam,to chyba takie?o_O A z drzew?Jak leci XXL? Coś poradźcie,bo dziwnie zagubiona we wszechświecie dzisiaj jestem xD

10. Agata00755

A masz kasztankowy rząd? Bo lepiej chyba będzie uszlachetnione posiać z tym rzędem. Chociażby na 1 polu siać na SP i 1 wypadajke w ciągu kilkunastu minut załatwić można.

A co do drzewek to wydaje mi się, że nie xxl, ostatnio Norbi z Oreczką gdzieś w eventowym pisali o tym, że lepiej wypadają przedmioty z drzew, które mają czas wzrostu 20h, niż z xxl.

No jak nie masz za dużo mega zagród to jak najwyższe kolorowe zagrody.

11. zagma

Wystawiam wszystkie mega, a nastepnie czerwone i pomaranczowe, co duzo PD daja, chowam warsztaty- szkoda miejsca. Mysle jeszcze wypadajki podgonic uszlachetniona cebula, w tym celu trzymam nieodpalone pnacze;)
    Drzewa myslalam, zeby XXL dac, ale cos Estorka ostatnio pisala, ze z nich gorzej wypadajki leca:cry:
    Na baha mam zagwozdke, bo malo garbuskow, ale wystawie wszystkie, co duzo TPD daja, jakos powinno pojsc. No i chyba siac bede, odpale kokosa, co sie bedzie marnowal;), zawsze cos do stodoly wpadnie.

12. Agata00755

No ja też tego kokosa otworzę, bo inaczej już nie zdążę go wykorzystać. CMJ nie będę odpalała, tylko z tym bonusem siać.

becia1989, MaDzo and _Olenka47 like this.
  13. gosiagosia60

Chwała BP-mam kasztankowe i uszlachetniona na maxa cebulę xDNo i 600 klonów cukrowych w pasku :D to moze na początek klony a później zagrody wystawię o_O Marny coś dzisiaj ze mnie taktyk farmowy :oops: Za dużo w realu na głowie -.-

14. Agata00755

Jeszcze jest czas na dokładne przeanalizowanie co najlepiej wystawić, event od poniedziałku ;)

Ja też nie wiem jak do końca to rozegram, jedno jest pewne, że na tą jedną wypadajkę dam uszlachetnione. Co do wypadajki z zagród może być ciężko, jak prawdopodobnie raz dziennie będę zbierała te zagrody.

15. est-orka

est-orka Fanatyk forum

Dobry wieczór :)
    Tak czytam .... i widzę, że macie wątpliwości co do zagród.
    Powiem Wam jaki ja mam plan:
    - jutro wystawiam mega zagrody tak aby zbiór był na 14 w poniedziałek ( można wystawić inne z najdłuższym czasem hodowli)
    - po starcie eventu, zbieram mega i stawiam zwykłe kury na dzikiej i leśnej
    - na głównej sieję roślinki 1-sekundowe, aby nazbierać "robaczków" (dużo;))
    - po zasiewach stawiam na głównej też kury
    - hoduję kury do 22 godz.
    - porównuję wypadanie "piórek"
    Mam przeczucie, że czas hodowli tym razem nie będzie miał wielkiego znaczenia.... i kury doskonale się sprawdzą:)

16. zagma

Ja mysle, ze trzeba poczekac az Estorka napisze, jak ona chce to rozegrac i zgapic w miare mozliwosci;)

o_O, widzicie, mialam racje:D

No to teraz na zakupy, kurniki kupowac;)

17. Agata00755

Tak myślisz?

To jakby co daj znać jak kury się sprawdzają, bo może też tak zrobię.

18. est-orka

est-orka Fanatyk forum

Tak, tak myślę..... piszą, że event ma być dla niskich poziomów też, zwiększają wypadanie "trybików" .... więc nie sądzę, aby z wypadajkami robili problemy.
    Ten event ma zadowolić wszystkich, więc musi być wszystko tzn. wypadajki i narzędzia dostępne dla młodych graczy.

Pewnie, że dam znać:)
    A na noc w poniedziałek, jak skończę z kurami wystawię jakieś zagrody, aby na rano we wtorek były gotowe...tak dla porównania ilości "piórek".

19. zagma

Estorko, a co z baobabami? Sprzatasz czy zostawiasz dla wypadajek?

becia1989, agi31 and _Olenka47 like this.
  20. Agata00755

No ja na i tak we wtorek zacznę, więc najpierw zobaczę efekt. Jak zaczyna się event to ja jestem w pracy, a wracam zmęczona późnym wieczorem i nie chce się już włączać komputera.

Thread Status:
Not open for further replies.