włośnica ber

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika biernatka49, 16 stycznia 2023.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. biernatka49

biernatka49 Czeladnik forum

które bonusy musze zatrzymac w uszlachetnieniu, zeby włośnica ber rosła jak najkrócej.patrzyłam ale nic z tego nie rozumie,prosze mi pokazac na obrazku.dziekuje

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Dla włośnicy ber nie ma zbyt dobrych uszlachetnień. Na poniższej grafice zaznaczyłam obwódkami bonusy, które działają na wodę lub nawóz. Przy ostatnim czyli 9. Miłość do nawozu jest też ujemne działanie (wydłużenie czasu wzrostu i redukcja działania wody):

wło.png

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

3. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Łącznie szklarnia:

do tego alchemik:
    i oczywiście podstawa:

Efekt końcowy:

Widzę, że Atena była szybsza, wiec powyższe pozwolę sobie dodać jako uzupełnienie. :p:)

4. SMOD_Atena

hlnrys dziękuję za uzupełnienie, też właśnie byłam w trakcie pisania:

"Dodam jeszcze, że Włośnica ber należy do kategorii Zboża a dla Zbóż mamy jeszcze 2 produkty z Dzielnicy, kóre skracają wzrost roślin z tej kategorii. Jest to Cudowna tynktura (4% przez 6 h) oraz Serum szczęścia (6% przez 8 h) w sumie 10% krótszy czas wzrostu. Obydwa wymagają srebrnego slotu czyli można użyć je jednocześnie."

Czy Autorka wątku ma jeszcze jakieś pytanie?

hlnrys lubi to.
  5. biernatka49

dziekuje tak myslalam ze gozdzik bedzie lepszy,bo to u mnie najdluzej rosnaca roslina

6. SMOD_Atena

Zgadza się, dla goździków można zdobyć lepsze uszlachetnienia, między innymi 8. Miłość do super nawozu (Zwiększa efektywność super nawozu o 25%).
    gooo.png

Przy w/w aktywnym uszlachetnieniu, bonusie z jednego z trzech rzędów chmur:
    • Urodzinowe życzenie
    • Zioła faraona
    • Żniwa 2014 (kasztankowe)
    oraz przy aktywnych w slotach: kerststol i biała niewinność i podlaniu posianych goździków super nawozem dojrzeją w sekundę nawet na super polach.
    Zajrzyj proszę do zestawienia uszlachetnień dla wszystkich dostępnych w szklarni roślin: >KLIK<
    Warto też zajrzeć do Nieoficjalnego poradnika: Nieoficjalny Poradnik Farmeramy.

Czy jeszcze w czymś mogę Ci pomóc?

7. biernatka49

dziekuje bardzo

8. SMOD_Atena

Bardzo proszę i temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.