Uszlachetnienie.

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika zletrafileskotku, 19 lutego 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. zletrafileskotku

zletrafileskotku Hrabia forum

Witam, czy może mnie ktoś uświadomić ile zcasu będą rosły moje malinki, jeśli bedę miec tak. : włączony krestol, białą niewinność , mająć wszystkie uszlachetnienia włączone, ale bez kasztanka? oczywiscie z Sn, albo inaczej, jakie sloty mieć włączone, zeby malinki rosły chwilkę bez kasztanka?i jak to sobie obliczac samemu?

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Witam.

Dla malin nie osiągniesz sekundowego dojrzewania nawet przy użyciu rzędu "Kasztankowego", a to dlatego, że dla malin nie ma uszlachetnienia, które działałoby na super nawóz i nie ma szans aby maliny rosły "chwilkę". W tabelce z poradnika znajdziesz wszystkie uszlachetnienia: >>klik<<.
    Przy podlaniu malin wodą, nawozem i super nawozem czas wzrostu wynosi: 6:45, jeśli w slotach przed podlaniem super nawozem miałabyś jeszcze kerstestol i białą niewinność to efektywność SN byłaby zwiększona o 15 %, czyli w rezultacie czas wzrostu z wszystkimi dodatkami wyniósłby : ok. 5 h. Napisałam ok 5 h, bo czas podstawowy malin w tabelce różni się o 2 minuty od czasu wzrostu w grze i ostateczny czas zaokrągliłam.
    Kolejności obliczania czasu wzrostu teraz Ci nie podam, zawsze zapominam jak to po kolei się oblicza i musiałabym szukać w moich notatkach a teraz już na to za późno. Może ktoś z Graczy Ci podpowie a może sama na podstawie danych z tabelki dojdziesz do tego jak obliczać.

Anetta41 lubi to.
  3. zletrafileskotku

Hm...kurde dziwne, bo posiałam wczoraj maliny z krestolem, białą i sn, i slotami i rosły niecale 3 h :), wiec spoko, tylko nie umiem obliczyć co ile rośnie :(

aaa moze ejst roślinka która rośnie koło 1 h, z tych długo rosnących z dopalaczami i slotami?i sn, tylko bez kasztanka bo go nie ma :(

Twoje posty połączyłam. Jeśli chcesz coś dopisać, to korzystaj proszę z opcji "Edytuj"przy poprzednim swoim poście.
    Proszę zapoznać się z poradnikiem --->KLIK
    Tutaj można poćwiczyć --->Wątek do ćwiczeń

SMOD_Atena.

4. SMOD_Atena

Jakie konkretnie uszlachetnienia masz w slotach dla malin?

W nieoficjalnym poradniku est-orka zamieściła obliczenia dla kilku roślin, na tej podstawie możesz obliczać dla pozostałych, dla których będziesz chciała zdobyć wybrane uszlachetnienie: >>klik<<. Musisz pamiętać tylko, że dla różnych roślin są różne uszlachetnienia i żeby zdobyte uszlachetnienie działało to musi być w slocie w zakładce "Uszlachetnianie roślin" .

5. zletrafileskotku

Miłość do wody, wczesne dojrzewanie, nawóz,

6. SMOD_Atena

Jeśli te uszlachetnienia masz w slotach to wiemy już dlaczego maliny rosły niecałe 3 h. Te ok. 5 h, które wczoraj podałam, obliczyłam bez żadnych uszlachetnień.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

7. zletrafileskotku

8. SMOD_Atena

Bardzo proszę i temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.