Uszlachetnianie roślin

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika pepe2013, 1 kwietnia 2024.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. pepe2013

pepe2013 Baron forum

Już któraś z kolei roślina, którą uszlachetniam i znowu po wszystkich cyklach nie uzyskuję żadnego uszlachetnienia. Też tak macie?

P.S.
    Praktycznie każdą roślinę mam losowo przynajmniej po 3 uszlachetnienia, czy to znaczy, że więcej nie da się ?

2. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Losowość, jego mać.>:(
    Jadę ze szklarnią wg poziomów (ulepszam na maksa).
    Utknąłem na morszczynie.
    Walczę drugi miesiąc.
    Codziennie największy wsad.
    Pierwsze szukanie skracam połowę, tak żeby się zmieścić w dobowym cyklu (3h + 8H + 12H).
    To nie powinno tak być, bo mogę tego ulepszenia nie znaleźć do końca gry.
    Po 10, 20, czy 30 wsadach (ilość do dyskusji) ulepszenie powinno być zagwarantowane.

pepe2013 lubi to.
  3. pepe2013

pepe2013 Baron forum

No właśnie losowość, szlaku idzie dostać, jak skracam uszlachetnianie SN i 30 raz sieje na maksa wsad i nic >:(

hlnrys lubi to.
  4. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

W przypadku uszlachetniania roślin nie ma gwarancji, że dane uszlachetnienie szybko się zdobędzie. Najwyższe prawdopodobieństwo uzyskania występuje dla pierwszych trzech uszlachetnień danej rośliny, końcowe trzy z kolei mają najniższą szansę uzyskania. Również im większa szklarnia, tym większa szansa.
    Pamiętam, że krokus uszlachetniałam przez blisko rok, ale w końcu się poddał i zdobyłam wszystkie bonusy dla niego. Generalnie robię tak, że początkowo nastawiam rośliny w małej szklarni. Gdy zdobędę pierwsze trzy wzmocnienia, zaczynam korzystać z dużej szklarni aż do skutku.

Czy masz pytania w związku z tym?

5. pepe2013

pepe2013 Baron forum

Ok. Dziękuje za podpowiedzi. Można zamknąć.

6. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

Również dziękuję (hlnrys za pomoc także) i temat zamykam.

hlnrys lubi to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.