Uszlachetnianie roślin

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika Reaperarms, 19 lutego 2019.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Reaperarms

Reaperarms Młodszy ekspert

Mam pytanie odnośnie szklarni. Wrzuciłam czerwoną kapustę na 3-etapowe uszlachetnianie (czyli ten największy wsad). Za pierwszym razem nie dostałam żadnego uszlachetnienia, ale za drugim już tak. Zatrzymałam bonus i skończyło się uszlachetnianie.

W związku z tym mam kilka pytań, bo w FAQ nie znalazłam.

Jeśli znajdę bonus za pierwszym czy drugim razem to uszlachetnianie jest skończone (bez kolejnego etapu)?
    W jednym uszlachetnianiu można znaleźć tylko jeden bonus?
    Jeśli bonus znajdę za pierwszym czy drugim razem, co się dzieje z pozostałymi roślinami - przepadają?

Gram od dawna, ale za szklarnię wzięłam się dopiero teraz, stąd te pytania :)

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Tak, jeśli trafi się jakieś uszlachetnienie i je zaakceptujesz to zostaje ono przypisane do konta, proces kultywacji zostaje zakończony a włożone do doniczek rośliny przepadają. Jeśli jednak nie trafi się żadne uszlachetnienie to są 3 etapy kultywacji i również rośliny przepadają, wtedy otrzymujesz nagrody pocieszenia w postaci punktów doświadczenia, sianogroszy czy super nawozu.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

3. Reaperarms

Reaperarms Młodszy ekspert

Nie, dzięki :) Zazwyczaj bonus znajdowałam w 3 etapie, dlatego zaskoczyło mnie skończenie kultywacji po drugim razie.

4. BA_Marion

BA_Marion Chodząca legenda forum

Również dziękuję:) Skoro nie masz pytań, zamykam temat.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.