ustawienia programu adobe flash player

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika jola0909g, 30 lipca 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. jola0909g

jola0909g Nadzorca forum

po zalogowaniu do gry wyświetla mi się takie okienko-jak w temacie-po kliknięciu "odmów" wcale nie reaguje-nie mogę nic zrobić w gry
    czy muszę nacisnąć "zezwól"???

2. alina0101

alina0101 Okazjonalny autor

Witam
    U mnie to samo, nie mogę nic zrobić na farmie. Odmówić też nie mogę a nie mam zamiaru nikomu dawać "bez ograniczeń" dostępu do mojego komputera, mam za mało miejsca na takie przyzwolenia. I właśnie grzecznie pytam, co mam w takiej sytuacji zrobić ???

Nawet nie mogę się wylogować !!!

3. MOD_Saphire

MOD_Saphire Guest

Jeśli odmówicie to gra będzie się dłużej "wczytywać". Może się zdarzyć iż jakiś element będzie się źle wyświetlał. Ja mam "zezwolone", ale systematycznie te pliki czyszczę, by nie tracić miejsca.

Wyczyść pliki tymczasowe przeglądarki i afp i wtedy powinno móc kliknąć w "odmów".

4. alina0101

Dziękuję za podpowiedź, ale nie mam pojęcia jak to zrobić !?

Wyczyściłam ciasteczka, ale to nie pomogło.

Samo mnie wylogowało, jeden problem z głowy. Teraz muszę wyjść, jak wrócę to może coś się zmieni.

Ostatnie edytowanie: 30 lipca 2015
  5. GruGru

GruGru Wyjątkowy talent

Mam to samo. Nie jest to standardowe okno "jak pozwolisz to farmerama będzie się wczytywać szybciej" + obrazek gdzie i co odhaczyć, tylko małe okienko ustawień flash playera dotyczące magazynu lokalnego i prośba strony farmerama-171.level3.bpcdn.net o możliwość przechowywania informacji na komputerze. Jak dla mnie problematyczne jest stwierdzenie "bez ograniczeń" i brak info o jakie informacje chodzi (pamięć podręczna i ciasteczka już nie wystarczą?).

Jak pisały osoby powyżej komunikat nie znika po wciśnięciu przycisku "Odmów", co uniemożliwia przejście do gry (w tle mam planszę z newsami, ale nie mogę do niej przejść).

Rano działało wszystko bez zarzutu.

6. m.pingu

m.pingu Czeladnik forum

dalej nie działa bez uwierzytelniania. Błąd nie został naprawiony!!!

7. jola0909g

jola0909g Nadzorca forum

czyściłam programem cc niestety nadal nie mogę odmówić-zmiana przeglądarki też nie pomaga...

8. m.pingu

m.pingu Czeladnik forum

ja próbowałem na 3 przeglądarkach i nic. nawet cc nie pomógł ani tune up utilites. Nic!!

9. GruGru

GruGru Wyjątkowy talent

Na razie bez zmian. Poczekam i zajrzę na farmę wieczorem.
    Mam nadzieję, że to nie jest "rozwiązanie" problemu zamulającej farmy (przerzucenie danych na nasze komputery).

10. alina0101

Witam ponownie.
    Wróciłam i widzę, że nic się nie zmieniło. Coraz więcej zgłoszeń. Czy w związku z tym ktoś z instancji zwierzchniej pomoże nam tan problem rozwiązać !???

Nadal nie mam zamiaru nikomu udzielać dostępu do mojego komputera "Bez Ograniczeń" !

11. MOD_Magiczna

MOD_Magiczna Guest

Czy próbowaliście wszystkich porad zawartych w tym poradniku?
    >>KLIK<<

12. TAKTOTY

TAKTOTY Forumowy żółtodziób

niewiem czy obecne postepowanie producenta gry ma nas zmusic do przechowywania ale ktos zapomnial ze jestesmy polakami i nic nam nic nie nakarze

13. Anhedrea

Anhedrea Chodząca legenda forum

Witam, nam to samo i dlaczego na siłę BP każe mi odpowiadać Zezwól. I na dodatek Bez ograniczeń.
    Mnie nie przeszkadza, że gra wczytuje się wolniej.
    Proszę zgłosić do BP żeby była możliwość kliknięcia Odmów.
    Dawniej to działało.

14. MOD_Magiczna

MOD_Magiczna Guest

Czy Wy również zgłaszacie się do Pomocy Technicznej?

15. TAKTOTY

TAKTOTY Forumowy żółtodziób

w zasadzie moje uwagi do pomocy technicznej sa automatycznie usuwane , za bardzo emocjonalnie sie wypowiadam

16. Anhedrea

Czy jak problem masowy to także musimy się zgłaszać do PT indywidualnie?
    Myślę, że w takim przypadku to moderatorzy zgłaszają.

17. MOD_Magiczna

MOD_Magiczna Guest

to emocje na bok i trzeba rzeczowo przedstawić problem :) Bo przecież chcemy wspólnie uzyskać jakieś rozwiązanie :)

Zapytam w PT o problem...

EDIT: być może ma to związek z tym ogłoszeniem: https://board-pl.farmerama.com/index.php?threads/aktualizacja-flash-player-oraz-przeglądarki.23271/
    Szczerze powiem, że u mnie te ramki się co jakiś czas włączają, ale ja często czyszczę historię przeglądania i ciastka. No i zawsze w przypadku tej ramki, daję "Zezwól", wtedy gra śmiga i hula. Dobrze jest co jakiś czas czyścić...

Ostatnio edytowane przez moderatora: 30 lipca 2015
  18. Anhedrea

Przed chwilą zaktualizowałam AFP i po wyczyszczeniu ciasteczek, plików tymczasowych Et cetera nadal występuję ten sam problem.

Zawsze była możliwość "Odmów" a teraz klawisz nie reaguje.
    Sprawdzone na trzech przeglądarkach

19. alina0101

Odnoszę wrażenie, że chyba się nie rozumiemy. Nam nie chodzi o śmiganie gry tylko o ramkę, która uniemożliwia nam wejście na otwartą już farmę. Ramkę w języku polskim, na białym tle, która nie reaguje na klikanie w opcję "odmów".

Czyszczenie wszystkiego co jest możliwe nic nie daje, pisało już o tym kilka osób !

Jeszcze dodam, że do godziny 14:30 wszystko działało ja należy !

20. MOD_Magiczna

MOD_Magiczna Guest

Nie wiem, nie jestem informatykiem i się za bardzo nie znam. Ale na mój chłopski rozum, trzeba właśnie dać "Zezwól", żeby pewne rzeczy się na zapisały i gra dobrze działała. Zawsze po czyszczeniu ciasteczek czy jakiś aktualizacjach ta ramka mi się włącza, potem już nie, co oznacza, że gra działa poprawnie tylko wtedy, gdy pozwalam, by pewne funkcje zapisały się na kompie

Alina - wiem o jaką ramkę chodzi, i właśnie wydaje mi się, że ma to związek ze śmiganiem gry...

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.