Usprawnienie poradników eventowych na forum

Temat na forum 'Archiwum - pozostałe działy' rozpoczęty przez użytkownika niki1990, 21 marca 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
?

Co wy na to?

1. Podoba mi się

1 głos(ów)
    50,0%
  2. raczej niekoniecznie

1 głos(ów)
    50,0%
  3. nie mam zdania

0 głos(ów)
    0,0%
Możesz zaznaczyć kilka odpowiedzi.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. niki1990

niki1990 Komandor forum

Witajcie. Usprawnienie polegałoby na tym, że wszystkie tabelki i obrazki z poradników byłyby możliwe do pobrania na nasze dyski. Teraz musimy się męczyć za pomocą print screena przerzucając tabelki np do painta. Pomoże to dobrze rozplanować czas. Co wy na to?

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Witam.

A nie możesz zapisywać tabelek i grafik klikając na nie prawym przyciskiem myszy i zapisz obraz czy grafikę jako?

Według mnie to łatwiej zajrzeć do poradnika na forum niż zaśmiecać i wyszukiwać u siebie w komputerze, po co takie dodatkowe czynności, w czym to miałoby mi ułatwić grę?

I znowu nie widzę w ankiecie opcji dla niezdecydowanych Graczy, pamiętaj proszę żeby taka opcja również była w ankiecie.

Na dopracowanie pomysłu i dodanie opcji w ankiecie pozostawiam czas do jutra: 22.03., godz...12:40.

3. niki1990

niki1990 Komandor forum

Nie nie mogę, bo wtedy w paincie występuje pikselizacja przy edycji i napisy w tabelkach stają się nieczytelne. Poza tym ja zawsze tworzę taki pliczek na pulpicie, a jak skończę event to usuwam. Grunt to mieć porządek na dysku

4. SMOD_Atena

niki1990 ja nie widzę żadnego problemu w zapisywaniu grafik na komputerze:

nagrody z paska.jpg

Właśnie sobie zapisałam tę tabelkę i wszystko jest wyraźnie widoczne. W związku z tym nie widzę żadnej potrzeby zmieniania poradników, to już raczej zależy od Gracza czy potrafi i jak sobie te grafiki zapisze na komputerze. Nie widzę też sensu kopiowania grafik z poradników na komputer skoro poradniki są na forum zamieszczone na stałe. Niemniej jednak pomysł z obowiązku dodaję do alfabetycznego spisu treści i owocnych rozmów życzę.

5. niki1990

niki1990 Komandor forum

A widzisz, według mnie poradniki są napisane bez sensu. Wiadomość o koszykach powinna być np gdzieś na szarym końcu minimalną czcionką bez obrazków, tabelki w formie plików do ściągnięcia, I wszystkie poradniki na cały miesiąc powinny się pojawić najpóźniej 1 dnia danego miesiąca, równo z kalendarzem.

6. SMOD_Atena

Oj te Twoje wymagania, wybacz ale są nierealne. Gdyby było tak jak Ty chcesz to gra dawno straciłaby sens, nie mówiąc już o bankructwie i zostałby zamknięta, a Ty nie miałabyś w ogóle w co grać. Chyba że stworzysz podobną grę i udostępnisz ją na całym świecie z takimi możliwościami jakich tutaj oczekujesz. Życzę powodzenia odnośnie tego pomysłu i w grze również.

7. chrumcia91

chrumcia91 Chodząca legenda forum

Moim zdaniem poradniki są bardzo czytelne....zadne zmiany nie są tu potrzebne
    a moze od razu rok wczesniej? jaki sens byłby robienia tych eventów....kiedys poradniki pojawiały sie wraz ze startem eventow, teraz i tak jest za dobrze

8. niki1990

niki1990 Komandor forum

Wam to nigdy dobre pomysły nie pasują bo patrzycie na interes BP zamiast na interes graczy. Zamknij ten temat, bo widzę, że dalsza konwersacja jest bez sensu, bo nie wiesz co jest najlepsze dla gracza I radziłabym zacząć grać w farmeramę, bo po twoich wypowiedziach ewidentnie grasz w coś innego i dlatego się nie rozumiemy

9. SMOD_Atena

niki1990 gram w Farmeramę ponad 6 lat, wiem jak było kiedyś, jak jest teraz i co jest dobre dla Graczy, ale rozumiem też, że nie ma nic za darmo tak jak i w realnym świecie.

A skoro tak sobie życzysz, to bardzo proszę, temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.