Opinie Uroki wędkowania

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Czerwona, 10 lipca 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Majeczka13

Majeczka13 Chodząca legenda forum

U mnie na razie marlin 5 x złowiony, ośmiornica 6 x i pozostałe rybki też w granicach 5 - 6 sztuk. Pnącze odpalone :D i teraz dalej łowię. zobaczymy co skrzyneczki dają w prezencie. Powodzenia wszystkim rybakom :D.

Reniarama i dotikampo lubią to.
  2. _Jacqueline_

_Jacqueline_ Młodszy ekspert

dzięki :)

3. .Bogumiła.

.Bogumiła. Cesarz forum

Jakie przynęty robicie i gdzie szczelacie że wypadają talarki
    U mnie na 20 gier 0 talarków

Reniarama lubi to.
  4. Miśkowo

Miśkowo Chodząca legenda forum

Ja robię tylko zwykłe przynęty na ryby, na 32 gry zdobyłem skrzynki z dwóch ośmiornic, pięciu merlinów, 3 papugoryb i i 1 rozdymki.
    W sumie merliny dały mi raz 20 talarków oraz papugoryby 2 razy po 30 talarków:) Nie ma większego znaczenia, gdzie strzelam, a raczej łowię, ryby wypadają jak chcą:p

5. MOD_Zła

MOD_Zła Forum Moderator Team Farmerama PL

Również kręcę zwykłe przynęty. Na razie ukręciłam 8. Ale czego się spodziewać po ziemniakach i chmielu ;)
    Z drzewek większy wysyp będzie rano, jak nawozowe zbiorę. Wtedy też będą zebrane manufaktury i menażerie. Przed weekendem na pewno będzie pnącze. A potem pobawię się w lepsze przynęty :)

6. -rybka24-

-rybka24- Chodząca legenda forum

U mnie dopiero 6 łowień.
    Zupełnie zapomniałam o tym wędkowaniu - farmę rano zebrałam, potem posiałam do misji.
    Sąsiad mnie dopiero zaskoczył pytaniem, co ma podsyłać.
    Wtedy zajrzałam do OO i zaskoczyłam, że przespałam początek.
    Jutro spróbuję to naprawić, wystawię zagrody i może jakoś się uda.

Reniarama, dotikampo oraz olgs3 lubią to.
  7. empatyczna

empatyczna Chodząca legenda forum

Witam pachnących rybami:)
    Też zastanawiałam się co i jak , doszłam do wniosku że jednak zwykłe przynęty będą najlepsze by mieć pnącze... W wędkarskim sklepie nie ma nic co by mnie interesowało , wszystkie te starsze itemy mam i to po kilka . Skrzynki są interesujące ale moja losowość jest jak dziurawa skarpeta .:cry::cry::cry: więc jak coś wpadnie to będę hepii xDa jak nie to płakać nie będę..8) Na razie przynęt nie kręcę bo młyn zajęty ..ale wieczorem powinnam już mieć pnącze....
    Miłego dnia iiiiiiiiiiiiiii duuuuuuuuuuuuuuużżżżżoooooooooooo skrzyń życzę !!!.Niech losowość będzie z Wami...:)

8. -mala159-

-mala159- Chodząca legenda forum

witam

zostalo 5x zarzucic wędkę aby zdobyc pnacze,dzisiaj robilam zwykle przynety aby blizej byc pnacza,wieczorem powinno byc juz odpalone :)

Ostatnie edytowanie: 12 lipca 2018
  9. dzika_farmerka

dzika_farmerka Wielki mistrz forum

starczyło mi wypadalców na 25 połowów na zwykłych przynętach bo się skończyły błyszczki, do jutra powinnam zdobyć pnącze, i będę łowić już tylko na luksusowych,
    zdobyłam skrzyneczki z 7 merlinów, 3 zestawów ośmiornic, 1 kompletu rozdymek, jednego kompletu papugowców
    i w nagrodach nie było talarów :( za to mnóstwo sadzonek, Zosiek, potencjalne żyrafy, kupon, 3 imprezowe wejściówki (z merlina z darmowej przynęty :D) i chyba SN, i jeszcze jakieś dżemory

mimo wszystko lubię ten event :D

Dybilas4, empatyczna oraz dotikampo lubią to.
  10. dotikampo

dotikampo Fanatyk forum

Dzień dobry - trochę statystyk z rana:)

Zrobiłam 26 połowów na premium:
    - 5 marlinów,
    - 8 ośmiornic,
    - 5 rozdymek,
    - 7 papugoryb,
    - 1 homar - nie trafiłam w turkusowy okrąg:)

Urobek:
    - 4 TS,
    - 2 kupony 1h i 1 na 3h,
    - 1 imprezowa,
    - 2 galaretki wyspiarza,
    - 10 SP, 49 FM, 20 GT,
    - 5 skrzynek z narzędziami,
    - 21 SN, 28 SNZ, 14 TNZ.

Wg mnie jak na 1 dzień normalnego farmowania (zasiewy do misji na farmie, drzewa i zwierzaki na wyspie) to całkiem nieźle. Nie nastawiam się na GT, ale skoro jest okazja złapania "za frajer" różnych dóbr, to czemu nie korzystać:)
    Na wyspie zrobię jeszcze 2 zbiory zagród i jutro rano wystawię drzewa 20h ze statkiem pirackiej papugi i fiolką. Wieczorem będą do zbioru i wtedy zobaczę, czy dalej drzewa, czy wrócić do zagród:)

11. olgs3

olgs3 Chodząca legenda forum

Pnacze zdobyte teraz mozna wstawiac na mlyn luksusowe,nagrody to skarpety i tajemnicze drzewa i zagrody.Tak szybko jeszcze pnacza nie zdobylam.

12. Witajcie. 38 połowów zwykłych za mną, szału nie ma, talarków nie zdobywam :( ale mam nadzieję na szybkie pnącze choć z "wypadajkami" z kukurydzy i koperku marnie :D
    Miłego wędkowania życzę.

13. -mala159-

-mala159- Chodząca legenda forum

no to pnacze juz zdobyte,teraz moge krecic przynete jaka chce :) :)

14. Miśkowo

Miśkowo Chodząca legenda forum

I u mnie pnącze jest, więc teraz zabawa w luksusy i inne premium:p

15. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

I to są właśnie uroki wędkowania.:D

16. olgs3

Liczylam ile na jaka przynete potrzeba i wychodzi mi ze sie bardziej oplaca lowic na zwyklej.Poprawcie mnie jesli zle wyliczylam.

17. dotikampo

dotikampo Fanatyk forum

Biorąc po uwagę zużycie materiałów to tak, zwłaszcza jeśli chodzi o haczyki. Na premium zużywasz ich 3,5 raza więcej, a masz tylko 2 razy więcej ryb. Tyle, że na droższej przy dobrym trafieniu nie złowisz najsłabszych ryb.

Mi akurat na haczykach nie zależy - będę miała ich duży nadmiar, a wyższe zużycie piórek i błyszczek na premium rekompensuje mi druga ryba. No i minimalizuję ryzyko trafienia homaraxD

18. patrycja9922

patrycja9922 Cesarz forum

Pnącze zdobyte :)

0olimpia0 i Reniarama lubią to.
  19. olgs3

Mam malo pol wystawione mam zagrody,fabryki i drzewa do misji.ewent sam sie robi,dziekuje za podpowiedz masz racje.Pnacze mam a przy okazji zgarne troche nagrod.

Anhedrea, Reniarama oraz dotikampo lubią to.
  20. .Bogumiła.

.Bogumiła. Cesarz forum

Pnącze zdobyte teraz już na luzie

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.