Opinie Uroki wędkowania

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Czerwona, 10 lipca 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. dotikampo

dotikampo Fanatyk forum

I kolejna sesja z wędką:) Jakby lepsze ryby wpadały niż wczoraj... Na 29 przynęt premium: 9 marlinów, 8 ośmiornic i po 6 rozdymek i papugoryb.
    Z ciekawszej zawartości skrzynek:
    - 11 TS-ów,
    - 29 FM,
    - 75 GT (będzie na 5 imprezówek:) ),
    - 25 SP,
    - 4 imprezówki.
    Jutro łowię dalej i tak już pewnie do końca:) Szkoda nie brać, jak dająxD

2. jagódka133

jagódka133 Fanatyk forum

piórek mam już tyle że pnącze mogę polecieć na luksusowych... haczyków i błyszczek też tyle uzbieram.... a nadal nie podjęłam decyzji czy na premium czy jednak luksus :( zawsze jechałam na lususowych...... i dobrze na tym wychodziłam....

chyba ukręcę 10 takich i 10 takich :) zobaczymy wtedy na co się zdecydować

3. xPiraniax

xPiraniax Zaawansowany

Moje pierwsze pnącze zdobyte, jako że jeszcze nie udało mi się nic zdobyć poleciałam na zwykłych ze strachu i teraz mogę pozbierać na lepszą przynętę :) z 5/5 merlinów wejściówki tylko, talarków ani razu nie trafiłam, tak to trochę farmarek, nawóz Zosi i raz SP, aa i dwa drzewka, niestety zagrody żadnej, ale event jeszcze się nie skończył, zobaczymy co przyniesie

4. abc2016

abc2016 Chodząca legenda forum

też się zastanawiam jakie przynęty ukręcić, siać dopiero zaczęłam więc mam jeszcze chwilę czasu na zastanawianie ;)
    stan materiałów do przynęt haczyki/piórka/blyszczki 147/559/920
    robię wyrywkowe notatki z wypadalnosci, więc gdyby kogoś interesowały wyniki to proszę napisać to zamieszczę

olgs3, Reniarama oraz dotikampo lubią to.
  5. marynia53

marynia53 Cesarz forum

za mną 33 łowienia, najwięcej z 3,4 i 5 rybki czyli po 7 sztuk. 1 i 2 poz. od góry to 5 sztuk. Homarów złapałam aż 7 i tylko 1 makrelę. Czekam na następne wypadajki i lecę na działeczkę, gdzie jest dużo ptaszków, które pięknie śpiewają.
    Reszta będzie jak będzie:):):)

Reniarama lubi to.
  6. dotikampo

dotikampo Fanatyk forum

Jagódko, nie wiem co Ci doradzić... Ja podeszłam do tematu tak:
    - zużycie haczyków nieważne - 2,5 łąki farmy mam zajęte pod pola do misji i tego nie ruszam, haczyków mam aż nadto,
    - premium z mojego punktu widzenia kosztuje prawie 2x więcej niż zwykła (piórka, błyszczki), ale daje 2x więcej ryb - co równoważy koszt; plusem jest niskie ryzyko trafienia homara czy makreli (tylko przy przestrzeleniu),
    - ze względu na jakość ryb najlepsza byłaby lux, ale kosztuje prawie 2x tyle co premium a nie daje 2x więcej ryb... Teraz jak mam pnącze to może i bym na nie przeszła, ale nie wiem czy warto... trochę marlinów na tych premium jednak wpada, nie wydaje mi się, żebym w poprzednich edycjach miała ich więcej na lux...

olgs3, Anhedrea oraz Reniarama lubią to.
  7. matthero

matthero Hrabia forum

Mogę się z Tobą wymienić. Bo potrzebuję item Moja łódka jest moją twierdzą :) Rzadko trafiam na talary, mam ich bardzo mało, a większość wydałem w sklepie piłkarskim :(

Reniarama lubi to.
  8. jagódka133

jagódka133 Fanatyk forum

i nadal nic nie wiem xD :cry:
    na 20 połowów zdobyłam 2x 45 talarów

10 premium dało: 3 x marlin, 2 x papugoryba, 2 x rozdymka, 3 x ośmiornica (czyli wszystko x2)
    10 luksusowych dało: 2 x marlin, 3 x rozdymka, 4 x ośmiornica (jednego nie zapisałam) [tutaj wszystko x3]

poszła sówka

oooo i to jest myśl... wkurzają mnie papugoryby :D ale chyba jednak dalej polecę tylko na samym premium. Z celnością problemu nie mam bo w 99% strzały mam idealne. Czasami wyjadę pół milimetra za okrąg ale to rzadko :)

dzięki za pomoc :*

Ostatnie edytowanie: 13 lipca 2018
    abc2016, Reniarama oraz dotikampo lubią to.
  9. -galonzia-

-galonzia- Zaawansowany

nadal nie wiem po co sa talary

10. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Tak jak jest napisane w poradniku Uroki wędkowania:

Zdobyte gwiezdne talary można wykorzystać w sklepie wędkarskim. Można je również wykorzystać w sklepie piłkarskim. Niewykorzystane zostaną wymienione na 125 PD, 125 SG i 125 TPD.

Mikasek- lubi to.
  11. dotikampo

dotikampo Fanatyk forum

Spróbowałam to przeliczyć na skrzynki (optymistycznie założyłam, że ta jedna nie zapisana ryba przy lux to marlin). Wychodzi 11,3 skrzynki z premium i do 18 skrzynek z lux. Biorąc pod uwagę koszty to premium wypadło trochę lepiej...
    Nie będę kombinować, zostanę przy premium. Te skrzynki od marlinów też w praktyce nie są jakoś lepsze od innych skrzynek.

Marrylan, abc2016 oraz Reniarama lubią to.
  12. jagódka133

jagódka133 Fanatyk forum

ukręciłam 18 premium i wiecie co?? wpadło 20, 30 i 40 talarów :cry: czyli do tej pory wpadło już 180 8) i co ja biedna zrobię?? wszystkie pnącza i itemy też mam... nawet kilka wolnych w pasku siedzi :oops: takie mam szczęście zamiast Farmarek zbieram talary :wuerg:

Ostatnie edytowanie: 13 lipca 2018
  13. Anhedrea

Anhedrea Chodząca legenda forum

Teraz powinno się talary wymieniać na wszelkie ilości farmarek.
    Ponoć będą wkrótce bardzo potrzebne.
    W sklepie wędkarskim ich nie ma ale są w piłkarskim.

14. dotikampo

dotikampo Fanatyk forum

Wymień GT na FM w piłkarskim sklepiku:D Te najdroższe czyli w opcji 3 GT za 1 FM możesz wymieniać w nieskończoność. Ja wciąż się waham - wymieniać na FM czy na imprezówki...

15. -galonzia-

-galonzia- Zaawansowany

dzieuje bardzo

16. jagódka133

jagódka133 Fanatyk forum

tak wiem tylko, że drogo wychodzą.... mam teraz tyle
    myślisz, że to może być mało :oops:
    o tym samym myślę imprezówki czy FM?? 8) o to jest pytanie xD :cry:

17. yen10

yen10 Naśladowca mistrzów

Na 66 gier w tym 13 średnich przynęt złapałam: 10 Marlinów, 15 Ośmiornic, 15 Rozdymek, 20 Papugoryb, 16 Homarów i 3 Makrele.
    Super event w sam raz na odpoczynek i dodatkową zabawę :)

Mikasek- i dotikampo lubią to.
  18. dodotrzy

dodotrzy Forum Pro

Pnącze zdobyłam, używałam zwykłych przynęt, więc poszło łatwo i przyjemnie. Nagród też trochę wpadło.
    Teraz do końca, bez spinki, połowię na tych lepszych, ile się uzbiera, to moje ...

Mikasek- lubi to.
  19. fankaromka

fankaromka Wielki mistrz forum

co jest grane?przed chwilą złapałam (przynęta premium)2 marliny,skrzyneczki podskoczyły,ale nie pokazało mi co wygrałam,gdzie mogę to sprawdzić?

20. jagódka133

jagódka133 Fanatyk forum

ja tak kiedyś miałam w innym evencie... napisałam do PT i napisali mi co w nich było...

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.