Opinie Uroki wędkowania pod lodem

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Czerwona, 14 listopada 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. .Robaczek.

.Robaczek. Generał forum

Nie powiem żeby mi ręka nie zadrżała zanim przeorałam te wszystkie warsztaty, pewnie i ja bym je zostawiła gdyby nie to że dali dwa eventy na kupę... a tak chcąc czy nie 3 łąki będą z eventówką to wolałam mieć więcej błyszczek na starcie... zawsze to trzy ryby jednocześnie, ja to z doświadczenie wiem że za dużego farta w w łowieniu nie mam na luksusowej chociaż mam gwarancje że makreli nie złowię ... a im gorsza ryba to nie dojść że punktów mniej to i ryb trzeba więcej ..taki bezsens jak dla mnie

z tego co mi wiadomo PD nie ma znaczenie co do ilości wypadajek liczy się czas wzrostu. Więc najlepiej wystawić drzewa 20 godzinne na start bez różnicy jakie ....

2. brzustinka

brzustinka Fanatyk forum

nuka20- Nie zgodzę się;) Ale to moje zdanie:)

A w poprzedniej edycji sprawdziłam i jabłonki z pd 10 zebrane 2x dziennie dawały więcej błyszczek niż zebrane raz na dzień klony z pd 110:p:)

3. nuka20

nuka20 Nadzorca forum

No właśnie ja mam farmę wiecznie w drzewach i po którymś razie gdy słabeusze dały małe plony wypadajek zostały wycięte i sprzedane na papier.I pierwsze co robię przed eventem to polowanie na jabłonki i pokrewne (których śladowe ilości czasem sadze by zapełnic stodołę8))Nigdy od tego czasu nie narzekam na brak wypadajek a wędkarskie ewenty idą mi z górki.Może mam robaczywki. Jak ci jakim sposobem to się opłaca (chociaż trudno mi to sobie wyobrazić) to oczywiście rób po swojemu:music:Rady radami ale własne doświadczenie to najlepszy przewodnik;)

4. .Robaczek.

.Robaczek. Generał forum

Potwierdzam... jak wróciłam po długiej przerwie i był jakiś event z wypadajkami z drzew to na wyspie jedną łąkę zastawiłam tym co miałam a na drugą drzew zabrakło to kupiłam bananowców na całą łąkę, nie zauważyłam jakiejś wielkiej różnicy w wypadalności... XXL zbierane dwa razy na dobę powinny dać trochę więcej wypadajek niż 20 godzinne zbierane raz dziennie. Ja wystawiłam drzewka bez ulepszeń, drzewa XXL zostały te które już były na łąkach, nie chciało mi się bawić w aż takie roszady... jak ruszy event i odpale kombajn to XXL przeniosę na łąki gdzie nie będę siała eventówki... sporo rzeczy chcę ze sklepiku więc i przynęty trochę trzeba.

5. abc2016

abc2016 Chodząca legenda forum

jest to całkiem prawdopodobne co piszesz, ale przed eventem należałoby postawić najdłużej rosnące drzewa, czyli te 20 godzinne, ostatni dzwonek, jak teraz postawisz, to będą na 14:13 jutro, w trakcie eventu jak skończymy siać te pantofle można postawić drzewa XXL

6. .Robaczek.

.Robaczek. Generał forum

Na start oczywiście im dłuższe tym lepsze, te które dziś wystawiłam to same podstawy, XXL stoi niewiele to co stało po kątach przy zagrodach może raptem z 15 sztuk... gdyby nie te pantofle to by był event cud, miód i orzeszki... wystarczyło by 2 razy na dobę na farmę zajrzeć... event marzenie normalnie... a tak z tymi pantoflami na 3 łąkach się trochę zejdzie... Nie lubię dwóch eventów w tym samem czasie... wrrr

7. antonina-farmerska

antonina-farmerska Chodząca legenda forum

Chyba trzech ,bo wg kalendarza będzie jeździł jeszcze San Gigantica;)

8. .Robaczek.

.Robaczek. Generał forum

Już doczytałam że i pociąg-.- i zagrody-.-... szkoda że hodowlanego nie dali w tym samym czasie z BB oczywiście i farmarkami... a i królowa mogłaby być w między czasie w ramach nudów z koszyczkami by farmer pobiegał... zresztą strefę pełni mogli by uaktywnić ... dawno nie było ... od aktualizacji bodajże w połowie października pełnia była "tylko" 3 razy... jak tak można no jak ??? ... ... i jeszcze jakiś evencik na tym polu eventowy oczywiście bez żadnych dopalaczy ewentualnie koszyczki... :p

9. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

Uroki wędkowania pod lodem, hmm zobaczymy jakie to uroki będą,
    trzeba mieć sporą przerębel, żeby marliny wyciągać spod lodu. ;)xD
    Moja cała farma w drzewach 20 godzinnych, potem będę siała.

10. waszunio

waszunio Ekspert forum

Jeszcze wesołe miasteczko powinno przyjechać. :p To byłaby taka wisienka na torcie. -.--.- ;)

11. .Robaczek.

.Robaczek. Generał forum

no jak mogłam zapomnieć o Renzo... tak czułam że jest jeszcze coś ... :p no bo przecież jak się farmer nudzi to mu głupoty do głowy przychodzą ;)

12. __BiAłY__

__BiAłY__ Komandor forum

Dobry Wieczór:) Coś straszna bieda z postami w tym wątku;), Wiem dożynki rządzą...xDWędkowanie zeszło na drugi plan:music: Szkoda że jest równocześnie z dożynkowym... U mnie na dwóch polach goździki, a reszta zapchana drzewostanem :)
    Miałem wszędzie drzewa posadzić, ale nie wiadomo jak haczyki będą wypadać z " rośliny dożynkowej" A więc trochę się wspomogę na początek goździkami, a później się zobaczy..:music: będzie co ma być.;)

Miłego Wieczoru;)

13. magdalena

magdalena Weteran forum

A u mnie od 2 dni stoją właśnie tokarnie, zagrody bobrów i mega zagrody (one mnie nigdy nie zawodzą na start wędkarskiego).
    Walczę w dożynkach jak zawsze. Wędkarskiego też nie odpuszczę, tylko San Gigantica mi nie po drodze, ale nie odpuszczę.
    Jak to kobieta łapie wszystkie sroki za ogon ;)

14. gosiagosia60

gosiagosia60 Chodząca legenda forum

A jak to wszystko z hukiem padnie,to nerwy trzeba będzie meliską koić :D Nie wierzę,żeby dali radę bez psikusów...;)

15. oset53

oset53 Chodząca legenda forum

Dobry wieczór.
    A mi się coś pozajączkowało i wystawiłam zagrody na dwóch polach, teraz to za późno ja usuwać.
    Trudno, wykorzysta się i te wypadajki. Takie są rezultaty jak człowieka dopada [ciach].
    Jakieś rośliny uszlachetnione mam więc nie powinno być źle.

Post edytowałam, skrót niedozwolony na forum usunęłam.
    MOD_Zła

16. MOD_Zła

MOD_Zła Forum Moderator Team Farmerama PL

oset53 - Twój miły post usunąć musiałam, bo nie był w temacie eventowym. Ale dziękuję.

Życzę, żeby ból głowy szybko minął i rąbanie lodu na jeziorze było bezbolesne :)
    Zagrody, ja dojrzeją wymienisz na drzewka i będą lecieć odpowiednie wypadajki.
    U mnie jak zwykle miks drzewek i potrzebnych zagród. Roślinki też na jednym polu wysieję.
    Wystartuję z opóźnieniem dopiero po powrocie z pracy, ale jak do tej pory nie miałam problemu z nadrobieniem kilkugodzinnych zaległości.

17. .Robaczek.

.Robaczek. Generał forum

Przy takiej ilości wydarzeń, emocji bym się nie zdziwiła jakby chwile po starcie były jakieś konserwy czy inne błędy w grze... taka tykająca bomba ... najgorzej jak się pod misiem lód załamie i tyle z łowienia rybek...

Nutka, Azile, marmlada i dalsza osoba lubią to.
  18. Ewa2951

Ewa2951 Ambasador forum

witam wszystkich! słaba dyskujs a wtym wątku, bo większość ekscytuje się dożynkami:p jak dla mnie to przyjemny event, z przyjemnością zarobię na rybkach a potem poszaleje w sklepie:p
    przy ostatnim wedkarskim się sfrajerowałam bo kupiłam pnącze I itemy, po czym okazało się ze jeden item nie ten co potrzeba ..:oops:
    tym razem bardziej sie skupiexD

19. jagódka133

jagódka133 Fanatyk forum

a ja się zapytam bo szukam i nie mogę znaleźć.... chciała bym sprawdzić ile Pd i w jakim czasie dają poszczególne itemy (to do kupienia za talary) mogła bym prosić o podesłanie takiej tabelki :)

poprzednie pnącza mam i to zapełnione więc najpierw zgarnę nowe pnącze i item.... a następnie zgarnę całą zakładkę : różne.... co zostanie przeznaczę na dodatkowe itemy

Azile lubi to.
  20. brzustinka

brzustinka Fanatyk forum

Chyba musisz sobie spisać ich nazwy i poszukać w faq-gra; tabela-itemy:)

gretag, Azile oraz abc2016 lubią to.
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.