Opinie Urodzinowe Olé!

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika BA_Czerwona, 22 stycznia 2025 o 09:01.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. antonina-farmerska

antonina-farmerska Chodząca legenda forum

Dziwne te urodziny ,skoro ,żeby dostać prezent trzeba go sobie kupić ,chyba BP pojechało w kulki8)
    Ja tez zacznę zapraszac gości a za szampana będą musieli sami zapłacić ,to jest pomysł na OLe urodziny w temacie dopóki BP nie zmieni zasad raczej jestem na nie.Niech sobie wsadzą takie prezenty>:(8):cry:

2. Dahag

Dahag Naśladowca mistrzów

Rozumiem, że ze sklepu też nie korzystasz? Wszak to poleganie na innych graczach.

3. -mala159-

-mala159- Chodząca legenda forum

to ja może podsumuję ten event z ....eventem Czekając na Mikołaja(gdzie itemy to petardy-2100-2200 PD x poziom )

Obecny event to wszystkie itemy 2x2 ,jeśli się uda i Global bedzie full to to dostaniemy itemy do IV poziomu czyli 4000 x poziom ale ale to jak pisze są itemy 2x2 czyli 2000 x poziom porównując z Mikołajem bo tam wszystkie itemy były 1x2 .Aby mieć VI poziom to trza dokupić za 70 zł koszyk ,hahahahhahahah BP super wymyśliło.

A teraz niech każdy przemyśli czy się opłaca, ja mówię w dalszym ciągu passss i nie dam złamanego grosza na żaden koszyk do tego eventa :p :p (może poświęcę SP i zrobię sobie hodowlankę + zwierzaki bo walnę wrzosówki 1s i to finito by było-ale to jeszcze się zastanowię do jutra czy warto 8)8) )

4. bogusiak80

bogusiak80 Cesarz forum

Nie bardzo rozumiem.W sklepie interesuje mnie tylko Premium dla własnej wygody.Wyznaję zasadę umiesz liczyć licz na siebie.Jak się ma zakup w sklepie do polegania na innych graczach?8)

5. ~czarodziejka

~czarodziejka Cesarz forum

Na jedną łąkę wchodzi 42 warsztaty, niech zbiorę je 3 x na dobę to będzie około 120 wypadajek. Potrzeba 600 czyli 5 dni same warsztaty o ile z każdego poleci wylotka a jak nie ? to zejdzie tydzień. Ze zwierza 750 więc też co najmniej tydzień. Czyli sianie na jednej łące 15 tyś. badyla. Mam wrażenie, że aby się wyrobić to trzeba by dobrze pilnować zbiorów i jeszcze global ty dasz ktoś nie da i nico z nagród, twój wkład przepadnie w worze bo nikt tego nie zwróci. Szczytem wszystkiego jest proponowanie kupna za złotówki dwóch nakładek >:( jakby nam łaskę zrobili, że nam event robią...chcesz mieć to zapłać >:( ładne podziękowanie za 14 lat gry. I jeszcze to stopniowanie we wpłatach....>:(>:(>:(

6. Dahag

Dahag Naśladowca mistrzów

Oczywiście miałem na myśli targ, ale w sumie lepszym przykładem byłby G&T. Mniejsza o to. Generalnie nie rozumiem narzekania akurat ne ten element bo on wcale nie jest obowiązkowy. Nagrodę dostaniesz tak czy siak a jedyne co się zmienia to to, że jak inni gracze będą odpowiednio aktywni to nagroda będzie większa 8) Nie trzeba na nikim polegać

Osobiście event nawet mi się podoba. Jedyne zastrzeżenie jakie mam to fakt, że ulepszenie itemów trzeba kupić.

7. ~czarodziejka

~czarodziejka Cesarz forum

Ależ oczywiście, że trzeba na innych polegać bo jak ty wpłacisz a inni nie to nic nie dostaniesz i twoja wpłata przepadnie. Już tak było. Więc nie pisz, że tak czy siak to się nagrody dostanie bo to nieprawda dostaniesz tylko podstawową a ta to jest nic nie warta.

8. zefirek55

zefirek55 Zaawansowany

Chyba po raz pierwszy powiem pas. Nie zachęca mnie wrzucanie do wspólnego wora ani wydawanie realnej kasy na dokupywanie koszyczków. Mam swoje urodziny niebawem to wolę dołożyć do mojej imprezki xD A tak w ogóle dlaczego mam wpłacać 2 razy więcej niż Ci co nie sieją,nie orzą a grają kilka lat na luziku. Za to mam wyć karana ,że ciężko codziennie obrabiam farmę i robię wszystkie eventy aby pokonywać ambitnie kolejne poziomy? Oczywiście to tylko moje zdanie w mojej sytuacji i namawiam pozostałych farmerów do wzięcia udziału w evencie dla dobra innych;)

9. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

Niezupełnie
    nawet zaliczając 8 zadań indywidualnie
    bez pomocy graczy nie dostaniesz pnącza
    o nakładkach na itemy nie nawet nie gadam

więc by cieszyć się nagrodą główną na którą sporo wydamy czasu bonusów towaru itp trzeba polegać na graczach a nie na własnych zasobach i wypracowanych możliwościach

owszem dostaniemy nagrodę ale bazową za dane zadanie czyli podstawę itemu i pojedyncze skrzyneczki

10. bogusiak80

bogusiak80 Cesarz forum

Podsumowując: każde z Nas pozostaje przy swoim zdaniu.Powodzenia i udanej zabawy na Urodzinach Farmy.Ja zostanę obserwatorką tej uroczystości.:)

11. pbkl

pbkl Ambasador forum

Pieknie w slowa ubrane moje mysli :)

12. alusia-milusia

alusia-milusia Stały bywalec

Zamiast dostac prezent,po 15 latach gry,chca mine oskubac..na zywca>:( .. to ja dziekuje za taka impreze>:(

13. martunia2808

martunia2808 Czeladnik forum

Hejka
    czy ktoś zauważył, że w spojlerze mini gry jest tabelka ,a w niej tez są wypadajki SP, SN, skrzynki z narzędziami sombrero itd? I że trzeba oddać do globalnego by dostać pnącze. Także chcąc nie chcąc wszyscy będą musieli oddawać do globalnego by mieć pnącze. Atak naprawdę jedno pnącze starczy a drugie jest do bardziej wymagających.
    Może się mylę, ale wydaje mi się ze w 2 tygodnie jest to do zrobienia. Z drugiej strony zgadzam się oczywiście z Wami, że pnącze w porównaniu do całego eventu i poświęcenia jest troszku słabe.
    Ja narazie grubo się zastanawiam i szukam jakiś plusów. Może Adminy dadzą jakieś bonusy...

Anetta41, justi_j oraz szary_ludzik lubią to.
  14. kaska860

kaska860 Cesarz forum

Jaki tu ruch o_O
    Najpierw poczytałam opinie, a teraz przechodzę do FAQ. Nie zrażam się, ot wiem, że większość lubi narzekać :).
    Na pewno nie zapłacę 70zł za piksele. Wolę kupić książkę i sernik :p.
    Muszę zobaczyć jaka wartość itemów z 4 nakładkami.
    Czekam z utęsknieniem na event odbywający się na wyspie. Farmerzy popsioczcie ze mną, że kolejne mają być na wyspie! :p.
    Szkoda mi itemów ściągać z pól. Opryskiwaczy też mi szkoda. Może uda się samymi menażeriami i manufakturami pozbierać te wypadalce. Spadam do poradnika i kalkulować...

Wyższa matematyka xD

Ostatnie edytowanie: 22 stycznia 2025 o 16:11
  15. michal01096

michal01096 Wyjątkowy talent

Ja poczekam jak globalne będą powoli rosły i będzie szansa na wykonanie globalnych to chyba wezmę udział i kupię koszyk a jak nie będzie widać szansy na zrobienie globalnych to sobie odpuszczam.

grania. i krasnoludek10 lubią to.
  16. twardy81

twardy81 Stały bywalec

Szkoda tylko, że itemy nie są podwójne i ciekawe czy będzie je można po 6 ulepszeniu pozyskać w G&T ??

grania. i krasnoludek10 lubią to.
  17. abask

abask Komandor forum

Poradnik czytam i czytam i wiem, że nic nie wiem...
    Bardziej jestem na odpuszczenie tego badziewnego eventu.
    Zaprosili gości na urodziny i poskąpili żarełka na imprezie. Niechaj tańcują beze mnie :)

18. Lenka6711

Lenka6711 Naśladowca mistrzów

Będą rosły, właśnie dlatego, aby każdy widział sens kupienia koszyka. BP się o to postara;) Niezależnie od tego ile osób wywali w kosmos swoje zasoby.
    Nie mam pojęcia czy wezmę udział w tym niesamowicie sprytnym evencie. Nawet nie wiem, od czego miałabym zacząć. Od roślin, zwierzaków, fabryk? Rozum mówi, wręcz krzyczy - że nie. Może gdyby naprawili to, co od dawien dawna jest zepsute i wkurza na maksa dzień w dzień od ponad roku (!), to może wtedy, a co - zapłacę za dobrą zabawę. Jednak teraz, przy totalnym braku informacji i wręcz porażającym braku szacunku do klienta (czyli do nas) miałabym płacić za ... no właśnie, za co?
    Tak czy inaczej powodzenia życzę Wszystkim, którzy będą walczyć w tej naprawdę dziwnej i wymagającej od nas coraz więcej czasu, o kasie nie wspomnę, grze :) Event jak event, a życie toczy się dalej;)

19. orkiszowiec

orkiszowiec Baron forum

Takie huczne urodziny, ale dlaczego nie świętuje cała farma?
    Bahamarama i świat pełni księżyca (będzie przez chwilę) są gorsze?
    Stodołę, zagrody, rośliny można szybko ogarnąć, ale zastanawiam się nad marakasami.
    Ilu graczy będzie chciało czekać całe dnie na te wypadajki (blokować pola) i dorzucać do wora w tej części?
    Czy będzie wylotka z cukierków, wąsów, walizek?

20. hapsak89

hapsak89 Książę forum

Hmm od czego by tu zacząć... w sumie wszystko już zostało powiedziane wyżej i wcześniej przez innych graczy...

Pierwsze co mnie ukłuło i najbardziej podniosło nerwa to stwierdzenie, że "lubimy zadania globalne" - Otóż moje drogie BP NIE! Nie lubimy! A przynajmniej ja osobiście wręcz mam wściekłą alergię na pracę zespołową i uzależnienie od kogoś. Nie, nie i jeszcze raz nie!
    Właśnie dlatego gram i lubię farmę, bo to jest gra indywidualna. To jest ten atut, który mnie tu przyciąga i trzyma.

Za samo to event u mnie jest na straconej pozycji.

Druga rzecz, która mnie ukłuła to konieczność wydania realnej kasy na ukończenie eventu (nakładki i jedno z pnącz) - Szczerze? Mowy nie ma, nie przy takich zagrywkach jakie są oferowane w tym evencie. Jeśli, podkreślam jeśli, będę chciała taką kwotę na coś wydać to zamiast koszyka XL, wesprę lokalne schronisko, które niestety ucierpiało w pożarze niedawno. Nie mówię, że nie wydaję na grę, bo wydaję, ale nie ma najmniejszej opcji, żebym wydała choćby cień grosza, gdy w tak ordynarny sposób jest to oferowane.

Cała reszta rzeczy, jak krótkie czasy działania bonusów, ilości wypadajek, zielska czy towarów ze stodoły, nie robią na mnie wrażenia - z eventu na event jest coraz gorzej i na to zawsze będziemy marudzić mniej lub bardziej. Taki standard bym powiedziała. Jednak z uwagi na dwa pierwsze powody, które opisałam mam silne rozterki, żeby powiedzieć sobie - odpuść, bo i tak nic z tego będzie. Serio, biorę udział w każdym evencie, odkąd wróciłam po kilkuletniej przerwie jakiś czas temu, ale właśnie chyba nadszedł ten czas, że po prostu to nie ma sensu. Idę po hamaczek, kubek kawy w dłoń i bawcie się dobrze, ale beze mnie tym razem. Ja pozostaję przy sianiu potwornych ilości długo rosnących roślin do spółdzielni, przynajmniej z tego mam pozytywne wrażenia i nie muszę być uzależniona od innych, chcę to robię, sama, bez niczyjej pomocy i nie muszę wydawać realnej gotówki, aby misje w spółdzielni ukończyć. Przy tym evencie spółdzielnia wydaje się być wręcz fascynująco atrakcyjna xD