Opinie Urodzinowe Olé!

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Czerwona, 22 stycznia 2025.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. aleksandra

aleksandra Cesarz forum

a za farmarki SP kupiona,?a za 3 dni restart sklepiku;)

2. hapsak89

hapsak89 Książę forum

O właśnie! Celna uwaga. Podpisuję się pod tym w całej rozciągłości. Skoro już bawimy się w podziały względem zdobytego poziomu w grze, to dlaczego mam oddać dużo więcej z racji zdobytego ciężką pracą poziomu i dostać to samo co gracz na dużo niższym poziome, który mógł oddać dużo mniej? Gdzie tu jest sprawiedliwość? Gracze z wyższymi poziomami są ewidentnie piętnowani i karani w tym evencie. Totalna bzdura i kompletny niewypał, a nie event urodzinowy.

3. Sookie

Sookie Chodząca legenda forum

A mnie akurat różnica w oddawaniu wcale nie przeszkadza.Tak szczerze mówiąc to nie zauważyłam jakoś szczególnego uszczerbku w posiadanych pikselach. Myślę,że osoby z niższymi poziomami muszą i tak się sporo nakombinować ,żeby oddać wymaganą ilość.Z racji posiadanych dużej ilości skrzynek nie muszę też kupować ani produkować sp

4. Aniutek89

Aniutek89 Naśladowca mistrzów

Zawsze wykupuję :) mimo wszystko liczę że na weekend wpadną obniżki jakieś

5. ShaGGy778

ShaGGy778 Baron forum

Ja mam nadzieję, że nie wprowadzą tego na stałe. Bo jakby tak spojrzeć na to z boku, biorąc pod uwagę retorykę BP, z którą czasami mamy do czynienia, to mogą powiedzieć, że to jest "wsłuchanie się w głosy graczy". Często były narzekania innych osób, że ktoś kto ma zasoby, bonusy w pasku itd. kończy szybko eventy i jest to niesprawiedliwe. To teraz zrobią tak, że ci "bogatsi" będą mieli trudniej i więcej do oddania.
    Musimy pamiętać, że jeżeli nam coś wydaje się nielogiczne, to BP na pewno w tym logikę znajduje. xD

6. Pryku

Pryku Baron forum

Jeden pogra godzine dziennie przez rok i ma te same nagrody co ten co przez godzine codziennie przez rok... coz

EDIT: Shaggy: znamy sie nie od wczoraj i wiesz ze wiekszosc na to nie pojdzie, to ma byc przyjemnosc a nie mus jak wojsko dla faceta

7. kaska860

kaska860 Cesarz forum

Szczerze to mając wyższy poziom jakoś nie czuję się pokrzywdzona. Z takim poziomem wpłata to pikuś. Za to dla graczy początkujących mniejsza wpłata jest o wiele trudniejsza do wykonania. Tak mi się wydaje. My jakieś zapasy już mamy, a oni nie zdążyli ich zrobić, bo albo misje w spółdzielni, albo targ.
    Acz to tylko moje zdanie ;).
    To mamy prawie po 50% wszędzie xD
    Uda się czy się nie uda...
    Mi si wydaje, że większość już rozegrała te gierki do oporu. Tym bardziej, że żetony hojnie lecą, mimo iż ja np. miałam w większości itemy na polach, a to co poleciało to na początku w trakcie rozsiewania eventówki +ogrody, menażerie i manufaktury.
    60FL/240FL nie mam zamiaru dawać, bo i tak nie ma gwarancji, że będzie te 8 czy 10 piccolo.

8. ekot57

ekot57 Okazjonalny autor

Gratuluje wszystkim tym którzy JUŻ ukończyli. Ja nadal walczę z wypadajkami ze zwierząt.:sleepy: Powoli, powoli ale jakoś idzie do przodu. Ten urodzinowy event to jest jakiś koszmar, długo będę go wspominać bo żaden mnie tak nie zmęczył.

9. Honorata

Honorata Młodszy ekspert

Ja uważam, że słusznie wymagania są zróżnicowane w zależności od poziomu w grze. Na prawdę nie wstyd Wam tak biadolić? Przecież dla gracza na wysokim poziomie to nie są żadne wymagania. Nagrody przelicznikowe nie są jednakowe dla wszystkich i uwzględniają poziom w grze. Ja jestem zadowolona z eventu i wierzę, że grupka niezadowolonych graczy nie zepsuje nam zabawy.

10. Yabolek

Yabolek Książę forum

Chyba ślepy jestem i nie widzę jak z każdym kolejnym poziomem wpadają mi bonusy do zbiorów, setki SP i nawozów.
    A może od pewnego poziomu wszystko samo się sieje i zbiera?

11. Pryku

Pryku Baron forum

Nie bidole... wysoki poziom obecnie, nic nie znaczy sam sporo nie gralem co czesc tutaj nawet po forum moze potwierdzic. Poza tym co ktores pnacze mam szare przez to. wedlug mnie jak ma byc taka "urodzinowa impreza" to jednakowa dla wszystkich i tyle a ze dali takie wymagania to juz nie My ustalamy.

Ostatnie edytowanie: 29 stycznia 2025
  12. FARMAJOLA1

FARMAJOLA1 Okazjonalny autor

52% 49% 47% 47% walczymy dalej. zostały wypadajki zagrody i warsztaciki ale jestem pełna nadziei. Co do sprawiedliwości oddawania ilości naszych zbiorów to nie wydaje mi się to krzywdzące pomimo, iż gram 11 lat i nie jestem jeszcze tak wysoko baha 450 poziom farma 221 a jeszcze wiele przygód. Dla tych co są niezadowoleni to tylko gra - zabawa. powodzenia dla tych co walczą :inlove: jeszcze:)

13. d_anulka

d_anulka Książę forum

Skończyłam całość. Uff 8)
    Bałam się o marakasy, ale "szybkie zagrody" pomogły.
    W tak zwanym międzyczasie cyknęłam jednosekundowe zagrody (pierwszy raz, więc jeszcze nie całkiem składnie to wyszło) i zostało mi prawie 26 tysięcy sombrero xD.
    Event robiłam z ciekawości. Patrząc na ilość zaangażowanych sił i środków, uważam, że nagrody są kiepskawe. I nie wiadomo do końca, ile tych nagród dostaniemy. Chociaż jeszcze wszystko może się zdarzyć, trochę czasu zostało do końca eventu.
    Wytrwałości życzę dla Farmerów, którzy jeszcze eventują :)

14. Yabolek

Yabolek Książę forum

Złodziejski podatek od poziomu mamy już w spółdzielni. .
    Jakby ktoś nie wiedział lub zapomniał, oto dla przykładu.
    farma poziom 87 jedno zlecenie u Lasika 1 rodzaj ziela (wszystkie pola farmy odblokowane),
    farma poziom 222 to samo zlecenie 4 rodzaje ziela.
    To samo dotyczy pozostałych zleceń we wszystkich kategoriach.

I tak dzień w dzień przez cały sezon, a nagroda ta sama. Jakie to sprawiedliwe prawda?
    Dlatego robienie sezonów może spustoszyć niejedną zasobną stodołę

Teraz wprowadzili podatek od poziomu w ewencie. Nie wiem czy pierwszy raz, ale mam nadzieje że ostatni.
    Jak nie będzie sprzeciwu to może być tylko gorzej. Bp tylko zależy by doprowadzić gracza do "nędzy" i braków, co by biedny farmer leciał kupować za gotowiznę.

15. lolek55

lolek55 Hrabia forum

A mnie zabrakło 33 sztuki. Buuuuuuu

16. bogusiak80

bogusiak80 Cesarz forum

Każdy bawi się jak potrafi,a niezadowoleni mają powody aby krytykować ten event.

17. Magdanna76

Magdanna76 Aktywny autor

Nie mogę zrozumieć tych dziwacznych wyliczeń. Mam wpłaconą całość tych kwiatków z hodowli i rozegrane 29 mini gier i pokazuje mi, że u tego zwierzaka mam "już" łącznie 49%. To 100% kiedy będzie? Natomiast przy zagrodach mam wykonane tylko 6 minigier i oddaną połowę wymaganych wypadajek a pokazuje mi, że mam wykonane globalnie 51% . Ktoś to rozumie?

Zgadzam się też z krytyką identycznych nagród przy różnych wymaganiach. Wychodzi na to, że gracze z wysokimi lvl są karani za aktywność i włożoną pracę. Czyżby tu działała zasada uzależnienia od narkotyków? Tam też musisz brać coraz więcej by uzyskać efekt i na początku jest fajnie...

Twoje posty połączyłam. Jeśli chcesz coś dopisać, to korzystaj proszę z opcji "Edytuj" przy poprzednim swoim poście.
    Proszę zapoznać się z poradnikiem --->KLIK
    Tutaj można poćwiczyć --->Wątek do ćwiczeń

MOD_Zła

Ostatnio edytowane przez moderatora: 29 stycznia 2025
  18. Sookie

Sookie Chodząca legenda forum

xD:cry:xD:cry:Tja. Zapewne o to chodzi....

19. Pryku

Pryku Baron forum

To wlasnie pisalem chyba wczoraj, ze cos mnie tu nie gra mimo ze to gra... Globalne to moze podzielili Nas na sektory czy jak to tam nazwac i sumuje calosc, a przy wplatach dostaje sie pojedyncze nagrody... o to mnie chodzilo ze 2 dni temu..

20. karol540

karol540 Aktywny autor

Ja z innej beczki niż event czemu u moich sasiadów wskaznik termometru jest na czerwono ale wiem że są aktywni
    Tak jak by mieli zaraz zrezygnować z gry ze tak długo nie grali
    Czy znów na grze są jakieś błedy

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.