Opinie Urodzinowe Olé!

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika BA_Czerwona, 22 stycznia 2025.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. asienka26

asienka26 Fanatyk forum

mialam nie robic ewentu a juz na ukonczeniu chwalipieta ze mnie

2. Yabolek

Yabolek Książę forum

Pytanie, o jakie wypadajki Ci chodzi? Jeżeli o żetony, 8h to raczej słabo. Jeśli dobrze pomnę, to na początku ewentu krokus dał 17 żetonów z całego pola (tylko Drzewo kompletne z Jaśkiem) a z drugiego krokusowego, ku memu zdumieniu tylko 5szt.

Jeżeli zaś chodzi o marakasy i sombrero, to u mnie 8h +90% do wylotek dawało 100%.

Co to znaczy? Dlaczego taka rozbieżność?

Przed zbiorem obstawiasz zagrody bądź warsztaty wszystkimi możliwymi JC na danym polu. Przechodzisz na inne pole by zaliczyło JC, wracasz i zbierasz.

Jeżeli zaś masz na jednym polu 5 JC , na drugim 7 JC i tak sobie stoją to błąd.

3. asienka26

asienka26 Fanatyk forum

mam na kazdym polu po 19 jaskow nie przestawiam mam lenia

4. dorro007

dorro007 Hrabia forum

Co daje 90% do wylotek? Pytam z ciekawości, bo i tak tego nie mam :) Bez takich cudów brakuje mi 98 marakasów do końca eventu.

5. Yabolek

Yabolek Książę forum

To chyba do mnie było.
    Otóż moje 90% do wylotek to kompletne "Drzewo mądrości" czyli runa, puchary i JC = 45% + 9 x John Cytryna 9x5%=45%
    I zamiast wypisywać całe litanie i równanie, używam takiej formy.

6. grania.

grania. Komisarz forum

Z warsztacików w szybkich zagrodach lecą mi marakasy z każdego. Postawiłam różne i długie hydranty i krótsze wachlarzyki, z dwóch łą mam wylotek 120 z gierek była ponad 100 to wystarczą 4 zbiory i będzie komplet. A z przyspieszającymi gałązkami i wiązanką na zielona świątki rosną poniżej 6h. to już czekam tylko na BB. Bo opryski też zrobiłam w zasadzie tylko na poczet tego ewentu - przepuściłam 1600 paszy dla wrzosówek to i 1600 wylotek wyleciało. A że koło kilka bonusów dało to i w stodole zwierza i produktów przybyło. Szkoda, że nadmiaru wylotek nie można wrzucić do wora8)

7. 22vader

22vader Stały bywalec

Myślę że te itemy z mnożnikiem to pół biedy, ale jakim cudem pomysł by pnącze za ukończenie całego globalnego mnożnika przeszedł? Zamiast tego zdecydowanie powinno być, że trzeba ukończyć wszystkie 8 zadań INDYWIDULANYCH. Jak uda się wbić ten mnożnik x5, to jakim cudem ma być sprawiedliwe, że osoby które zrobiły sobie jedno zadanie na oddanie malutkiej ilości towaru dostanie to samo co osoba, która ukończyła wszystkie zadania i się natrudziła przy evencie

8. Krokodylek75

Krokodylek75 Fanatyk forum

Hodowla, warsztaciki ukończone. Do zagród brakuje 36 wypadajek (ale to już na luzie za parę godzin). zostało jeszcze 5500 sztuk roślinki i będzie cały mój wsad do globalnego. A potem czekanie czy % urosną do pełni. Zapewne tak będzie.

Aktualizacja: zagrody i roślinki uzupełnione. Z mojej strony 4 zadania zakończone. Czekam na efekt końcowy w przyszłym tygodniu

Ostatnie edytowanie: 28 stycznia 2025
  9. mjanakiewicz

mjanakiewicz Aktywny autor

Tak patrzę, jak te procenty "pędzą" do przodu i mam obawy, czy chociaż jeden dojdzie do końca..
    U mnie wszystkie "żetonowe" punkty zdobyte (15.000 pkt w każdej kategorii).
    Podejrzewam, że u innych podobnie.
    Czyli większość możliwych do zdobycia przez gracza punktów (3/5) z danej kategorii wpłacona.
    Skoro to nie dało 60% postępu, to nie widzę szans, że wpłacenie roślin, marakasów, kwiatków i kapeluszy cokolwiek zmieni, bo to już tylko 2/5 możliwych punktów do zdobycia (10.000 pkt).

BP przegięło trochę z wymaganiami.
    Myślę, że event można sobie odpuścić do czasu, kiedy ktoś zda sobie sprawę, że wymagania wymagają tuningu.

10. klonek68

klonek68 Nadzorca forum

Jeszcze 8 dni do końca ewentu a stan zadania globalnego marny:cry: średnia ok30% ....bez modyfikacji zasad słabo to widzę8) a z drugiej strony widać ile osób ma po kilka a nawet kilkanaście farm pobocznych z których korzystają tylko okazjonalnie..np.TOP. Jest nas dużo mniej niż pokazują ilości czynnych farm. Prośba farmerów do BP o możliwość dodatkowych wpłat przedmiotów ewentowych;) .Ostatnio na prośbę farmerów ,przedłużono ewent...więc proszę jeszcze razxD;) Pozdrawiam;)

11. AladdinSane

AladdinSane Komandor forum

ze wszystkich różowych i czerwonych wylotkowy komplet warsztatowy
    wygląda na to, że w kwestii wypadajek uwzględniony został czas nominalny - a event tylko zrównał wszystkie czasy

_______

12. dorro007

dorro007 Hrabia forum

Dziękuję. W wolnej chwili spróbuję tych czarów :)
    Mój event... to już jest koniec, nie ma już nic, jesteśmy wolni :)
    Czekam na spodziewane 100 procent normy :) I wtedy na florenowce z pięciu picolo :))

13. pbkl

pbkl Ambasador forum

Ja dzis skoncze te mozolne gierki i to na tyle. Wplacilam tylko na 2 picolaki, wierzac w swej naiwnosci, ze je zaraz dostane xD
    Moze byc wiec tak, ze kilka milonow za hodowle poszlo w piach :eek:

Ogolnie jak dla mnie to nie wyglada na "urodziny" a na sprawdzenie faktycznie "grajacych" farm, stad ten "global".

14. Matisiek200

Matisiek200 Naśladowca mistrzów

Koniec eventu u mnie. Gierki rozegrane i wszystko wrzucone. Teraz pozostaje oczekiwać na efekt końcowy, czy uda się dobić jakikolwiek mnożnik ;).

15. twardy81

twardy81 Mieszkaniec forum

Połowa urodzin i praktycznie koniec brakuje mi 120 marakasów, mini gry rozegrane plus 1 reset, kolejnych nie będzie bo po co inwestować 60 florenów jak nagrody te same czyli słabe, rozumiem jak by za każdym resetem wiązało się pozyskanie coraz lepszych nagród ale nie pomyślano o tym, nie można wpłacać nadmiarowych wypadajek i badyla więc kolejna porażka. Niby coś nowego , mini gra fajna ale z mnożnikiem globalnym lipa, bo coś mi się zdaje, że nawet z roślin nie dojdzie do 100%. Dajcie chociaż możliwość wykupu ulepszeń itemów po urodzinach, bo w to chętnie zainwestuję....

16. misiek1978

misiek1978 Chodząca legenda forum

trochę brakło

ale peszek

17. bogusiak80

bogusiak80 Cesarz forum

To i tak nie będzie miarodajne.Po pierwsze część grających odpuściła event bo im się nie podoba,inni wyjechali np.na zimowy wypoczynek i nie w głowie im event i gra a jeszcze inni uruchomili poboczne farmy i robią frekwencję.

Masz pakiet za 66,99 i tam masz ulepszenia itemów.

18. twardy81

twardy81 Mieszkaniec forum

no ale tylko 2 a można 6 razy ulepszyć

19. pbkl

pbkl Ambasador forum

Napewno. Jednak po uwzglednieniu jakichs % beda mieli w miare dobre wskazania.

Mi to tam obojetne. Event mi sie nie podobal i nadal nie podoba.

20. kaska860

kaska860 Cesarz forum

Dobrze czaję, że jeśli zapełnimy zielony pasek do końca (którykolwiek) to dostaniemy mnożnik x2, a jak zapełnimy np. zagrody i warsztaty to x3. W sensie: pytam czy one się sumują ?

Fajnie by było jakbyśmy dostali po 10 piccolaków, acz to od początku wyglądało zbyt pięknie, więc wątpię.
    Niech ci mają multikonta pograją trochę na pozostałych, to może pomoże ;). Zapewne stąd te wymagania, że tyle aktywnych kont.