upiorny bukiet

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika dan00171, 6 kwietnia 2017.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. dan00171

dan00171 Czeladnik forum

Mam pytanie czemu upiorny bukiet nie działa na nową roślinę w zadaniu na pełni

2. lonli

lonli Aktywny autor

Potwierdzam, pnącze "noc pełni księżyca" także nie działa! Na pozostałe rośliny również nie działa>:(

3. MOD_Kirito

MOD_Kirito Guest

Witaj,

Prawdopodobnie mówimy tutaj o : Przerażającą winorośl. Zapraszam Cię do poradnika: Księżycowy chaos, gdzie zobaczysz że ta roślinka nie zostaje w grze a będzie wymieniona. Oznacza, to że jest to roślina eventowa/specjalna a upiorny bukiet działa tylko na mroczne rośliny.

Czy mogę w czymś jeszcze pomóc ?

4. dan00171

dan00171 Czeladnik forum

Nie dziękuję szkoda że nie było wcześniej napisane, to bym go nie uruchomiła

ania5757 lubi to.
  5. yvonnege_

yvonnege_ Hrabia forum

Specjalna, ale tylko do siania tak jak mroczne, dlaczego tego nie było w FAQ że nic nie działa choć powinno? Czy tak trudno poprawnie napisać i dlaczego siejemy tylko w mrocznej strefie jak to nie mroczna roślina? Niepoważne zupełnie, nie można ciągle zmieniać zasad, a skoro tak robicie to należy informować o tym w odpowiednim czasie.

agniecha$, Anhedrea oraz ania5757 lubią to.
  6. MOD_Kirito

MOD_Kirito Guest

Nie nastąpiła tutaj żadna zmiana. Podczas każdego eventu gdzie siejemy specjalne uprawy, to dana roślinka jest z kategorii specjalne. Jak wspomniałem na samym początku w tej kwestii nie było żadnej zmiany. Mówimy tutaj oczywiście tylko o specjalnych uprawach, które możemy wykonywać tylko podczas trwania eventu. Wydarzenie Księżycowy chaos jest właśnie jednym z takich eventów.

Oprócz tego podczas siania roślinki mamy również odpowiedni komunikat. Po najechaniu na roślinkę podczas sadzenia mamy takie oto okienko
    Bez tytułu.png

Czerwoną ramką zaznaczone miejsce o które się rozchodzi. W przypadku innych roślinek mamy przedmioty z pełni księżyca, jest to równoznaczne z mrocznymi roślinkami w tym przypadku.

Czy autorowi wątku mogę jeszcze w czymś pomóc ?

7. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

Tak samo mamy odpowiedni komunikat co do pnącza skracającego czas i bukietu :
    szybsze dojrzewanie roślin w czasie pełni księżyca czyli siejąc winorośl mimo że jest specjalną jak się tak wszyscy upierają to jednak siejemy ją w strefie księżyca a nie na farmie
    Gdzie tu pisze że chodzi o mroczne ?
    Każda roślina eventowa to roślina specjalna
    różni się możliwością wykorzystania bonusów gdy siejemy ją w strefie pełni

Tak było w poprzednich eventach w czasie pełni księżyca
    Czyli błąd moim zdaniem ale co ja tam

juras, yvonnege_ oraz ania5757 lubią to.
  8. minio65

minio65 Okazjonalny autor

No i tak niepotrzebnie straciłem 10 sztuk upiornego bukietu.Fajnie!!!

9. -Maud-

-Maud- Stały bywalec

Nie chcę się tutaj za długo rozwodzić nad tym jakiego rodzaju rośliną jest przerażająca winorośl i jak powinna być wobec tego traktowana. Chcę tylko zwrócić uwagę na zdanie, że nie nastąpiła tutaj żadna zmiana.

Podczas obecnego eventu rośliną specjalną jest przerażająca winorośl i nie działa na nią pnącze skracające czas oraz upiorny bukiet.

Podczas poprzedniego eventu w strefie pełni (Nocny lot) rośliną specjalną był uszak bzowy i działało na niego pnącze skracające czas oraz upiorny bukiet.

Dlatego gracze piszą o zmianie i chcą wiedzieć dlaczego nie zostali o tym poinformowani.

Ostatnie edytowanie: 6 kwietnia 2017
    juras i yvonnege_ lubią to.
  10. yvonnege_

yvonnege_ Hrabia forum

Nastąpiła zmiana i jak zwykle Modzi próbują zagmatwać i wmówić nam coś. Nikt nie zaprzecza, że to roślina specjalna, wyraźnie widać na screenie powyżej na co działać powinien bukiet, więc jeśli to zostało zmienione, to należało w odpowiednim czasie nas o tym poinformować.

11. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

pretorianka Twój post usunęłam.

Zgodnie z tym co jest napisane pod każdym poradnikiem:

Wszystkie dane, teksty i wartości odnoszą się do stanu gry przy tworzeniu tego poradnika. Informacje w nim zawarte opieramy na testowej wersji eventu lub nowości w grze, które mogą ulec zmianie. Zastrzegamy sobie prawo do edytowania tego wątku oraz wprowadzenia zmian w przypadku, kiedy Community Manager prześle nam informacje na temat tych zmian lub uzupełnień.
    Poradniki mają jedynie charakter pomocniczy. Różnice między informacjami zawartymi w poradniku a stanem aktualnie obowiązującym w grze nie są podstawą do ubiegania się o rekompensatę.

Informacja, że Przerażająca winorośl została dodana do poradnika:

minio65 przerwać działanie przetworów możesz w każdej chwili, stracisz tylko tę sztukę, której działanie się rozpoczęło.

Czy są jeszcze jakieś pytania?

12. agniecha$

To dlaczego przerażająca winorośl jeżeli nie jest rośliną mroczną
    widnieje w przedmiotach pełni księżyca ?
    Powinna być widoczna z innymi roślinami lub roślinami na Bahama

13. SMOD_Atena

agniecha$ być może dlatego, że siana jest w strefie Pełni tak jak i przy okazji innych eventów rośliny specjalne siane na farmie widoczne są w zakładce roślin z farmy. Rośliny specjalne jak wiemy swojej zakładki nie mają.

Czy ktoś ma jeszcze jakieś pytanie w temacie upiornego bukietu?

14. agniecha$

Czyli według opisu widniejącego w grze klik
    przy użyciu pnącza i upiornego bukietu bonus jednak powinien działać ?

15. SMOD_Atena

agniecha$ to nie jest typowy mini-event Pełnia Księżyca, a bonusy roślin, z tego mini-eventu, które są w grze na stałe właśnie dotyczą.

Czy są jeszcze jakieś pytania w temacie wątku?

agniecha$ lubi to.
  16. agniecha$

Nic nie rozumiem
    pnącze nie działa , bukiet nie działa bo jest rośliną specjalną
    to dlaczego w takim razie działa doniczka na tą przerażającą winorośl ???

17. SMOD_Atena

agniecha$ zgodnie z informacjami z FAQ doniczka też nie powinna działać. Jeśli jest inaczej zamieść proszę swoją uwagę tutaj: GRA - pod lupą - temat zbiorczy.

Czy Autor tego wątku ma jeszcze jakieś pytanie na temat upiornego bukietu?

18. agniecha$

Niestety nie mogę zgłosić tego jako błąd gdyż z opisu istniejącego przy w slocie widnieje wyraźnie że doniczka działa na rośliny w strefie pełni
    a że przerażająca winorośl jest siana w strefie pełni księżyca więc dolicza te PD

19. SMOD_Atena

agniecha$ tak jak napisałam, z informacji zamieszczonych w FAQ, na których się opieram, działać nie powinna i nie działa, jest taka sama ilość PD z użytą doniczką i taka sama bez doniczki:

z don.jpg bdon.jpg

Sprawdź to proszę jeszcze raz dokładnie.

Czy są jeszcze jakieś pytania na temat bukietu?

20. agniecha$

No i masz racje nie działa doniczka
    zapomniałam że dziś podwójne PD jest
    Przepraszam za zamieszanie :oops:

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.