Unga-Bunga

Temat na forum 'Kluby użytkowników' rozpoczęty przez użytkownika blau_grana, 25 sierpnia 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. grakula16

grakula16 Chodząca legenda forum

Super mecz Tauson - i Urynka popłynęła, robi się ciekawie, która następna?

2. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

O kurcze o_OxD
    Zasadniczo to ja chciałam spytać o te dwa skromne winnerki w pierwszym secie Igi...
    ... ale to było dawno temu, teraz to już nie mam pytań, tylko sobie radośnie rechoczę xDxDxD
    Kocham pannę Tauson mimo jej dziwnego (bardzo duńskiego zresztą) wyglądu :inlove:

(Aha, Uryna nie będzie wypoczęta przed następnym turniejem... będzie zdenerwowana na maxa, a wszyscy znamy skuteczność zdenerwowanej Uryny xD)

3. bogusiak80

bogusiak80 Cesarz forum

Tak i to był bardzo dobry dzień dla Igi i oczywiście dla Nas. Szkoda,że nie znam się na tenisie ale przychodzę do Was i rozjaśnia mi się w głowie.Ja widziałam dobry mecz Igi bo wygrany,a w internetach napisali,że nie wszystko było ok i wcale nie ma się co cieszyć z tego zwycięstwa.
    Czy wszyscy oglądają różne mecze?

4. zzizzie

Ze zwycięstwa zawsze należy się cieszyć bo tylko ono się liczy, choćby nawet w którymś secie coś poszło nie tak.
    Ale krytykowanie i wręcz mieszanie z błotem Igi to specjalność nie tylko cywilnych rodaków, ale też polskich żurnalistów z Bożej łaski, których Iga okropnie irytuje. Takimi żurnalistami tym bardziej nie warto się przejmować.
    Swoją drogą Polacy to jedyny naród na świecie, który tak naprawdę kocha tylko niejakiego pana Lewandowskiego (od piłki nożnej), Igę Świątek za to kocha... nienawidzić. Bo jest najlepsza. Proste, nie...?
    Więc po jedynie słuszne opinie i zachwyty to tylko tutaj, my nie jesteśmy żałosnymi zawistnikami 8)xD

5. Kgysta

Kgysta Koneser forum

Ludzie czesto zapominaja ze istnieje cos takiego jak taktyka na mecz ;) I ze nie zawsze taktyka zaklada wygranie meczu 6:0,6:1 bo czasem jest to zwyczajnie niemozliwe... a jezeli Iga tak nie wygrywa to od razu pojawiaja sie glosy ze jest slaba, bez formy itd...
    Nadrobilem sobie ten dzisiejszy mecz i fakt trzeba przyznac ze byl to dosc brzydki mecz, ale to wcale nie oznacza ze slaby w wykonaniu Igi. Gra sie tak jak pozwala na to przeciwniczka, a Jastremska jest takim typem zawodniczki, ze na mecz z nia najlepiej wyjsc nastawiona defensywnie i tak dzis Iga grala - odpierala ataki. I co najwazniejsze- byla w tym swietna!! Nie bylo w tym meczu efektownych wymian bo po prostu Jastremska tak nie gra - od pierwszej akcji przechodzi do ataku i byleby jak najszybciej skonczyc uderzajac w linie, a taktyka powinna polegac na tym ze przebijac jej pilke i dac mozliwosc na wystrzelenie sie w aut.
    Byloby bardzo fajnie gdyby Iga grala z nia jak najczesciej, gdyby porzadnie potrenowala pewne schematy i taktyke na Jastremskiej to byloby o wiele latwiej ugryzc Ostapenko.
    Ukrainka zagrala bardzo podobnie jak Penko kilka dni temu, tylko ze jej nie wchodzily wszystkie pilki w kort... a gdyby wchodzily to moglo byc roznie. ;)

A kolejna rzecza warta docenienia jest to ze Iga nadal potrafi zgniesc przeciwniczke psychicznie, Jastremska na drugi set wyszla pogodzona z porazka od pierwszej pilki.

6. bogusiak80

bogusiak80 Cesarz forum

Wiem,że nazywają Go drewniakiem a ja osobiście uważam,że piłka nożna to gra gdzie 22 głupków biega za jedną piłką.Mają ego sięgające w kosmos w dodatku zarabiają kosmiczne pieniądze.Ludzie muszą gdzieś wydawać swoje pieniądze i mieć miejsce w którym mogą wydzierać się do woli to chodzą na mecze.

Kgysta bardzo dziękuję za tak obszerne wyjaśnienie tego co działo się dzisiaj na korcie.Życzę miłego wieczoru.

Ostatnie edytowanie: 19 lutego 2025
  7. zzizzie

A swoją drogą WTA cytuje Igę (przekład z dobrego translatora):

"Mamy teraz w tourze wiele dziewczyn, które mocno uderzają i ryzykują. Jeśli piłka wejdzie, nie da rady jej odbić. Jeśli nie wejdzie, łapiesz te punkty i jesteś za nie wdzięczna. To nie jest łatwe - trzeba mieć dużo cierpliwości i akceptacji”.​
    Święte słowa, Iga :inlove:

8. AladdinSane

AladdinSane Komandor forum

Jastremska rzeczywiście uderza z każdej piłki - ryzykuje !!
    taktyka i strategia nader wątpliwe - jak mówi Iga: jak "wejdzie" to pozamiatane i wysokie notowania w "shortsach"
    ale nie tak się wygrywa!!

75%/42 pkt. z pierwszego serwisu
    34/17 z returnu
    72/39 pierwszy serwis !!

z takimi statystykami nawet jeśli 100% ryzykownych zagrań "wejdzie" mecz jest przegrany
    i dobrze tu widać, że tenis to nie tylko siła - jeśli grasz z zawodniczką siłową, to trzeba zmieniać uderzenia, grać nieszablonowo, wybijać przeciwniczkę z rytmu - nie pozwalać jej "wejść" w kort i w mecz........

Bravo Iga - drugi set!! - perełka!!

9. zzizzie

Nie tylko ona, coraz więcej takich w tym turnieju.

Tak w połowie dzisiejszego maratonu meczowego pomyślałam sobie, że te dziewczyny chyba zajmują się głównie ćwiczeniem asów serwisowych, reszta nieistotna ;) (no, tak im się w każdym razie wydaje, dopóki Iga nie zarządzi drugiego seta :inlove:)

Skomentujesz jakoś Urynkę...?
    No i oczywiście jutrzejsze szanse małolaty z Igą.

A słyszałeś o stalkerze twojej faworytnej Emmy...?

10. AladdinSane

Iga bezlitośnie zarządziła drugi set - grała mądrze, wybijała Jastremską z rytmu....
    jeśli grasz na 100% mocy i 100% ryzyka, to nie utrzymasz całego meczu w takich statsach
    i albo liczysz, że "stłamsisz" przeciwniczkę i drugi set będzie niehumanitarną formalnością, albo padniesz kondycyjnie
    tak właśnie było w meczu Igi - spokojnie przetrzymała nawałnicę, która okazała się burzą w szklance wody i drugim secie odjechała!!

Uryna właściwie przegrała z samą sobą - jej niepotrzebne przeciwniczki!!
    kilka piekielnych forhandów duńskiej "piękności" i zrobiło się 5:2
    Uryna słabo gra pod presją - po każdej zepsutej piłce sporo czasu spędzała na udowadnianiu sobie i publice, rozkładając ręce w geście niesprawiedliwości dziejowej i bezradności - "no jak to mogło się stać??!!"....że to nie ona jest temu winna
    a to skutecznie demotywuje - i podbija ego przeciwniczki - zaczyna wierzyć, źe traktorzystka pomyliła biegi i wrzuciła wsteczny

imponujące 80%/46 pkt. z pierwszego serwisu dla Clary
    38/19 z returnu....
    bezdyskusyjnie

Iga vs. Małolata....hmmmm.....ciężko powiedzieć (a nie mam wady zgryzu)
    raczej stawiam na Igę
    większe doświadczenie turniejowe i jednak lepsza
    Małolata może dołożyć komu tylko sobie wymarzy, ale na Ig to trzeba poczekać....
    i zasłużyć

Historia z Radu przypomina nożownika na meczu Stefan vs. Seles....smutne

11. bogusiak80

bogusiak80 Cesarz forum

Co chwilę tutaj wpadam i za każdym razem znajduję coś nowego.Szczegółowe analizy,statystyki.Jestem zielona jak szczypiorek na wiosnę. Nie wszystko rozumiem ale Igę oglądam jak tylko mam możliwość.Jest najlepsza i inteligentna.Musi opanować sztukę grania z tymi czołgistkami .Powinny rzucać młotem albo kulą a nie małą piłeczką.Pomyliły dyscypliny sportu.

12. AladdinSane

dobry i skutecznie powtarzalny mocny serwis to podwójna korzyść:

* jak zaserwujesz asa, to masz pkt. a się nie nabiegasz
    * jak zaserwujesz słabo, bo nie chcesz podwójnego błędu, to się wystawiasz na return - Clara kilka takich forhandów odpaliła Sabie -
    nawet się nie ruszyła....
    to też łatwe punkty

to prawda - jest kilka "czołgistek"…odpalają petardy, ale te często lądują poza liniami
    Saba dzisiaj sporo korytarzy zaliczyła - jak nie ona!!

za wolna dzisiaj była

a co dotyczy BullPeta i 5:0 h2h z Igą, to przypomnę, że Federer też miał swoją Nemesis....
    argentyński gracz David Nalbandian....
    i też doszli do 5:0 dla tego ostatniego
    a potem Federer wygrał 7 kolejnych spotkań

tak więc znamy już wynik 7 następnych h2h Igi i BullPeta!!

:p:p

13. Kgysta

Kgysta Koneser forum

A tymczasem do turnieju Indian Wells dzikie karty otrzymaly Petra Kvitova i .... Venus Williams xD xD xD
    Powrot Petry to fajna sprawa nalezy jej sie wielki podziw jak wrocila po tym ataku nozownika ... nie odzyskala pelnej sprawnosci w lewej rece a jednak sporo turniejow jeszcze wygrala i ponownie zawitala w czolowce ;)
    Natomiast Venus... 44 lata, ja nie wiem co to ma znaczyc.. przeciez wiadomo ze przegra z kimkolwiek zagra. Jedynie dla tej wygrywajacej super wspomnienie ze pokonala legende ;)

14. zzizzie

Zanim cokolwiek - wiecie, że to trzeba dopiero umieć szukać, żeby na stronie WTA znaleźć info o tym, że Urynka już się pakuje...?
    Pan Simon i spółka przechodzą sami siebie, mamy paskudną pannę Collins (Miami) oraz straszną Venus (Indian Wells), ale wśród "najświeższych info" dalej figuruje tylko wygrana Urynki z Kudermetovą. Info o przegranej jest upchana drobnym maczkiem bez foci na stronie głównej, trudno ją zauważyć, bo duży połeć Venus przysłania wszystko.
    Bosh.
    Czy ten pan Simon to już będzie taki dożywotni jak [treści polityczne]...?

15. AladdinSane

nie ma takich "dożywotnich"
    zawsze ktoś piłuje nogę od stołka - wszystko zależy jak szybko mu to idzie i jak skuteczne ma wsparcie.

na naszym narodowym ugorze sportu olimpijskiego mamy właśnie taką sytuację
    "niezatapialny" szef z modnym dwukolorowym owłosieniem na głowie zna dobrze statut PKOl i jak na razie czuje się bezpiecznie....
    do czasu
    WZ nie może odwołać prezia w trakcie kadencji
    może to zrobić Zarząd na podstawie uchwały - tzn. że prezio musiałby odwołać samego siebie
    dziwnym trafem w Zarządzie zdecydowaną większość mają sprzymierzeńcy
    najlepszy polski skoczek narciarski coś tam próbuje, ale to pieśń przyszłości
    na razie to cała rodzina prezia ma z górki i z wiatrem....

najlepszy argumentem wg. mojej opinii byłoby uderzenie w portfel....
    w końcu spółki Skarbu Państwa też mają coś do powiedzenia
    ale tutaj też solidnie zabetonowane....
    -.--.-

Ostatnie edytowanie: 20 lutego 2025
  16. grakula16

grakula16 Chodząca legenda forum

Nawet najtwardszy beton powoli się wykrusza....8)
    Już tych spółek coraz mniej

17. zzizzie

Ech no wy o sporcie (podszytym gospodarką czyli polityką)...
    ... ja o polityce w czystej postaci (jeśli polityka w ogóle może być czysta, zwłaszcza w okolicach rozmaitych pałaców, jak ten w Mińsku albo ten u kumpla z nieco większego kraju).
    Jeśli nawet ktoś tam coś piłuje, w przypadku tych dwóch panów pozostanie to bez wpływu na dożywotni charakter zajmowanych stołków.
    W każdym razie tak na dziś.

No to za chwilkę małolata... spuściła nieco z tonu w porównaniu do zeszłego roku, pamiętacie, co wtedy mówiła o Idze przed meczem...?

EDIT: przestałam oglądać przy stanie 3:3 w drugim secie.
    I coś wam powiem: jeśli ten skwaszony psychopasożyt nie wyleci z teamu, to czarno widzę ciąg dalszy Igi, nawet ze świetnym Wimem u boku.
    Ktoś się ze mną zgadza może...?

A do tenisa wracam w sam raz na Sunshine Double (Indian Wells, Miami). Końcówki w Dubai nie oglądam, bo co mnie to obchodzi.

Biedna kochana Iga :inlove::cry:

Ostatnie edytowanie: 20 lutego 2025
  18. Kgysta

Kgysta Koneser forum

Meczu nie ogladalem ,ale czytalem w internecie ze to byl drugi bardzo smutny mecz w ciagu niecalego tygodnia... naprawde zle sie dzieje, tym razem to Mirra zjadla Ige mentalnie.. nastolatka! wiem, ze utalentowana ,wszechstronna, pewnie przyszla liderka rankingu, ale nadal niedoswiadczona, a wygrala bez wiekszych problemow. Pieciokrotna mistrzyni wielkoszlemowa przegrala bez wiekszej walki z nastolatka... gdzie ta wola walki? Potrafi bic sie jak szalona z Noskova a potem trafia sie taki mecz jak dzisiaj lub z Penko i w sumie nie wiadomo co myslec. Podczas AO Mirra wyszla na mecz z Saba spanikowana, a dzisiaj z Iga jak po swoje... i dlaczego tak jest? :sleepy:
    Nie podoba mi sie u Igi obecnie to ze ona denerwuje sie jak przeciwniczka gra dobrze... dawniej na dobry poziom przeciwniczki odpowiadala jeszcze lepszym swoim, a teraz jak przegra kilka akcji to od razu sie wscieka.. a jak sie wscieka to zaraz macha rekami, rakieta, pojawiaja sie serie bledow, takie bledne kolo.

Potrzebne sa zmiany, ale najwazniejsze zeby sama Iga to zrozumiala, bo w internecie to moga ludzie sobie pisac a dopoki Iga tego sama nie zrozumie to nic sie nie zmieni. I mysle ze dzisiaj to moze byc jakis punkt zwrotny tylko ciekawe w ktora strone... po meczu Iga wsciekla jak szerszen udala sie do szatni i nie podala reki trenerowi... i tyle zostalo z tej dobrej, opartej na wsparciu atmosferze w zespole, Iga jakby miala pretensje do trenera za ten mecz- moze zle opracowana taktyka? lub brak wskazowek podczas meczu? ogromne nerwy podczas i po meczu. Mam nadzieje ze ona cos dla siebie zrozumie z tej sytuacji:sleepy:
    Abramowicz sama nie odejdzie, taka decyzje musi podjac Iga. A po dzisiejszej sytuacji, wydaje mi sie, ze blizej jest jej do wyrzucenia Wima jezeli nie pojda jej Indian Wells i Miami...

19. zzizzie

To wszystko powyżej...
    ... plus to:

... czyje to działanie...? Bo chyba jednak nie Wima, prawda...?

Cóż, Abramowicz trzyma się ciepłej posadki zębami i pazurami.
    Buzi buzi z nowym trenerem - żeby nie wylecieć.
    A jak on już oswojony, to co robimy...? Ano meblujemy Idze głowę po staremu.
    Żeby wyleciał Wim, a nie psychopasożyt.
    Ta kobieta jest naprawdę niebezpieczna.
    Ale właśnie - dopóki Iga tego nie zrozumie -

20. Kgysta

Kgysta Koneser forum

Iga musi podjac decyzje, tak bedzie najlepiej i najzdrowiej dla wszystkich (prawie ). Nie wiemy na jakim etapie zaleznosci jest ta relacja, widzimy tylko urywki na zdjeciach i miny Darii podczas meczy i ja nie chcialbym zeby Abramowicz zrezygnowala sama, bo jezeli naprawde Iga jest tak totalnie od niej zalezna to ta decyzja wywolalaby jeszcze wieksza szkode. Iga pewnie zaczelaby sie obwiniac ze nie byla wystarczajaco dobra, cos popsula i dlatego odeszla...
    to musi byc tylko i wylacznie swiadoma decyzja Igi. Tylko skad wziac owa swiadomosc..? Skoro Daria nawet pilnuje , z kim i o czym rozmawia Iga?
    Wim tego jej nie powie, bo sam dobrze wie ze jak zle to rozegra to w kazdej chwili moze uslyszec - nie podoba sie to wypad..