Unga-Bunga

Temat na forum 'Kluby użytkowników' rozpoczęty przez użytkownika blau_grana, 25 sierpnia 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Te wszystkie "mixy" (też mam, chłopina przywlókł mi do domu chyba kilkanaście takich urządzeń, na które dał się naciągnąć sprytnemu sprzedawcy w jakimś markecie przy okazji kolejnych Black Friday) - więc te wszystkie "mixy" to są maszynki dla ludzi, którzy tak naprawdę nie lubią i najczęściej nie potrafią gotować.
    Ja gotować kocham (pod warunkiem, że nie muszę 8)), więc nie życzę sobie, żeby mi się jakaś maszynka wymądrzała w kuchni xD

A wracając na chwilę do Igi - znalazłam gdzieś bardzo rozsądną opinię (nie pamiętam gdzie i nie pamiętam czyja była ta opinia).
    Mianowicie: te wszystkie WADA i ITIA wyraźnie oczekują, że zawodnicy będą testowali każdą pojedynczą pigułkę kupionego w aptece leku czy suplementu (zwłaszcza leku). No raczej nie jest to możliwe. Więc najlepszym wyjściem byłoby stworzenie listy konkretnych dozwolonych preparatów (także tej nieszczęsnej melatoniny), pochodzących od konkretnego producenta. Zawodnicy kupowaliby sobie dokładnie te preparaty, a gdyby nagle w którymś z tych specyfików pojawiły się jakieś zanieczyszczenia wykryte u zawodnika podczas testów, taki zawodnik nie ponosiłby absolutnie żadnej odpowiedzialności.
    Spółki z grupy zwanej Big Pharma ustawiałyby się w dłuugich kolejkach z milionowymi łapówkami w garści, żeby tylko wepchnąć dany preparat na listę... dodatkowy zarobek dla nieposzlakowanych strażników "czystości sportu" byłby cennym skutkiem ubocznym.
    A zawodnicy tacy jak Iga mogliby sobie spać spokojnie po melatoninie z listy.

grakula16 i Sookie lubią to.