Unga-Bunga

Temat na forum 'Kluby użytkowników' rozpoczęty przez użytkownika blau_grana, 25 sierpnia 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Chodziło mi o takich z ADHD 8)xD

Spis istnieje przecież, tam w archiwum siedzi.
    Tutaj to praktycznie nic nie ma bo i tak nikt by się za to nie zabrał 8)

grakula16, agniecha$ oraz bona53 lubią to.
  2. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

O to ja
    mam ADHD może nie objawia się to w wyścigu
    ale na ładne cacka jak najbardziej i wtedy się włącza na full ;) no nic nie poradzisz

no istnieje z tym że gdzieś tam

a no widzisz myślałam że coś wklepałaś nowego smacznego :)

ostatnio jadłam'' zakazane '' kotlety z fileta kurczaka ale inaczej
    filet z kurczaka w kostkę, mąka ziemniaczana jajka przyprawy majonez ja od siebie dodaję szczypiorek inni majeranek
    wymieszać piec
    pyszne [​IMG]

3. zzizzie

Znam to, rzeczywiście pyszne :inlove:
    W ogóle kurczak z piekarnika to świetny pomysł i wcale nie musi być w całości ;)

Ech.
    No obawiałam się tego - wypoczęty Wyjec po serii wymyślonych kontuzji i łatwej drabince miał zdecydowanie większe szanse.
    Igę chyba ostatecznie wykończyła ta syberyjska małolata... no ale te dzisiejsze piłki setowe na koniec to był sam smak.
    Teoretycznie mogła dojść nawet do 7:5, zaczynała łapać rytm...
    ... ale:
    - Iga - pięć tytułów od początku sezonu, Wyjec tylko jeden
    - Iga musiała odbębnić Olimpiadę, Wyjec mógł się wycofać bo i tak grałby jako bezpaństwowiec
    - te wypoczynkowe kontuzje Wyjca, bardzo wygodne
    - no i oczywiście wczorajsza syberyjska małolata

No nic, czekamy na US Open... później Azja (w tym Wuhan - co za durny pomysł, pan Simon znowu wziął w łapę) no i WTA Finals w kontrowersyjnej lokalizacji, która podoba się tylko Wyjcowi, bo podobno ją tam kiedyś dobrze potraktowano.
    Długi i wyjątkowo ciężki sezon dla Igi, a te tytuły z najwyższej półeczki.
    Więc nie przejmuję się za bardzo Cincy, mam tylko nadzieję, że Wyjec padnie w finale (choć to się wydaje mało prawdopodobne, ale jednak).

Aaa, wiem już, dlaczego Wyjec może sobie pot z czoła ocierać paskiem od zegarka: ona jest wysmarowana grubą warstwą jakiegoś antyperspirantu, więc się nie poci.
    Wszystko po to, żeby kamery zobaczyły zegareczek xD

4. MOD_Zgredek*

MOD_Zgredek* Forum Moderator Team Farmerama PL

Inni sportowcy nie używają antyperspirantów podczas zawodów? Powstrzymanie potu zalewającego oczy wydaje się być niegłupim pomysłem. Są jakieś przeciwwskazania? Poza takimi ogólnymi, że antyperspiranty blokują naturalne wydzielanie potu i niezalecane jest ich zbyt częste stosowanie?

bona53 lubi to.
  5. zzizzie

A to już musiałbyś spytać tych innych sportowców. Myślę, że możesz pominąć zawodników z dyscyplin takich, jak rozmaite odmiany pływactwa oraz skoków do wody.
    Im i tak co chwilę coś te oczy zalewa 8)

Przeciwwskazania zapewne są, takie ogólnodermatologiczne.
    Ale jeśli spojrzeć na tenisistów/tenisistki, to prawie wszyscy noszą jakąś opaskę/przepaskę, wystarczająco chłonną. No albo (jak Iga) czapkę z odpowiednią wyściółką.
    A i tak używają tych frotek na przegubie do wycierania reszty twarzy.
    Chodziło mi głównie o to, że do chwili nabycia (lub otrzymania w prezencie) zegareczka na wypasie Wyjec też używał takiej frotki. Teraz trzeba pokazać światu zegareczek, stąd ten antyperspirant, który pod koniec meczu zaczyna się zbierać w takie fałdy. Co kto lubi.

bona53 lubi to.
  6. AladdinSane

AladdinSane Komandor forum

zgadza się - nawet przez chwilę pomyślałem, że może się udać....
    taki powrót
    ale Iga zmęczona a co za tym idzie, uderzenia mało przekonujące
    serwis słaby..

Iga bezapelacyjnie zaliczyła ArcyMistrzowski sezon....
    półfinał w Cincinatti to i tak nie byle co....
    nawierzchnia dla Saby

8:4 dla Igi H2H

raczej Saba poradzi sobie z Pegulą....jest szybsza i uskrzydlona zwycięstwem nad Igą

bona53, grakula16 oraz zzizzie lubią to.
  7. zzizzie

No właśnie, też tak pomyślałam, nie takie rzeczy już się zdarzały - cóż, nie tym razem.

Chyba wczoraj Iga powiedziała, że Cincy to dla niej taki turniej treningowy. Szybko dodała, że oczywiście ważny i świetny i co tam jeszcze (bo jest dobrze wychowana), ale wygląda na to, że sama traktowała Cincy jako taką rozgrzewkę przed US Open - jak się uda, to fajnie, jak nie, to trudno, liczy się wielki szlem. (A tam to dopiero będzie ciekawie, wszystkie panie obecnie pauzujące albo wcześniej wykopane z kolejnych turniejów tylko na to sobie ostrzą zęby... jak myślisz, do którego etapu dojdzie Osaka...?)

Niby tak... ale wiesz przecież, co się dzieje z uskrzydlonym Wyjcem, jak coś pójdzie nie po jej myśli. Im większe to uskrzydlenie, tym większe nerwy, kiedy coś się nie udaje. A Wyjec w nerwach to wszyscy wiemy jak gra.

bona53, AladdinSane oraz grakula16 lubią to.
  8. AladdinSane

trudno oceniać czy Osaka powalczy....
    trochę jak Raducanu - powroty nie zawsze są udane

jednak myślę, że Pegula nie ma przekonujących argumentów
    nawet na wnerwioną Sabę
    z kolei Iga słaba, to nie wiem na ile Saba "złapała" falę....

bona53 i zzizzie lubią to.
  9. zzizzie

Osaka od powrotu "szykuje się na US Open" i sugeruje, że wygra.
    No nie wiem, te buńczuczne zapowiedzi często źle się kończą, Osaka jak dotąd rozegrała jeden dobry mecz (przegrywając z Igą).
    Może się czai kryjąc przed światem jakieś kosmiczne umiejętności... ale to by był naprawdę szatański plan, nie pasuje do Osaki.
    A Raducanu, cóż - wszystko zależy od następnych ofert i kontraktów, czyż nie...? ;)

Też tak uważam, ale szkoda. Iga znowu będzie czuła na karku oddech białoruskiego traktorzysty z implantami, a to na pewno nie jest przyjemne. Choć w sumie już teraz Wyjec tak czy tak wskoczy na drugie miejsce i pewnie znowu uzna, że jest lepszy, a "Iga się już nawygrywała", teraz czas na spektakularne (ośmiotygodniowe) "rządy" Wyjca.

Taka smutna refleksja - czytałeś, co Iga ostatnio mówiła o tym chomiku w kółku...?
    Właściwie jeśli komukolwiek należy się przerwa, to właśnie Idze - cały tour się na nią zasadza, patrioci domagają się wygranych Olimpiad, fani (jak to fani) na zmianę wynoszą pod niebiosa i hejtują, do tego ten Wyjec nieszczęsny.
    Myślę, że Iga jest naprawdę wyczerpana, nie fizycznie, tylko psychicznie.
    Ale jak później wrócić do tego kołowrotka...?

bona53 i grakula16 lubią to.
  10. AladdinSane

za zwycięstwo w Cinci jest 454.500$
    i 1000 pkt do rankingu

za zwycięstwo w us.Open jest....3.600.000$ !!!!
    i 2000 pkt. rankingowych

Saba ma 7666 pkt.
    Iga 10695 pkt.

cały czas niekwestionowana nr. 1

to, że hejt przeplata się z uwielbieniem, to nic dziwnego w rozumieniu takiego fenomenalnego sukcesu jaki zafundowała Iga....
    i każdy jej przecinek albo mrugnięcie okiem będzie interpretowane i nadinterpretowane
    trolle bedą miały uciechę, hejt się wyleje jak ściek po ulewie...
    takie koszta uboczne

olbrzymia przewaga punktowa na Sabą świadczy tylko o skutecznym sezonie na najwyższym poziomie

a pewien rosyjski były tenisista dość niewybrednie skomentował wpisy Igi o zbyt intensywnym kalendarzu wydarzeń....
    "....zamiast narzekać, nie musiz grać w każdym turnieju"

(cyt.) za X

Ktoś cię zmusza do gry? [wycięte // Zgredek] Powiem ci, na co zasługujesz! Zasługujesz na dużo mniejsze wynagrodzenie niż teraz! Co ty na to?

elegancka wypowiedź....
    chyba kasa z tenisa pana K. poszła się czesać....i ciężko przełknąć

ale faktem jest, że ilość turniejów powoduje, że niektóre zawodniczki rezygnują z niektórych - (Iga z Toronto) - bo wiedzą, że nie są w stanie zagrać na najwyższym poziomie z powodów fizycznych....

a przecież fani tenisa w Toronto też by chcieli obejrzeć nr.1 jak gra....
    na najwyższym poziomie

Ostatnio edytowane przez moderatora: 19 sierpnia 2024
  11. zzizzie

Wiem.
    Ale Wyjec jako nr 2 zacznie znowu dyszeć Idze w kark (fuj).

A tak, czytałam.
    Zawiść go zżera, sam nigdy tyle nie osiągnął i nie zarobił.
    Zwykła łajza, tych zawistników to mnóstwo jest - w sumie trudno się dziwić, jak spojrzeć na osiągnięcia Igi (rankingowe i finansowe).
    No a mecz idzie tak, jak przewidywałeś... trudno, jakoś przeżyjemy wygraną Wyjca :wuerg:

bona53 i grakula16 lubią to.
  12. AladdinSane

Pegula jednak wyrównała!!!....5:5 !!
    Saba zniecierpliwiona

edit.

Jednak Saba - chyba nie mogła tego przegrać....

Ostatnie edytowanie: 19 sierpnia 2024
  13. MOD_Zgredek*

MOD_Zgredek* Forum Moderator Team Farmerama PL

Cytowanie nie daje zgody na gwiazdkowanie słów uważanych za niecenzuralne :(

14. zzizzie

Czy słowo "pieprzyć" jest już aż tak brzydkie...? Bo tak było w polskim gazetowym tłumaczeniu tego pożal się Boże ataku na Igę.
    Rany boskie, tylko patrzeć, a dołączy do niego "solić" 8)xD
    Jak dobrze, że zrezygnowałam z podawania tu przepisów, zaraz by mi Władza tak dosoliła, że bym się nogami nakryła 8)xD

bona53, grakula16 oraz AladdinSane lubią to.
  15. AladdinSane

z tym nakrywaniem się nogami, to też uważaj....
    a nuż będzie to nieregulaminowa i "niecenzuralna" pozycja....

to, że Zgredziowi inkryminowany gwiazdkowany skrót kojarzy się z czymś innym niż z potocznym znaczeniem mówienia byle czego.....

trochę więcej luzu by się przydało!!
    i mniej myślenia roszczeniowego - każdemu się należy - głodnemu chleb, spragnionemu woda,
    ale trzeba się postarać

reszta wykasowana - nie będzie statsów

8)8)-.--.-

Ostatnie edytowanie: 19 sierpnia 2024
  16. zzizzie

O kurcze fakt o_OxDxD
    Muszę zacząć nosić spodnie od dresu, takie grube z mankietem na dole nogawek xD

No właśnie Zgredzio ostatnio jak nie zezłośliwiony, to taki programowo na "nie".
    Poczucie misji w końcówce, dziwne :eek:
    Może to po to, żebyśmy nie tęsknili...?
    Albo uznał, że się za bardzo spoufalał...?
    No szkoda naszego Zgredzia :cry:

bona53 i AladdinSane lubią to.
  17. AladdinSane

spodnie od dresu w lecie to nadużycie
    jak będziesz się już tymi nogami nakrywała to kolana razem....
    wtedy raczej Regulamin będzie przestrzegany!!
    i czasownik od słowa "pieprz" odzyska swoje pierwotne, kuchenne znaczenie

Zgredzio postać niejednoznaczna - przeplata ciekawe opowieści z dziwnymi interpretacjami lingwistycznymi....

a przyzwyczaił farmerów do wysokiej jakości moderowania....
    a może po prostu nie lubi pieprzu??!!....

Ostatnie edytowanie: 20 sierpnia 2024
    bona53 lubi to.
  18. zzizzie

A z drugiej strony - ja tu już jadę po bandzie od tak dawna, że zdążyłam się przyzwyczaić do tego, że mi czasem ktoś z Władzy dosoli. Więc ryzyko niecenzuralnej pozycji w sumie niewielkie, jakby co, po prostu udam się do kazamatów ze skórką od słoniny dla mojego przyjaciela kierownika szczurów oraz z pilnikiem do krat przemyślnie zatopionym w słoiku ze smalcem (elementarny survival).

No jakoś ostatnio interakcje ze Zgredziem przebiegają i kończą się niefortunnie.
    Żal, bo Zgredzio był świetnym partnerem do rozmaitych pogaduszek, do tego amatorem i znawcą archiwaliów... no i w ogóle nadawał zazwyczaj na tej samej fali.
    Ale on ma chyba naprawdę szczerze dość tego forum, a nam się dostaje dlatego, że jesteśmy pod ręką.

Jedna rzecz mnie niepokoi.
    Jeśli gwiazdki (i to w dowolnej ilości) są z definicji podejrzane, to w każdej chwili mogą pojawić się zastrzeżenia do mojego standardowego przerywnika, o tego:

Ileż tu możliwych interpretacji.
    A ja chciałam tylko spytać, kiedy będzie drabinka US Open 8)xD

EDIT: dostałam od WTA newsletter, w którym Wyjca nazwano "królową".
    Natychmiast skoszowałam, niech oni sobie nie myślą, że im wszystko wolno 8)

bona53 i AladdinSane lubią to.
  19. AladdinSane

oj tak, 3 litery to popularny przerywnik, ale łatwo może być skojarzony z baaaardzo nieuprawnionym i niecenzuralnym słowem!!!!
    wystawiasz Zgredzia na ciężką próbę
    a miało być tak miło na zakończenie misji!!

losowanie drabinki głównej turnieju pań, w czwartek 22.08

20. zzizzie

Dajmy już spokój Zgredziowi, niech mu będzie. Tyle dobrego, że bana nie dał.

O, dzięki - ciekawe, ile tym razem pan Simon zarobi za stosowne losowe losowanko ;)

A poza tym (ryzykuję z tymi gwiazdkami, ale mnie to właściwie i tak prawie wszystko jedno) - tak sobie patrzę na ten obecny event naszpikowany nowymi petardami.
    I nawet nie chodzi mi o to, że czas tropikalnych upałów niezupełnie pasuje do przytulnego układania kłębków włóczki gdziekolwiek.
    Taka zabawna sprawa: to jest wg mnie pierwszy event, który aż tak otwarcie promuje nie tyle te dodatkowe farmy, co raczej zakupy, zakupy, zakupy.
    Bo tak naprawdę to ani jednej marnej sztuki badyla nie trzeba wysiewać, jak się kupi ten największy koszyczek... no a jeśli komuś któraś gierka gorzej pójdzie, można sobie dokupić dla odmiany koszyczek najmniejszy.
    I bardzo jestem ciekawa, ile też firma zarobi na tym pomyśle.
    (A swoją drogą - to jest jeden z powodów, dla których przestałam grać i nigdy nie dałabym się wmanewrować w jakiekolwiek wyścigi. Mój budżet na grę pozwala na nawet najbardziej kosztowne zakupy... ale co w tym fajnego...?)

EDIT: Marg-Aryna...? Serio...? 8)xDxDxD

bona53, AladdinSane oraz grakula16 lubią to.