Unga-Bunga

Temat na forum 'Kluby użytkowników' rozpoczęty przez użytkownika blau_grana, 25 sierpnia 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Dokładnie. Pokazują to wszędzie, z różnych stron - to było celowane.
    Dziwię się, że sędzia to przełknął.

Też - dokładnie tak było. Collins mogła pójść na skargę do sędziego, że niby za długa ta przerwa - usłyszałaby, że limitu nie ma.
    Ale nie, wolała się nakręcać.

No niby tak, ale człowiek już się boi.
    Poprzednia Chinka była trochę... hmm... dziwna ;)

Małgosiu, jak miło, że się odzywasz :inlove:
    I myślę, że się nie mylisz - chodziło o wykluczenie Igi z gry.
    Co za wredne babsko ta Collins.

No to ruszamy.
    Niby też jestem w miarę spokojna, ale ta stawka -

bona53 i krasnoludek10 lubią to.
  2. grakula16

grakula16 Chodząca legenda forum

Co się będę odzywać i wcinać w dyskusję ekspertów...;):p
    Nie żartuję, z waszych dyskusji można się dowiedzieć wielu ciekawych rzeczy, na szperanie tu i tam nie mam po prostu obecnie czasu, nawet nie każdy mecz udaje mi się obejrzeć, za dużo mam ostatnio na głowie i końca tego nie widać:(

===
    Dziś Idze poszło słabiutko, nie da się ukryć, że nie była w formie.:cry:
    Marzenia o złocie poszły się czesać, ale następny mecz z którąś z pań z pary Vekić / Schmiedlova przed Igą i tu jestem prawie pewna, że jednak ten medal Iga wywalczy, należy się jej za całokształt.

3. zzizzie

Ekspert to tu jest jeden - Aladdin.
    Ja jestem tylko fanka, gapię się, zapamiętuję no i czasem jakieś info ze świata podłapię.
    Ale ostatnio i tak kolarstwo królowało 8)xD

Małgosiu, raz jeszcze powtarzam: pakuj się i ruszaj do nas ;)
    Wnuczęta i prawnuczęta nie mogą się doczekać :inlove:
    Pół domku czeka na ciebie xD
    (A swoją drogą ty naprawdę musisz jakoś odpocząć, bo cię życie zajeździ :()

Iga, cóż... strasznie żal dziewczyny.
    Chinka była bardzo dobra... a Iga nie tylko nie w formie, ale i jednak mocno zdestabilizowana po wczorajszej zabawie z panną Collins.
    To babsko narobiło więcej złego, niż nam się z początku wydawało.
    Dodatkowo - medalowa presja, tatuś w boksie teamu (po co?!)... no i mamy to co mamy.
    Jutro pewnie będzie lepiej, pozbiera się dzielna dziewczyna... w każdym razie mam taką nadzieję :inlove:

bona53, krasnoludek10 oraz grakula16 lubią to.
  4. MOD_Zgredek*

MOD_Zgredek* Forum Moderator Team Farmerama PL

Cóż, jeśli tak to widzisz, to ja odjeżdżam i życzę wielu udanych wymian.

bona53 lubi to.
  5. zzizzie

Foch...? o_O
    Cóż, kolejny przywilej Władzy.
    I tyle komentarza wystarczy, nie chcę Zgredziowi sprawiać przykrości.

A właśnie, jak już o przykrości mowa: wypatrzyłam w Pytaniach Ogólnych taką reakcję na odpowiedź, że ciągle jeszcze mnie lekko trzęsie z oburzenia.
    Sztandarowy wręcz pokaz nieuprzejmości i braku dobrego wychowania... a Kodeks karny na to nie ma sposobu.
    Nie szukajcie tej odpowiedzi, już została zmieniona. Zresztą to była jedna z tych rzeczy, które nie dają się odzobaczyć i zostają w pamięci na długo.
    A wystarczyłoby dodać do Kodeksu naczelną zasadę BKBR (Be Kind, Be Respectful - Bądź uprzejmy, traktuj innych z szacunkiem) - i już byłyby podstawy do walki z czymś takim.
    Całkiem serio - zawsze powtarzałam, że moderowanie tego forum to wyjątkowo ciężka i niewdzięczna robota.

grakula16 i bona53 lubią to.
  6. MOD_Zgredek*

Ja? Foch? o_O
    Wręcz przeciwnie!
    Zdaję sobie sprawę, że moderator w stosunku do użytkownika zawsze stoi w pozycji silniejszego. Nie chcę tego wykorzystywać i skoro ty wolisz tematy związane z tenisem i twierdzisz, że tych poruszonych przeze mnie jest za dużo, to ustępuję.

bona53 lubi to.
  7. zzizzie

No to mamy niezłe nieporozumienie.
    To nie jest tak, że ja wolę tematy związane z tenisem - jestem fanką Igi i w sumie tyle.
    Ty uparłeś się krytykować tenis w kontekście Olimpiady - nie wiem, po co to było, ale starałam się dzielnie odpierać ataki, choć uważałam je (i nadal uważam) za absurdalne, ciężka armata wytoczona przeciwko dyscyplinie mojej idolki. Po co? a bo ja wiem.

Kolarstwo - wyścigi kolarskie są jak wygaszasz ekranu, zmieniające się fajne widoczki i nic się nie dzieje.
    Końcówka to już niezłe emocje, ale do tej końcówki zwykle kawał drogi.
    Nie mam nic przeciwko kolarstwu, zirytował mnie tylko (co przyznaję bez bicia) ten niezrozumiały dla mnie atak na tenisistów.
    A ty przecież nie pisałeś o kolarstwie jako takim - wszystko kręciło się wokół porównań z tenisem.
    Tak na złość, żeby mi dosolić - i znowu: po co?!
    Ja naprawdę jestem życzliwie nastawiona do (większości) tutejszej Władzy ;)

8. MOD_Zgredek*

Kilka słów krytykujących tenisistów odbierasz jako absurdalnie ciężką armatę...

...wytoczoną nie tylko przeciw tenisowi, ale wprost przeciw tobie osobiście.

Wycofuję się z dalszej dyskusji zanim z tej armaty wystrzeli pocisk.

---
    Wstawiam tylko obiecane kiedyś zdjęcia i już mnie nie ma:
    https://imgur.com/LeugyrY.jpg
    https://imgur.com/iRjwEk6.jpg
    https://imgur.com/usEkZP3.jpg
    https://imgur.com/z3x4e1W.jpg

Dwa telefony. Po jednym zdjęciu zrobionym w trybie automatycznym i w trybie portretowym. Wszystkie wykonane z takim samym zoomem (x2). Bez żadnej dodatkowej obróbki. Ot, takie zwykłe fotki, jakie robi każdy amator. Usunąłem tylko dane lokalizacyjne.
    I uprzedzając pytania/komentarze: zmieniając ustawienia w aplikacjach aparatów da się zrobić lepsze oboma telefonami.

Edycja:
    Nestety podczas wysyłania zdjęć na hosting straciły się wszystkie dane exif. Zna ktoś serwer, który nie modyfikuje plików?

Ostatnie edytowanie: 2 sierpnia 2024
    bona53 lubi to.
  9. zzizzie

Francuzi mawiają: c'est le ton qui fait la chanson, co Encyklopedia PWN tłumaczy jako "wszystko zależy od sposobu (tonu) powiedzenia".
    A ten ton był u ciebie zaskakująco (i narastająco) napastliwy.
    No ale z drugiej strony napastliwość też niewątpliwie jest in the mind of the beholder (czyli w umyśle odbiorcy), może to tylko ja tak to odczytałam.
    Nieważne.
    Ale jeśli to wszystko była moja wina, to niniejszym bardzo przepraszam.

Dlaczego dałeś linki zamiast obrazków...?
    No i nie wiadomo, które zdjęcia z którego aparatu, stawiam, że 3 i 4 z tego nowego.
    Różnica jest, choć rzeczywiście niezbyt dramatyczna - no ale i tak wiadomo było, że tutaj niewiele się zobaczy ;)

(Aha, piękny leniwiec :inlove:)

No to jest brąz. Brawo Iga, niesamowicie się pozbierała po tych ostatnich dwóch dniach.
    Jak dobrze, że następna taka imprezka dopiero za cztery lata i w dodatku nie na kortach RG, presja będzie mniejsza.
    No i niech ten tatuś nie siedzi w boksie teamu jak jakiś nadzorca.
    Jemu z medalem nie wyszło, to córka koniecznie musi spełniać jego ambicje - paskudne to w sumie, tego typu dodatkowa presja.

EDIT: 504 Gateway Time-Out albo 502 Bad Gateway. Ktoś jeszcze tak ma...?

10. Sookie

Sookie Chodząca legenda forum

Tenis na olimpiadzie jest ok. Zwlaszcza w kontekście obecności na olimpiadzie breakdanceo_O

11. zzizzie

xDxDxD
    Coś w tym jest xD

12. krasnoludek10

krasnoludek10 Chodząca legenda forum

Tenis był, kolarstwo było... No to teraz pora na siatkówkę naszych Panów (jak ktoś ma ochotę, to Pań oczywiście również, siatkówką plażową też nie pogardzę;))xD:cry:xD Ewidentnie dzisiaj byli nie w formie (zwłaszcza Bartosz Kurek, ale on to od początku Igrzysk jakoś>:(:mad:), ale może po prostu oszczędzali siły na ważniejsze mecze (czyżby wreszcie się tego nauczyli?) i lubią Słoweńców. Czy też "albo". Licho wie. Chociaż na TVP1 w pewnym momencie mówili o Niemcach, więc już całkiem idzie zgłupieć.

13. zzizzie

Hmm, tak ogólnie to nie jest wątek "sportowy" 8)
    Owszem, tematy tenisowe narzucam ja, co jest o tyle słuszne i sprawiedliwe, że najbardziej się przykładam do resuscytacji wątku - kolarstwo (oraz krótko - piłka nożna i narciarstwo) występowało wyłącznie dla porównania, skok o tyczce (akurat się załapałam na legendarnego Duplantisa, faktycznie spory ma zapas ponad poprzeczką) - króciutka wzmianka, breakdance... cóż, jako dziwaczna ciekawostka (czy to już na zawsze tak zostanie?)...
    ... ale jeśli będzie tu mowa kolejno o wszystkich dyscyplinach olimpijskich, to ja się wypisuję - są rzeczy ciekawsze od sportu nawet wśród tych tematów dozwolonych Kodeksem karnym.

Siatkarze - jeśli dobrze rozumiem - dość spektakularnie dostali dziś w pupę od Włochów i okazują z tego powodu radość oraz optymizm. Grunt to optymizm. Życzę im jak najlepiej, ale siatkówka to nie jest moja ukochana dyscyplina.
    Natomiast pomysł, że ktoś w tej "fazie grupowej" oszczędza siły na ciąg dalszy i dlatego z premedytacją przegrywa, wydaje mi się mocno kuriozalny.

bona53, krasnoludek10 oraz grakula16 lubią to.
  14. MOD_Zgredek*

Wszyscy i wciąż :(
    Nie narzucając niczego zapytam tylko "jaki jest?"

bona53, krasnoludek10 oraz zzizzie lubią to.
  15. zzizzie

O rany, Zgredzio :)

Sam widzisz - ogólnowojskowy i przymierający xD
    W sumie tych tematów było całkiem sporo, o tenisie to głównie z Aladdinem, jeśli się pojawił, z tobą - o kolarstwie, ale i o książkach i zdjęciach... taki sobie miszmasz, niezbyt żwawy, bo nikt nie pisze.

Zaprotestowałam przeciwko szczegółowemu omawianiu osiągnięć / niedociągnięć polskich olimpijczyków z rozmaitych dyscyplin, ponieważ większości tych dyscyplin nie znam wystarczająco dobrze, żeby o nich dyskutować.
    A poza tym istnieje przecież Strefa kibica, w sam raz do odgrzania w razie potrzeby 8)xD

Żeby nie było, że się odcinam od olimpijskiego sportu: obejrzałam sobie dzisiaj polskich siatkarzy, bez szczególnych wzruszeń, bo nie przepadam, ale doceniam.
    Obejrzałam też mecz bokserski polskiej zawodniczki, choć tego to już serdecznie nie znoszę.
    No i jeszcze rewelacyjną Olę Mirosław też obejrzałam, zresztą w ogóle często trafiam na filmiki z jej udziałem.
    Ale i tak największe wrażenie zrobiło na mnie bicie rekordu przez Armanda Duplantisa, dla nieprzyzwyczajonych te 6,25 to jest coś.
    Żadne z tych wydarzeń nie wzbudziło we mnie aż potrzeby dyskusji, ale z wyjątkiem boksu miło było się pogapić.

Tak naprawdę interesują mnie zupełnie inne sprawy, po części oczywiście podpadające pod tutejszy Kodeks karny, ale nie tylko: na przykład małpia ospa w Kongo (tylko patrzeć jak ją ktoś przywlecze do Europy) albo pomór krukowatych w Warszawie, przyczyna / sprawcy nieznani. I cała masa innych rzeczy, w tym nawet takich weselszych.
    Do tego zawsze się znajdzie jakaś książka do polecenia, tylko nie ma komu... jakiś przepis do wklejenia, tylko po co... no różności.

Ale jak wspomniałam wątek przymiera - więc niech sobie przymiera, co poradzisz.

16. MOD_Zgredek*

Nie wiem, czy to Google podsłuchuje/podgląda, czy zbieg okoliczności, ale po przeczytaniu tego postu, na telefonie wyświetlił mi się news, według którego WHO ostrzega przed jakimś nowym bakcylem, co to podobno zaszedł już do 16 krajów :sleepy:

Tu nie jesteśmy zbyt kompatybilni. Jakieś 70%-80% tego, co czytam, to fantastyka. Ale zaproponuję coś z innej dziedziny: Yasmina Reza "Bóg mordu". Tym razem to nie jest powieść historyczna. Akcja dzieje się zupełnie współcześnie w Paryżu. I jest zupełnie odwrotna niż u Hitchcocka. Zaczyna się niepozornie - od bójki dwóch chłopców, jakich pewnie w takim dużym mieście codziennie zdarza się kilka albo kilkanaście. Rodzice obu spotykają się ze sobą, żeby o tym porozmawiać. Przebiegu tej rozmowy nie będę streszczał. Trzeba się się z nim zapoznać samodzielnie :)

bona53, zzizzie oraz krasnoludek10 lubią to.
  17. zzizzie

Wujaszek robi to bez przerwy, tzn podsłuchuje i podgląda.
    Ale poza tym wygląda na to, że czegoś się jednak świat nauczył po Wuhan.
    Wtedy się wydawało, że kogo obchodzi chińska grypka, teraz ognisko zarazy w Kongo budzi jednak jakieś zaniepokojenie.
    Małpia ospa wędruje, wędruje... kto wie, gdzie w końcu zawędruje i kogo dopadnie.
    Nie lubi nas ostatnio Matka Natura i ja się jej nawet nie dziwię.

No niby fakt, ale pamiętaj, że ja lubię Gwiezdne Wojny i Matrixa. No i poleconą przez ciebie serię powieści (niezupełnie) historycznych też bardzo sobie cenię.
    Bóg mordu, powiadasz. Znaleziony, kupiony, zostanie przeczytany - po angielsku, bo tak mi najłatwiej.
    I na tym polega problem - rzeczy, które ja czytam i mogę polecić, najczęściej jeszcze nie istnieją po polsku i nie wiadomo, czy i kiedy pojawi się przekład.

grakula16, krasnoludek10 oraz bona53 lubią to.
  18. AladdinSane

AladdinSane Komandor forum

ze sportowych zmagań to obejrzyjcie mecz koszykówki
    Sudan płd.!!! vs USA....
    prawie do samego końca sudańczycy prowadzili średnio od 10 do 14 pkt.
    i na sam koniec, na kilka sek. przed gwizdkiem końcowym wynik był 100:99 dla Usa
    wystarczyłoby, żeby Sudańczycy wrzucili za 2 pkt....
    i ten, który dał Sudanowi najwięcej pkt. nie rzucił prostej piłki spod kosza....

i przegrali 1 pkt.!!!!

Ola na ściance, to KOSMOS!!!!....jak inna liga
    to nie jest już wspinanie, ale bieganie po ścianie!!!!
    konkurentka wygląda jakby puszczono jej wspinanie w zwolnionym tempie!!!!
    w dodatku ścianka jest przewieszona ok. 10% od pionu!!....
    obłęd co ona wyprawia !

no i najjjaśniejszy punkt naszej delegacji, to brawurowy prezes!!...

gdyby polacy wkładali w swoje występy tyle pasji, entuzjazmu i zaangażowania to w klasyfikacji medalowej bylibyśmy tuż za Chinami.
    Podczas meczu koszykówki 3x3, "merytoryczne" porady wyrzucane z szybkością karabinu maszynowego w połączeniu z liczbą decybeli i rozmachem wszelakich figur gimnastycznych, machaniem rękami, skakaniem....powodują co najmniej zażenowanie

prezes totalny!! sam by rozniósł Serbię na strzępy - a tak umoczyliśmy, bo go nie posłuchaliśmy!!

Ostatnie edytowanie: 10 sierpnia 2024
  19. zzizzie

Przebodźcowana się robię przez te rozmaitości 8)

Obejrzałam. W tenisie powiedzielibyśmy że mental zawiódł.
    Swoją drogą ten nieszczęśnik długo będzie rozpamiętywał ten nieudany rzut, współczuję mu.

Ola naprawdę kosmiczna, lubię ją oglądać. No i zasłużone złoto.
    (A tak na marginesie: dlaczego wszyscy tak się zachwycają brązowym medalem panny Kaczmarek... "Cudowny występ" czy coś w tym stylu, tak to nazywają na polskich stronkach - dlatego, że polska lekka atletyka leży i kwiczy już od tak dawna, że każdy medal się liczy...?
    Nawet czytałam, że pewne treści zakazane się spakowały i lecą trzasnąć sobie selfie z tą biegaczką... a dlaczego nie z Olą?!)

xDxDxD

Fakt, żenada.
    No ale tak się biedny przejął, że zapomniał, że nie siedzi z piwkiem na własnej kanapie 8)xD

A do tego jakieś żale do różnych związków, że nie pomagają i nawet rowerów nie dały (gdzie Zgredzio...?), do innych, że nie przyznały dodatkowych punktów za połóg po cesarce...
    ... i oczywiście to przerażające wojskowe dziewczę od naparzania po ryju i gdzie indziej, ze swoimi cytowanymi komentami.
    Przyszłość polskiego sportu widzę w takich średnio jasnych barwach.

Olimpiadę oglądam mocno wybiórczo (no, siatkówkę panów mam teraz otwartą w którejś karcie), za to czytam komentarze na różnych stronkach - w tym przypadku najbardziej mi pasuje Guardian, bo tam się przynajmniej przejmują. No i The Athletic oczywiście, za wszechstronność. Za to stronki polskie są tak patriotyczne, że trudno się doszukać info o dyscyplinach, w których rodacy odpadli w przedbiegach (kocham Duplantisa, ktoś podziela to uczucie...?).

Oglądam natomiast tenis w Toronto (Coco - ech jak jej zaszkodziło to obwołanie drugą Sereną), Wyjec niestety póki co w formie (może dlatego, że zrezygnował z frymuśnych ubranek i znowu nosi te bokserki traktorzysty)... a za parę dni Cinci i Iga. Będzie ciekawie i przynajmniej monotematycznie, przebodźcowanie mi szkodzi.

Bo tak między nami zdecydowanie bardziej interesują mnie rozmaite statystyki podpadające pod Kodeks karny, a zdolne uratować świat przed bardzo paskudnym losem. No ale cicho sza.

Poznaliście już Pietruszkę...?
    Jeśli nie, focie dokleję, jak się te sportowe zmagania skończą.

AladdinSane i bona53 lubią to.
  20. grakula16

grakula16 Chodząca legenda forum

O tą Pietruszkę ci chodziło? ;):)
    Śliczna, a jakie rzęsy ....

agniecha$, bona53 oraz zzizzie lubią to.