Unga-Bunga

Temat na forum 'Kluby użytkowników' rozpoczęty przez użytkownika blau_grana, 25 sierpnia 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. hellwis

hellwis Generał forum

Byłaś w zgaduli Gretka wstawiła zwierzaki prawdopodobnie potrzebne do evantu

grakula16 lubi to.
  2. grakula16

grakula16 Chodząca legenda forum

Tak , widziałam, nawet zakupy drobne udało mi się zrobić

hellwis lubi to.
  3. hellwis

hellwis Generał forum

Dosyć tego dobrego uciekam bo od siedzenia już mnie 4 litery bolą kolorków xDxDxDxD

Witam rankiem nareszcie słoneczko się pokazało ,a zimno brrrr uciekam do pracy ,miłego dnia życzę :):)

Ostatnie edytowanie: 11 maja 2015
  4. grakula16

Hej Słoneczka:)
    Masz rację Beatko, tylko 8 st. i niewiele cieplej ma być, brrrrrr - to już prawie połowa maja
    no ale jeszcze "zimni ogrodnicy":( i zimna Zośka:(
    no i śniadanka nie było....:(
    komu lupy, komu?
    miłego dnia

5. madzia0101

madzia0101 Komisarz forum

Wpadlam moje sloneczka wieczorowo zyczyc kolorkow

hellwis lubi to.
  6. pdobrzynska

pdobrzynska Komandor forum

Cześć, czołem, czuwaj.
    Witam WBW.
    To teraz ja opowiem, jak ja grzeję. Mam duży piec (wartość energetyczna ok. 50 kW), bo był taki potrzebny do ogrzania warsztatu i innych pomieszczeń. Teraz grzeje tylko pomieszczenia socjalne i mieszkanie, czyli ogrzewam ok. 220 m2. Ponieważ jest to tzw. "śmieciuch", więc mogę w nim spalać prawie wszystko (oprócz oczywiście plastików i innych tam zakazanych). W okresie zimowym spalam ok. 1,5 tony miału po cenie 550 zł/tonę (jest to miał o wartości energetycznej 25.000 kJ). Oczywiście dodaję trochę gazet typu miesięczniki lub tygodniki - one głównie "trzymają" temperaturę w piecu.
    W mieszkaniu natomiast mamy kominek o mocy 8 kW i on wystarcza na ogrzanie przynajmniej połowy mieszkania, czyli ok. 50 m2 (wystarczy, że pali się w nim ok. 2-ch godzin). Palimy w nim drewnem akacjowym i dębiną. Kupiłem 2 lata temu 1 kubik za 200 zł i nie spaliliśmy jeszcze nawet połowy.
    Ogólnie można powiedzieć, że mamy ciepłe mieszkanie, bo mury są na 1,5 pustaka z ociepleniem w środku i okna plastikowe, ale te o mniejszej przenikalności cieplnej.
    Wczoraj wieczorem nie napaliłem, ale dziś na podwórku jest 7 st., a w biurze 20, czyli ciepło.
    Jest piękna pogoda (póki co) - słonko 100% i bez wiatru.
    A tak w ogóle to miłego dnia.

hellwis lubi to.
  7. grakula16

Hej Marian
    ranny ptaszek z ciebie
    no mówiłam, że chłop potrzebny do pieca:p;)xDja tego robić nie będę
    rano u mnie było też 8 st. teraz powyżej 20, i piękne słonko, ale i zimny wiatr, on coś przyniesie:mad:
    idę na prywatną farmę kwiatki sadzić:)

a śniadanka znowu nie dali, nie to nie , od jutra sama sobie zrobię:sleepy:;)

8. pdobrzynska

xDxDxDxDxD
    Idź lepiej kupić kocyki i wąsy, bo mogą się przydać w najbliższym czasie.

9. .Bogumiła.

.Bogumiła. Cesarz forum

dzień dobry co słychać
    Marianku postawiłam wąsy na farmę bo niewiele mam

Ostatnie edytowanie: 12 maja 2015
    hellwis lubi to.
  10. pdobrzynska

Sprawdźcie u siebie ile macie białych nietoperzy i czarnych wron.
    Proponuję (ale na 100% okaże się dopiero jutro) zbudować żółte zagrody dla nietoperzy i żółte zagrody dla wron.
    Obydwie mają wartość po 460 i można włożyć do pociągu po 3 sztuki, żeby wysłać po specjalną zagrodę.

11. .Magda.

.Magda. Cesarz forum

Witam WBW :)
    Poczytałam wszystko , wiele rzeczy nie rozumiem, Jak ochłonę , to edytuję i postaram się zrozumieć.

12. pdobrzynska

Cześć Madziu.
    Czego nie rozumiesz?
    Przyjeżdża jutro expres San Gigantika i trzeba go będzie załadować zagrodami. Najdroższe , jednocześnie najniżej stojące są zagrody dla nietoperzy i wron - oczywiście żółte.
    Jeżeli na targu spotkasz białe nietoperze lub czarne wrony w cenach dość niskich ( myślę, że tak do 5.000 sg), to kupuj i buduj żółte zagrody, żeby wysłać je w ekspresie jutro od 14-tej. To wszystko.

13. hellwis

hellwis Generał forum

Hej Marian nietoperzy tyle na rynku ,a wrony 44 tyś najtańsze

Witam wszystkich wieczorem;););)

14. .Magda.

.Magda. Cesarz forum

Marianku , przeczytałam o evencie _stałej misji , wszystko oprócz wilków mam. Natomiast o San Gigatnica Expres Piotrek kiedyś pisał,ze go to nie interesuje. Myślałam ,ze działacie razem , a Ty teraz piszesz ,żeby zagrody wymieniać ,tego już nie rozumiem?
    To kolorków życzę , pewnie jutro zrozumiem argumenty !
    Magda

Ostatnie edytowanie: 12 maja 2015
  15. pdobrzynska

Owszem - kiedyś nas to nie interesowało, bo były zagrody giganty, a teraz będą takie zagrody...
    I zapamiętaj sobie, że jest to jak na razie jedyna szansa na zdobycie perfumerii i oczywiście młyna.

16. madzia0101

madzia0101 Komisarz forum

Witam,witam
    .Madziu. nie przejmuj sie ja tez nie ogarniam ledwo jedno skonczylam a juz cos na tapecie :wuerg:
    istne wariactwo:p juz mam nerwa
    Zycze milego wieczorku i kolorkow;)

17. hellwis

hellwis Generał forum

Hej wczoraj zniknęłam bo przeszła jakaś szalona burza i pozamiatała :):):)

Obiadek podaję bo na śniadanie za późno;);););)

18. grakula16

Hejka WBW
    Dzięki Dobra Kobieto za obiadek, co prawda dla mnie duuuużo za wcześnie, ale się odgrzeje;)xD
    na razie zakupiłam pnącze, resztą będę się martwić później,
    gnam na zakupy

19. hellwis

hellwis Generał forum

Hej Gosiu ja też kupiłam :):):):)

20. est-orka

est-orka Fanatyk forum

Dzień dobry Ungusie:)
    Jak dawno mnie tu nie było ....
    ale się tu objadacie :)
    Hell :) ...ten obiadek co podałaś, to taki tradycjonalny z kuchni śląskiej ..... prawda? Czy mnie się coś pomieszało? :)

Marianku :) ... w tej tabeli zagród, którą zapodałeś należałoby dopisać, że kolorowe ulepszenia warsztatów to tylko: żółte i pomarańczowe można otrzymać ..... to tak na wszelki wypadek piszę, aby ktoś sobie "smaczka" na jakiś różowe laboratorium itp. nie robił ;)xD
    A w zagrodach to samych wysokich kolorowych ulepszeń Wam życzę :) ..... no i oczywiście dużo perfumerii :)

Ta akcja "Pomoc" ..... szczytny cel, też wzięłam udział w niej :)

hellwis i -norbijas- lubią to.