Unga-Bunga

Temat na forum 'Kluby użytkowników' rozpoczęty przez użytkownika blau_grana, 25 sierpnia 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. hellwis

hellwis Generał forum

Gosiu doczytałam i masz przepis na sówce to jest ten od Mili ,ja go robię bardzo często jest super i do galaretki dodaję owoce

Ostatnie edytowanie: 9 maja 2015
  2. pdobrzynska

pdobrzynska Komandor forum

Madziu - Ty jesteś .Magda. , czy Magda M4 ?

3. grakula16

grakula16 Chodząca legenda forum

Beatko wielkie dzięki
    Witam WBW
    Marian, mamy trzy Magdy:pxD
    --------------------------------------
    Dzień dobry
    event przeszedł do historii
    śniadanka nie ma:sleepy:;)xD
    to idę próbować zrobić serniczek

Ostatnie edytowanie: 10 maja 2015
  4. hellwis

hellwis Generał forum

Hej jajek dość ,teraz coś konkretnego proszę podaję ;)
    U mnie wieje i pada pogoda tylko komputerowa ,bo co tu robić :(

Może ten zapach kogoś zwabi ,pewnie wszyscy do lokali wyborczych poszli

5. madzia0101

madzia0101 Komisarz forum

Witam,witam
    Sniadanko gotowe
    A evencik pomalu i do przodu;)
    Marianku gratuluje:)
    .Madziulka. lupki leca
    Nooo i podziekowania za przepis.
    MILEJ NIEDZIELI zycze:)

6. .Magda.

.Magda. Cesarz forum

Witam WBW :)
    Beatko , od samego patrzenia na śniadanie rosną biodra xD
    U nas padało od wczoraj , dopiero teraz wychodzi słonko , dojdzie i do Ciebie .
    Małgosiu ,gratki za koniec eventu, napisz jak sernik się udał.

Hej Madziu , no to się zderzyłyśmy xD
    Dzięki za drugie śniadanie.

Hej Ungusie , dzięki za pomoc czyli prezenty . Jeszcze tylko 83 lupy i event zakończę , spokojnie wypadnie jutro. Pomocników i tak odpalę w ostatnim dniu , bo teraz jeszcze mam.
    Wszyscy spełnili obywatelski obowiązek ? Ja właśnie wróciłam , ludzi mnóstwo , co przeczy jak na razie info o małej frekwencji ;)
    Marianku , powinieneś mnie mieć w znajomych , ja Ciebie mam. I już nie będzie wątpliwości....:)

Beatko , jak Cię nadmiernie pocieszyłam z info o pogodzie , to cały dzień na zmianę piękne słońce i deszcz , no i mocne wiatry , myślałam ,że mi sosnę porwą i wywalą na dom. Ale się trzyma :p...jeszcze.

7. hellwis

hellwis Generał forum

Madziu u mnie cały czas pada i wieje ,mąż napalił w centralnym ciepełko w domu ,jak mi się oko przymknęło po obiedzie to nie dawno się otarło ,co ja będę robiła w nocy :oops:

8. .Magda.

.Magda. Cesarz forum

Beatko , w nocy będziesz farmę obrabiała ;)
    Ja mam w domu ciepełko bez palenia , jak dostaję rachunki za gaz to mnie wpienia , za gaz tyle , a za opłaty dodatkowe na urzędników tyle czyli prawie 50%. Chore jakieś , no ,ale chcieliśmy Lepszego Świata :cry:
    Zmordowałam się cichą pracą w ogrodzie , niestety w tygodniu brak czasu.
    Fiołki przekwitły , konwalie kwitną ,aż miło !

9. hellwis

hellwis Generał forum

Madziu my też mamy na gaz podłączony piec ,ale tylko 1 sezon grzaliśmy i jak przyszło rozliczenie to myślałam że na zawał zejdę i na tym się skończyło u nas jeszcze panuje zwyczaj z dawnych czasów płacimy przypuszczalne kwoty a rozliczenie przychodzi po roku opłat i wtedy ,albo nadpłata ,albo nie dopłata i przeważnie :mad::mad::mad: to tylko w naszej gminie bo w okolicznych to płacą na bieżąco co 2 miesiące przychodzi pan i oblicza

10. grakula16

Beatko, przedtem grzałam olejem opałowym, to dopiero były kwoty, i to "przedpłata", bo żeby grzać to trzeba było najpierw zbiorniki zatankować, od 2 lat mam gaz i bardzo sobie chwalę, płacę co 2 miesiące, za okres zimowy w zależności od temperatury na dworze
    2 - 2,5 tys. max i to grzeje się przez cały dzień, bo ktoś jest w domu, biorąc pod uwagę cenę ekogroszku do pieca z podajnikiem ok. 850zł. i ilość spaloną na miesiąc to nie jest to drożej, w każdym razie porównywalnie za to bez roboty i brudu, a to też się liczy

11. hellwis

hellwis Generał forum

Gosiu a ja kupuję drewno i mąż siedzi w domu to pali i na okres zimowy to znaczy od września do maja kosztuje mnie to jakieś 2000 zł i to jest tanie palenie xDxDxDxD

12. madzia0101

madzia0101 Komisarz forum

Hej dziewczynki.
    Widze u wszystkich pogoda nedzna.
    Ja tez jeszcze domek dogrzewam bo czasami ziiimno jakos
    Mam ogrzewanie gazowe i musze powiedziec ze rachunki sa w miare moze dlatego ze umnie rachunek przychodzi co 3 miesiace .
    Mam nadzieje ze pogoda z kazdym dniem bedzie dla nas przyjazniejsza bo przeciez juz maj mamy:p.
    I czas juz na sloneczko duuuzo sloneczka.
    :)

13. grakula16

ano tak...
    ale do tego potrzebny mąż siedzący w domu...xD
    Madzia nie masz guza?
    u mnie nawet ładnie, słonecznie, czasem jakaś chmura przejdzie, ale wieje lodowaty wiatr i jest zimno

14. .Magda.

.Magda. Cesarz forum

Dziewczyny , ja do celów domowych użytkuję tylko gaz , uważam ,że to i tak najtańsza forma. Mój sąsiad próbował wszystkiego :koks, węgiel , eko-groszek. Po próbach stanęło na gazie. Najtańsza forma ,ale i też te opłaty urzędnicze. Jeszcze przed przystąpieniem do Unii miałam znajomego, któremu matka umarła w Austrii, żeby ją pochować przeszedł przez cały "papierkowy cyrk". Od każdego dokumentu zdobycznego w sąsiednich pokojach płacił po "ileś tam euro". Wtedy dla mnie to była nowość. Teraz dla nas to teraźniejczość! Płacimy na armię urzędników i taka prawda !:p

15. hellwis

hellwis Generał forum

No bo on pracuje w domu ,to i w piecu musi palić bo by mu było zimno xDxDxDxD

16. .Magda.

.Magda. Cesarz forum

No i Super Mąż !

grakula16 lubi to.
  17. grakula16

Jednym słowem nie ma złego , co by na dobre nie wyszło:pxD
    Mam kominek, przepalam w nim w okresie chlodu, ale go nie lubię, jakoś słabo grzeje

18. .Magda.

.Magda. Cesarz forum

Kochani , kolorków życzę ! Czy ktoś mnie skieruje do FAQ - o co chodzi z tym dopiskiem "lubię" po prawej stronie posta? Chyba tego nie znam :(

grakula16 lubi to.
  19. hellwis

hellwis Generał forum

Super to by był jak by jeszcze ugotował i posprzątał ale nic z tych rzeczy nie chce robić xDxDxDxD
    Bo za małe kawałki drewna wkładasz ,czy na gaz masz :oops::oops::oops:
    Kolorków Madziu,a to lubię to chyba jak kogoś lubisz lub ci się podoba jego wypowiedź to zaznaczasz ,tak myślę ,ale nie wiem do końcaxDxDxDxD

20. grakula16

Beatko, nie mam rozprowadzenia, więc przy kominku cieplutko, ale dalej już nie, polana mam spore, to nie to