Unga-Bunga

Temat na forum 'Kluby użytkowników' rozpoczęty przez użytkownika blau_grana, 25 sierpnia 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. pdobrzynska

pdobrzynska Komandor forum

Już kiedyś pisałem (bodajże odpowiadałem Bogusi), że nie opłaca się wystawiać zagród, bo się faktycznie nie opłaca.
    Popatrz - siejąc cebulę z wodą po 12-tu godzinach masz zbiór z 3-ch pól ok. 2.000 szt. cebuli. Sprzedajesz ją na targu po ok. 100 sg/szt, to masz na czysto ok. 180.000 sg. Za te sg możesz sobie kupić zwierzaczki i wyroby takie, jakie chcesz.
    Np. zajączki kosztują ok. 700 sg/szt. czili jakieś 8 szt. cebuli, którą otrzymasz z 3-ch małych pól i jeszcze jedna cebulka Ci zostanie.
    Na innych roślinkach jest podobnie. Przecież możesz siać cebulę i coś innego na dzień. Jak masz naprawdę dużo czasu, to proponuję Ci siać pszenicę (zjadając wcześniej chlebek owsiany, który daje dodatkowo 1-ną pszeniczkę więcej z każdego małego pólka) i polewając wodą pszenica rośnie coś ok. 7 min. Można w ten sposób wyhodować ok. 7-miu razy w ciągu godziny pszenicę w ilości ok. 20.000 szt.
    Sprzedając ją na targu po ok. 5 - 6 sg/szt masz na czysto ok. 100.000 sg, za które możesz sobie kupić zwierzaczki lub wyroby.
    Mam jeszcze pisać Ci i przekonywać Cię do siania i zbierania roślinek (samych)?

2. .Magda.

.Magda. Cesarz forum

Ok .Marianku dzięki . Nie mam wiele czasu na farmę ,więc wygodnie było mi wystawiać zagrody, które ileś tam rosną . Od Was się dowiaduję,że to się nie opłaca. Gosia już pisała ,że nie znosi wystawiania zagród , wtedy się zdziwiłam ,ale fakt , nie zapytałam o co chodzi. Wiedzę przyswajam :p Sieje na noc 7-letnie , może skończę w miarę zanim event się skończy ;)
    Pozdrawiam i dzięki za wyjaśnienia.

godia17 lubi to.
  3. godia17

godia17 Fanatyk forum

He he Magda jak ty posiejesz siedmioletnią to eventu nie zrobiszxDxDxD

blau_grana lubi to.
  4. .Magda.

.Magda. Cesarz forum

Dlaczego nie zrobię ?
    Taką radę mam od Mariana...?

5. godia17

godia17 Fanatyk forum

Nie słuchaj Mariana...on cie wkręca;)

Nie no żartuje przecież ...przeczytaj jeszcze raz co napisałaś :)

Doszłaś już? .../uwielbiam to słowo/xD

6. pdobrzynska

Jeszcze jedno Ci podpowiem - otóż te wystawione zwierzaki muszą coś jeść, więc musisz je karmić paszą, którą też możesz sprzedać na targu.
    Np. nakręciłem kiedyś paszy dla kameleonów i sprzedawałem ją po ok. 1.800, później po 1.200. Aż przestałem sprzedawać i tak sobie leżała w stodole. Wczoraj wieczorem wystawiłem ją po 3.000 i w nocy mi zeszła. Teraz policz sobie - kameleon kosztuje na targu ok. 1.000 - 1.500 sg, a pasza dla niego ..... Widzisz sama jakie to są "głupie" przeliczniki. Podobnie ma się sprawa z nietoperzami - świetlik kosztuje coś ok. 2.000 - 2.500 (obecnie), a nietoperz ok. 1.200. I teraz przekonaj mnie proszę (jeżeli dasz radę) żebym hodował np. nietoperze lub kameleony.;)xDxD

7. .Magda.

.Magda. Cesarz forum

Marianku , nigdy tego tak nie przeliczałam , dla mnie farma to farma , coś się sieje i zbiera , po coś się stawia zagrody. Ja pracuję i nigdy nie przeliczałam ,że coś się opłaca, bezpośrednie rzeczy były po to ,żeby kończyć eventy!

Gosiu , nie rozumiem Twojego posta kompletnie. Nie wyjaśniłaś mi z jakiego powodu mam nie skończyć.

8. godia17

godia17 Fanatyk forum

Oj Magda:) przejęzyczyłaś się i z 7 godzinnej roślinki zrobiłaś 7-letniąxD

9. blau_grana

blau_grana Nadzorca forum

Nic nie napiszę bo już mi tu grożono /swoją drogą groźby na tak przyjaznej farmie?/ :D ale leżę i kwiczę i podnieść się nie zamierzam :D
    Uwielbiam Cię Magdo! :p
    Czołem Ungusy! ;)

10. godia17

godia17 Fanatyk forum

Cześć :) Jak tu Magdy nie kochaćxD. Kto Ci groził? Oj

11. pdobrzynska

Cześć Natalko.
    Któż to Ci groził?? Pewnie było to w żartach.;)xDxDxD

A Madzia stara się szybko pisać i stąd Jej pomyłka.xDxDxD - ale za to fajna - i wnosi humor na forum.
    Madziu - nie przejmuj się - wszyscy popełniamy jakieś tam błędy, a ten Twój wprowadza śmiech i zadowolenie, ale nie z Ciebie, tylko z przejęzyczenia.;)xDxD

12. blau_grana

No jak to kto? Nasza urocza koleżanka :D :D :D

godia17 lubi to.
  13. .Magda.

.Magda. Cesarz forum

OK Dziewczyny , już się poprawiam , przepraszam Gosiu za 7-letnią na rzecz 7-godzinnej :p Trochę stresu z braku wyjazdu i tego szukania domu z poza KRK na rzecz wioski .
    Natalko , absolutnie nie grożę , informuję z uśmiechem , nie jest tak źle , dużo tu jeszcze nie wiem!;)

Ło Matko , ta moja "dożartość" mnie tu gubi , wybaczcie Wszyscy , to ta "wyrywność".

14. blau_grana

Wiem, wiem :) Mam nadzieję, że to co czasem piszę też odbierasz jako żart ;)

15. godia17

godia17 Fanatyk forum

Mnie nie przepraszaj:sleepy: Jak chcesz siać 7-letnią to so siej ...mi nic do tegoxDxDxD

blau_grana lubi to.
  16. pdobrzynska

xDxDxDxDxDxDxDxDxD
    Leżę.

Idę na podwórko pociąć trochę drewna, bo muszę przepalić na noc.

17. .Magda.

.Magda. Cesarz forum

Ludziki , w życiu bym nie dostrzegła błędu , gdyby nie Gosia xD Natalko , kochana jesteś jako jedno z młodszych ode mnie dzieci, ja tu też nowa jestem , bo tu wszystko zgrana paka , ja się do Nich "przykleiłam" 1i 1/2 roku! Tak jak kiedyś pisałaś ,jeszcze dużo nie wiem i Marian mi dziś dużo wyjaśnił. Z "grożeniem" był żart i jak widzę "załapałaś" i ciągniesz tą nutę. Po doradztwie Mariana już wiemy ,że bez sensu zagrody stawiać. Szkoda ,że się nie zastanowiłam i "olałam" jak Gosia o tym pisała , teraz już mam trochę inny pogląd , jak chcę w to grać. Przestało mnie dziwić jak Orka , Norbi czy Marian tak szybko grę kończą.

blau_grana lubi to.
  18. pdobrzynska

Podrzucę Wam tabelkę z ilościami zwierzaków i wyrobów potrzebnych do następnego eventu. Proponuję przygotować się wcześniej.

To jest przyniesione z naszego ZZ.

19. .Magda.

.Magda. Cesarz forum

Maniuś , kiedy ten event?

20. grakula16

grakula16 Chodząca legenda forum

hejka
    Magda, wcale się nie przejęzyczyłaś, miałaś na myśli 7-latkę (cebulkę) posianą na noc;):pxD
    oj, kobieto, widzę, że ty zakręcona jak śruba - przychodz jak najczęściej, przynajmniej się odstresujesz - mam taką nadzięję8):inlove:xD