Unga-Bunga

Temat na forum 'Kluby użytkowników' rozpoczęty przez użytkownika blau_grana, 25 sierpnia 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. .Magda.

.Magda. Cesarz forum

Hej Małgosiu, woda,SN, kerstol,biala niewinność.

Odpaliłam TS :wytwórnia farb żółta,koziarnia pomar.,chlew pomar., bobry zwykłe :cry::cry:xDxD

2. MOD_November

MOD_November Nadzorca forum

Dobry wieczór :)
    Niestety nie mogłam zajrzeć wcześniej na forum. Pamiętasz może w którym momencie wyskoczył ten komunikat?

I jeszcze jedno - czy stary antywirus, ten płatny, został odinstalowany? Sprawdź, czy deinstalator wyszuka jakieś jego ślady. Od razu zaznaczam, że pamiętam - nie masz już tego antywira i nie ma już w systemie folderu, w którym był zainstalowany :) Przy czym generalnie mało który antywirus można odinstalować w pełni korzystając tylko z opcji odinstaluj. Zdecydowana większość pozostawia ślady w naszym systemie i usuwa je deinstalator, który można pobrać ze strony producenta :) Możesz też wyszukać sobie taki skrypt w wyszukiwarce, przy czym zwróć uwagę, aby pobrać go właśnie ze strony producenta (to są pliki wykonawcze, więc na niepewnych stronach może być pod nie podpięte jakieś świństwo). Nie używaj do tego programu w stylu - "jeden do wszystkiego" - z reguły marnie sobie radzą i zostawiają ślady ;)
    Może pomóc, jeśli obecny Twój system został zainstalowany na zasadzie nakładki na stary (lub też testowałaś kilka antywirusów na nowym, zanim ostatecznie zdecydowałaś się na jeden). W razie problemów (i jeśli to nie tajemnica), wpisz nazwę starego antywirusa, to sprawdzę gdzie można pobrać odpowiedni skrypt :)
    -------------------------------------------------------------
    No nic, najwyższy czas zabrać się za jakieś przygotowania świąteczne. Lista zakupowa została już niemal w pełni zrealizowana, pora troszkę pohałasować w kuchni :)

godia17 lubi to.
  3. godia17

godia17 Fanatyk forum

Dobry wieczór :) Już raz pisałam, ale okazało się,że nie mam uprawnień :(
    Ja miałam antywirusa w Netii , ale netia była tylko pośrednikiem. Nie wiem ..nie pamiętam ..czy on w ogóle miał jakąś nazwę :)
    Tekst pokazał się po wszystkich czynnościach zn. po naprawianiu problemu.
    Byłam dziś po laptopa ale nie mogłam się zdecydować Acer czy Delli. Delli miał lepsze parametry ale nie znam się :(
    http://www.mediaexpert.pl/laptopy/laptop-dell-inspiron-17-5748-3759-,id-260239
    http://www.mediaexpert.pl/laptopy/laptop-acer-aspire-e5-771g-nx-mnvep-007-,id-262071

Może inny te to może za słabe :(

Ostatnie edytowanie: 22 grudnia 2014
  4. pdobrzynska

pdobrzynska Komandor forum

Cześć, czołem, czuwaj.
    Witam WBW.
    Prośba od moich Dziewczynek - pomóżcie im, bo biedaczki piszą mi, że mają dopiero połowę wypadajek.
    W temacie wzrostu roślinek uszlachetnionych, to nic nie wiem, bo nie próbowałem jeszcze po zgłoszeniu awarii. Odpowiedzi z pomocy tech. oczywiście nie mam.:(:(:(
    W oazach zwierzaki hodują mi się 19 minut, a z nowym pnączem "tylko" 14.
    Tak poważnie się zastanawiam, czy warto było walczyć o to pnącze, bo bez niego zwierzaki mnożyły się "aż" 9 minut.

godia17 lubi to.
  5. MOD_November

Nie jestem do końca pewna, ale Netia chyba dołącza F-Secure? Przy czym oni chyba mają F-Secure na łącze zdaje się? Nic nie instalujesz, tylko co miesiąc ileś tam płacisz?

Co do lapka - jeśli nie pykasz w jakieś specjalnie obciążające gry, nie programujesz/projektujesz itp, to w zasadzie bez różnicy ;) Tak naprawdę chyba nie takiej możliwości, abyś zapchała te dyski (tzn trzeba się o to bardzo mocno postarać), więc ten 1 TB to będzie aż nadto ;) Przy czym osobiście nie przepadam za Win 8, ale w końcu to nie mój sprzęt i to Tobie ma się podobać :)
    A czy za słabe? Skoro farma śmiga na moich maszynach "po przejściach" 5-letnim lapku, 7-letnim PC, to dlaczego nówka miałaby być za słaba? ;)

godia17 lubi to.
  6. .Magda.

.Magda. Cesarz forum

Hej Marianku, ptak poszedł do Ciebie.
    Dziewczynki walczę w kuchni ,ale coraz słabiej , zmęczona jestem, ciężki dzień w pracy :p

7. godia17

godia17 Fanatyk forum

F-Secure ... MOD_November, skąd TY to wiesz:). Tak to było to, ale na pewno wgrywałam program :) był na stronie neti . Co do opłat też masz rację. Płaciłam razem z rachunkiem za telefon i internet :) ale program był.
    Ja już się pogodziłam z zablokowaną farmą. Komputer mam dobry ...stoi na wielkim biurku i nadal będzie służył mi do pracy. Laptopek będzie specjalnie dla farmy:inlove: i na wyjazdy. Wszystko już zaplanowane;). Dzięki wielkie za Twoje zaangażowanie, wiedzę i cierpliwość do mnie:).

Marian...fajne pnącze maszxD
    Magda a co tam robisz w kuchni? Nie lepiej w pokoju na fotelu?:p

8. MOD_November

Hmmm... to może wypróbuj to https://community.f-secure.com/t5/Security/F-Secure-Uninstallation-Tool/td-p/31265
    Jeśli są jakieś ślady starego antywira, to program je usunie. Jeśli nie, to będzie komunikat o błędzie :)

Ojj, chyba Cię już zmęczyłam? :) Ale cóż poradzę, że to mój "konik" :D
    Jeśli nie masz jeszcze dosyć, to polecam się, bo mam jeszcze kilka pomysłów ;) A póki co wracam do kuchni ;)

godia17 lubi to.
  9. .Magda.

.Magda. Cesarz forum

Gosiu , robię w kuchni to co Wy zrobiłyście już wcześniej i nic jeszcze nie upiekłam, właśnie wpadłam w fotel ,ziewam tak,że kulę ziemską mogę połknąć :p Właśnie poczytałam o nowej stałej misji i rynek momentalnie zareagował. Poziomkowca nie mam (dlaczego on był tak krótko?), nieśplika japońskiego też ,cedratu i czegoś tam jeszcze też...nie mówiąc o nowościach ,bo jeszcze ich nie było.
    Widzę ,że gra w "dobrych rękach" , lecą na całość . I non stop eventy z SP:cry:xD

10. godia17

godia17 Fanatyk forum

Magda na pocieszenie powiem Ci ,że ja jeszcze nic nie mam ...spokojnie mamy czas :) U mnie przy wigilijnym stole będą 3 osoby. Mąż je wszystko i wszystko mu smakuje, 1 mały niejadek i ja co zjem kawałek karpia i będę miała dość
    xD No nie mam powodów by się wysilać:p O skłamałam, mam zamrożone paszteciki, które zrobiłam w ubiegłym tygodniu. Bardzo lubie je jeść ...mniam.

11. .Magda.

.Magda. Cesarz forum

Gosiu , ja przy karpiu głupieję , bo uwielbiam , ale też na raz nie zjem więcej niż 2 kawałki. Ja nie robię dzwonek , tnę rybę na paseczki 1,5-2cm i takie smażę. Po Wigilii (którą mam 17-18) dojadam zawsze 1 kawałek z piekarnika ok.21-ej:p U nas 4 osoby , sami domownicy , goście w pierwszy dzień Świąt i wtedy gąska pieczona , też mniam xD Wrzuciłabyś przepis na paszteciki ,jak robisz? Zamrożenie im nie szkodzi??

12. godia17

godia17 Fanatyk forum

Zawsze robiłam na ostatnią chwilę więc czy im mrożenie nie zaszkodziło powiem Ci trochę później :) Myślę,że będą równie smaczne :)
    Ja robię ciasto półkruche ; 1,5 szk. mąki , 2 żółtka, pół kostki palmy, 2 łyżki kwaśnej śmietany i szczypta soli... to jest mała porcja i ja przemnożyłam przez dwa..zjemy :) składniki łączę nożem a później szybko zarabiam ręką i do lodówki. Farsz na małą porcję to 0,5 kg kwaśnej kapusty,05 kg pieczarek podsmażonych z cebulą i pół szk. suszonych grzybów, wcześniej namoczonych. to gotuję i dość mocno przyprawiam...muszą być "ostre". To chyba wszystko. No ciasto trzeba rozwałkować na bardzo cienki płat, a potem jak chcesz, albo robisz trójkąty, prostokąty, albo robisz pierożki wypełnione farszem. Piekę w piekarniku ok 20-25 min,...mniam :)

13. .Magda.

.Magda. Cesarz forum

Gosiu zamrażasz jak rozumiem surowe? A potem jak je rozmrażasz do pieczenia? Nie podejdą Ci woda i nie "sflaczeją?I co to mała porcja? Ile?

14. godia17

godia17 Fanatyk forum

Mała porcja to 1 blaszka do piekarnika. Nie,nie ja je upiekłam i jak ostygły ułożyłam na cienkiej blasze owinęłam folią i włożyłam do zamrażarki. We wigilie rano wystawie , odmrożą się i w opiekaczu podgrzeję.

MOD_November ja nie mówić po angielski:oops:

Muszę do męża bo się niecierpliwi dobranoc :)

15. .Magda.

.Magda. Cesarz forum

Ok Gosiu dzięki ,zapisałam przepis. Rano wizyta w ZUS ,więc może schrzanić cały dzień ,też już zmykam. Pozdrawiam Wszystkich. którzy tu jeszcze wejdą.

16. grakula16

grakula16 Chodząca legenda forum

hej, Słoneczka
    też będą paszteciki, ale w cieście drożdzowym
    Madzia dostawa doszła?
    no i...
    kolorków

Ostatnie edytowanie: 22 grudnia 2014
  17. MOD_November

Spróbuj pobrać stąd (sprawdziłam plik i jest w porządku) :) >>>klik<<<

18. godia17

godia17 Fanatyk forum

Dzień dobry :) Nowy laptop sprawuje się dobrze. Farmę zrobiłam och jak ja się za nią stęskniłam :) Trochę czasu zajęło mi wgrywanie programów ale chyba już dorze. Teraz czas na kuchenne rewolucje....ale mi się nie chce. Do później pa MOD_November, dzękuję, ale zajmę się komputerem później bo teraz straszne zaległości w domu mam :(

MOD_November lubi to.
  19. MOD_November

Podobnie jak ja, biegam jak opętana po całym domu i końca nie widać ;)

Mam pomysł :D Zanim zaczniesz działać z deinstalatorem F-Secure, zerknij na jeszcze jedną rzecz. Nie dawało mi spokoju to "zablokuj" ;) Myślałam, że ustawiłaś sobie filtr w zaporze, ale troszkę się pobawiłam i mam pewne podejrzenia co jeszcze mogło się zadziać. I jeśli to to, to spalę się ze wstydu, że tak późno na to wpadłam... a pisałaś, oj pisałaś... ;)

O ile dobrze pamiętam korzystasz z Mozilli, zaczęłam psuć u siebie (niestety nie osiągnęłam aż tak spektakularnego efektu), ale może pomoże takie coś: zainstaluj Adblock :) Następnie zaloguj się na Farmeramę.
    Teraz kliknij na czerwony znak Adblocka i wybierz opcję "ustawienia filtra" i następnie "własne filtry" - jeśli masz tam taki wpis: ||farmerama-171.level3.bpcdn.net/swf/* odhacz go.
    Dla pewności wejdź jeszcze w zakładkę "zestawy filtrów" (domyślnie masz 2 na liście). Podświetl sobie filtr (klikając w nazwę) i w prawym górnym rogu masz przycisk z napisem "znajdź". Jak go klikniesz na dole po lewej pojawi się okienko wyszukiwarki - wklej w nie to, co wkleiłam wyżej zieloną czcionką. Jeśli cokolwiek wyszuka, usuń :)

godia17 lubi to.
  20. godia17

godia17 Fanatyk forum

Co ja tam długo będę pisała:eek: Leżę :pkrzyczę z radościxD Po co ja laptopa kupiłam:oops:. Ja wole komputer . Jesteś wspaniała:)