Unga-Bunga

Temat na forum 'Kluby użytkowników' rozpoczęty przez użytkownika blau_grana, 25 sierpnia 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. godia17

godia17 Fanatyk forum

Cześć Magda :) Ja to walczę...walczę i nici:cry: Sama jestem niezmiernie ciekawa co to ja nabroiłam w tym komputerze :( Sąsiedzi wyjechali i nie mogę skorzystać z ich komputera,żeby farmę ogarnąć i prezenty wysłać. Oj bieda z nędzą. Dzisiaj na chwilę weszłam na farmę z obcego komputera i pozbierałam chwasty. Siostra moja kochana nie może pomóc bo skleroza ją dopadła:p. Nawet gdyby sklerozy nie miała to i tak bym nie śmiała ją prosić. Wiadomo święta i każdy ma masę pracy :) Jezzzu ja muszę kury karmić:cry:...pozdychają mi :( koniec świata:cry:

2. .Magda.

.Magda. Cesarz forum

Gosiu , ja wiem ,że to poważne , ale mnie tak rozbawiłaś tym mailem. Przepraszam!Nie wiem jak pomóc, bo ja też czekam na informatyka ,daje mi w kość windows i firefox, pomimo pomocy tu z farmy nic się nie poprawiło. Nie pomógł żaden z przepisów , a najlepszy informatyk przeprowadza się do niedokończonego domu na święta i moje problemy niekoniecznie są jego problemami.

I gdybyście nie wiedziały : SKS też mną wstrząsnął !!!

3. godia17

godia17 Fanatyk forum

Szkoda mi eventu...ale co zrobić, siła wyższa :( Sąsiedzi mnie wyrzucą bo prezentów nie dostaną :( Kury pozdychają, pola chwastami porosną :( Ech życie :( Nic mi się nie chce...nic nie robię .. SKS na całego:p

4. .Magda.

.Magda. Cesarz forum

Gosiu , ale przecież nadajesz z Twojego adresu , to w czym rzecz?

Chyba dałaś radę?

5. godia17

godia17 Fanatyk forum

Nie Magda...ja tylko takie małe myk zrobiłam :) Na farmę nadal nie wchodzę.

6. .Magda.

.Magda. Cesarz forum

No to myślałam , że już w porządku......:p

Ja z moim brakiem wiedzy nie pomogę.... może ktoś z Ungusiów ? Ale pewnie nie, mnie nie pomogło , mimo chęci ...i dzięki za próby!

7. godia17

godia17 Fanatyk forum

Też tak możesz wejść na forum. Wystarczy zalogować się na stronie logowania i nie kliknąć w zaloguj. Na dole masz forum i jak wejdziesz to wejdziesz zalogowana. Zapamiętaj :) jak kiedyś Ci farmę zablokują xD.
    Pada znowu i wieje...ale święta:sleepy:

grakulcia jesteś ?

8. .Magda.

.Magda. Cesarz forum

No to chyba tylko Siostrzyca potrzebna , dzięki za wskazówki.
    Kolorków życzę , aby się nie wkurzać!

9. godia17

godia17 Fanatyk forum

Też idę jakiś film obejrzę , sama nie wiem. Siostra by mogła wejść i posiać coś długo rosnącego coby chwasty nie porosły :(

10. grakula16

grakula16 Chodząca legenda forum

Hejjjjj!
    Gosia, a ptaka z zaprzyjaźnionego konta nie możesz wysłać?
    Madziu, zapraszam, jakoś się wszyscy pomieścimy:)

Beatce obiecałam przepis na "salceson " bez pieczenia
    3 cienkie andruty do wyłożenia blachy, boki też
    20 dkg orzechów
    20 dkg galaretki owocowej w cukrze
    20 dkg rodzynek
    20 dkg daktyli
    20 dkg moreli - wszystko posiekać
    2 paczki herbatników - najlepiej Leibnitz - pokruszyć
    krem
    3 całe jajka ubić na parze z 3/4 szkl. cukru, dodać 2 tabliczki gorzkiej czekolady

oddzielnie ubić 25 dkg masła i połączyć z chłodnym kremem, dodać bakalie i herbatniki
    dodać dowolny alkohol - daję brandy
    wyłożyć do foremki na wierzch dać wafel i przycisnąć stolniczką
    smacznego...

Ostatnie edytowanie: 19 grudnia 2014
    godia17 lubi to.
  11. godia17

godia17 Fanatyk forum

A tą galaretkę to kiedy dać?
    Małgosia :) Jak ja mam ptaka przysłać skoro nie mogę na farmę wejść :(

12. grakula16

innego kompa w pobliżu niet?:oops:

galaretkę w cukrze kroisz jak bakalie i dajesz z bakaliami

13. godia17

godia17 Fanatyk forum

Dziękuję ,może zrobię:) (mod)

Edytowałam Twój post. Jeszcze tylko przypomnę, że współdzielenie konta jest zabronione.
    MOD_November

Ostatnio edytowane przez moderatora: 19 grudnia 2014
  14. MOD_November

MOD_November Nadzorca forum

Troszkę późno, ale niestety nie miałam wcześniej możliwości wejścia na forum :)
    A jak wygląda ustawienie magazynu AFP? Może masz ustawiony limit danych dla wtyczki? Zaraz po zalogowaniu się, jak tylko zacznie ładować się gra, kliknij prawym przyciskiem na okno z grą, powinno pojawić się menu kontekstowe. Po wybraniu "Ustawienia" wyświetli się suwak - spróbuj przesunąć go maksymalnie w prawą stronę, ustawisz wtedy magazyn lokalny AFP dla farmy bez ograniczeń. Następnie trzeba zamknąć przeglądarkę i być może coś ruszy :)

Edycja:
    Generalnie z tym połowicznym ładowaniem się farmy mam podejrzenie co do wadliwego AFP. Jeśli nie zadziała zwiększenie magazynu, to może zadziała pełne odinstalowanie flasha i jego ponowna instalacja :)
    Aby to zrobić ściągnij ten program: http://download.macromedia.com/get/flashplayer/current/support/uninstall_flash_player.exe
    Następnie zamknij przeglądarkę, komunikatory itp i "odpal" program.

Po zakończeniu działania programu kliknij Start i w wyszukiwarce plików wpisz C:\Winows\system32\Macromed\Flash i usuń całą zawartość foldera.
    Usuń również zawartość 3 kolejnych folderów:
    C:\Windows\SysWOW64\Macromed\Flash
    %appdata%\Adobe\Flash Player
    %appdata%\Macromedia\Flash Player

Po takiej czystce zrestartuj komputer, wejdź na jakąkolwiek stronkę wymagającą AFP (chociażby logując się na Farmeramę) i powinien pojawić się komunikat o tym, że strona wymaga wtyczki. Pobierasz, zamykasz przeglądarkę, instalujesz :)

Jeśli nic z tego nie zadziała daj znać, a będę kombinować dalej :)

Ostatnie edytowanie: 20 grudnia 2014
    godia17 lubi to.
  15. grakula16

Witam cieplutko,

Gosia, wstawaj, trzeba się brać do roboty
    Reszta też albo zapracowana, albo jeszcze drzemie... ;)

16. godia17

godia17 Fanatyk forum

Cześć siostra :) Jak event? skończyłaś? :)
    MOD_November, AFP przeinstalowany i nic nie dało . Nie przejmuj się mną , ja już się przestałam denerwować. Ja myślę,że to nie jest proste. Coś wgrałam pochopnie na starym systemie i to wciąż funkcjonuje. Ja przez jakiś czas grzebałam za dużo w komputerze, a żem nieuk to nabroiłam :( Jak przez mgłę przypomniałam sobie pewną sytuację. W prawym górnym rogu strony farmeramy pojawiło mi się zablokuj i czy ja czasami nie klikłam:sleepy::oops:. Ja walczyłam całą noc z wirusem i mogłam zrobić to. No nic jutro wraca informatyk z terenu to nie ma mocnych ...musi mi to odkręcić.
    MOD_November wiedzę komputerową to masz,że strasznie Ci zazdroszczę. Jakbyś siedziała na moim miejscu pewnie problemu już by nie było .

17. grakula16

No lekko przesadziłaś z tym skończeniem, jeszcze trochę
    trochę pogrzebałam w starych śmieciach i znalazłam co chciałam przy okazji świątecznych porządków, tylko nie wiem co dalej
    żeby nie było dubla;):p:D
    idę do kuchni, :mad: będę zaglądać

godia17 lubi to.
  18. godia17

godia17 Fanatyk forum

Cieszę się niezmiernie :) Dubla nie będzie.
    Wczoraj rozmawiałam przez telefon z córką/ jest w szkole za granicą...ot taka mądrala/ Mówie jej o kłopotach z komputerem i o farmie i proponuje żeby weszła / MOD ko hasła nie podałam/ a ona mówi ok ale ile na tym zarobie. Ja w konsternacji , ale mówie,że jak sprzeda pszenice i owies to zarobi. Ona na to gdzie ma wpisać numer konta. No myślałam,że z krzesła spadnę. Potem dziwiła się,że tyle czasu spędzam na farmie i nic z tego nie mam.:cry:xD

19. grakula16

tak to już z dziateczkami,
    ale my, stara gwardia damy radę:p
    chyba muszę troszkę przemeblować farmę, tylko się zastanawiam bachę czy leśną, co byś zrobiła na moim miejscu, ?
    tak będzie szybciej i zdążę do świąt

godia17 lubi to.
  20. godia17

godia17 Fanatyk forum

Ja na twoim miejscu posiałabym na wyspie i jak masz drzewa na dzikiej łące to też zlikwiduj. ..myślę,że tak będzie lepiej i szybciej :)

Teraz jest kombajn i szybko można zlikwidować więc zlikwiduj wszystko i szybko będziesz miała spokój :)

A w młynie masz już zrobione;). i pamiętaj,że na tym evencie można zarobićxD Szkoda,że nie mogę wejść na farmę. Sprzedałabym nadwyżki :)