układanka

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika dorcia531, 1 lutego 2024.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. dorcia531

dorcia531 Mistrz forum

czy ktoś umie ułożyć tą układankę bo ja nie mogę ruszyć z miejsca ?

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Cytując fragment poradnika:

"Na planszy znajduje się 25 okienek, w każdym z nich kryją się inne puzzle. Zaczynamy od środkowej łamigłówki (na powyższej grafice oznaczono ją nr 13). Po jej prawidłowym ułożeniu dostępne staną się sąsiednie puzzle. Odblokowywanie poszczególnych układanek następuje zgodnie z przebiegiem łączących je cienkich niebieskich linii.

Dostępne (odblokowane) puzzle oznaczone są na planszy niebieskimi ikonkami z symbolem otwartej kłódki. Gdy zostaną zakończone - pojawi się przy nich zielony znak.

Zakończonych układanek nie można powtarzać.

Animacja minigry:

Po wejściu w układankę należy wyłożyć jej elementy, klikając przycisk z ikonką prezentu urodzinowego. Każdy prezent zamienia się w 1 fragment puzzli. Gdy wyłoży się wszystkie potrzebne kawałki, przycisk ten stanie się nieaktywny.
    Pierwsza dostępna łamigłówka składa się z 20 elementów, tak więc otrzymane na start prezenty pozwolą na jej całkowite ułożenie.

Fragmenty puzzli przenosi się i układa za pomocą myszy, tak jak pokazuje to animacja. Można je przesuwać i obracać nimi (klikając przycisk ze strzałką), dopóki nie trafią na właściwe miejsce. Znika wtedy przycisk pozwalający na obracanie danym elementem oraz nie można już go przemieścić na planszy.

Minigry nie mają limitu czasu. Do niezakończonych puzzli można w każdej chwili wrócić. Na planszy oznaczone są żółtą ikonką:
    [​IMG]"

Dodam może wszystkie obrazki, być może ułatwią Ci zadanie, po kolei licząc w grze 1 od lewej na górze:

[​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

Żeby powiększyć - kliknij w miniaturę.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

3. aleksandra

aleksandra Cesarz forum

zacznij obrazek od narożników,póżniej puzli brzegowych,na koniec wypełnij środek,powodzenia

pepe2013 lubi to.
  4. pepe2013

pepe2013 Baron forum

To co mogę podpowiedzieć to ja układałem najpierw narożniki, potem boki a na końcu środkowe puzzle.

aleksandra lubi to.
  5. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Graczom dziękuję za pomoc.

Czy Autorka ma jeszcze jakieś pytanie?

6. dorcia531

dorcia531 Mistrz forum

dziękuję będę próbować...pozdrawiam

7. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

Również dziękuję i temat w takim razie zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.