Opinie Ucz się i dorastaj

Discussion in 'Archiwum - centrala' started by TL_Mouse, Nov 23, 2016.

Dear forum reader,

if you’d like to actively participate on the forum by joining discussions or starting your own threads or topics, please log into the game first. If you do not have a game account, you will need to register for one. We look forward to your next visit! CLICK HERE
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. BA_Ghost

BA_Ghost Guest

Proszę bardzo

2. garfild9755

garfild9755 Stały bywalec

SMOD_Ghost bardzo dziekuje czytam duzo a to nowa lektura , mysle ze bedzie ciekawa (i chyba smutna).

gretag and BA_Ghost like this.
  3. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Dzień dobry.

Do ukończenia całego eventu potrzeba 55 kamyków.
    Z zadań jest 41.
    Brakuje 14.
    Drzewko z koszyka daje 2 szt./24h.
    Więc aby skończyć cały event, trzeba dokonać zakupu i wystawić drzewko najpóźniej do 1 grudnia i to przed godziną 14:00.

Dobrze rachuję ?

4. pdobrzynska

pdobrzynska Komandor forum

Cześć, czołem, czuwaj.
    Witam WBW.
    "Każdy orze jak może".
    Fajne hasło, ale pomimo tylu opinii negatywnych odnośnie jutrzejszego eventu - ja mam nieco odmienne zdanie:
    jeżeli kupię koszyczek z kamykami, to mam podwójną korzyść:
    1. daję realną kasę na szczytny cel
    2. będę miał namacalny dowód na to, że taką kasę dałem.
    Może moje morały zakończę takim oto przysłowiem:
    "Nigdy syty nie zrozumie głodnego".
    Zastanówcie się proszę nad "moimi" (tu przytoczonymi) przypowieściami.
    I na koniec - Proszę Was - nie udawajcie sytych[ciach]

Treści religijne usunęłam.

SMOD_Atena

Last edited by moderator: Nov 23, 2016
  5. Tralanetka

Tralanetka Analityk forum

Znalazłam fundację Malali, najprościej przecież tam indywidualnie wpłacić jakieś pieniążki, bez pośrednictwa BP. I byłoby bez przymusu i mieszanych uczuć.( też je mam) A cel naprawdę szczytny. Podziwiam odwagę i mądrość tego dzieciaka. Sorry , teraz to już młodej kobiety.

6. kaska860

kaska860 Wszystkowiedząca wyrocznia

Nie trzeba robić eventu i tak jest ich pełno, a to będzie taka odskocznia i odpoczynek, no i można skupić się na podgonieniu innych farmerowskich spraw :)
    Pnącze nie jest jakieś mega i szczerze wcale mi nie szkoda, że nie zrobię do końca.
    Może coś podłubię przy okazji, ale bez spinki ;)
    Jakby było pnącze 1ZB co tydzień:p, albo +100% PD co 24h:p to by mi przykro było xD a tak luzik :)

dariodiablo and TrissMerigold. like this.
  7. Majeczka13

Majeczka13 Chodząca legenda forum

Nie ma opcji zakupu koszyków sms-em, więc chociaż w każdej poprzedniej akcji brałam udział to teraz wypadam :(. Coś pewnie zrobię ale nie będzie możliwości ukończenia w całości.

usiamik46 likes this.
  8. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

Hmm, charytatywka.
    To ja wystąpię w mojej ulubionej roli adwokata diabła.
    Tę konkretną charytatywkę zamierzam zrobić w całości dokupując koszyki (z największym włącznie).
    Firma postępuje uczciwie dając linka do bezpośrednich wpłat oraz pisząc, że cały przychód idzie na Malala Fund.
    Argumenty, że firma jako bogacz powinna sama z własnej (jakoby pękatej) kiesy wspomóc Fundację, mogłabym skwitować na tyle dosadnie, że długo by ten mój post nie powisiał.
    Więc bez komentarza, kto mądry i myślący, ten sam dojdzie, co chciałabym napisać.
    Czyli podsumowując: event robię, koszyczki kupuję.
    Itemy będą do wzięcia - ale już są zarezerwowane.
    I tyle.

9. *ewa*

*ewa* Chodząca legenda forum

witam:D
    nie zrobię całego eventu,bo...............zwyczajnie nie stać mnie na inwestowanie w fundacje.................choć cel jest szczytny................

10. Mariolka7214

Mariolka7214 Wszystkowiedząca wyrocznia

Dobry ;)
    Event zamierzam zrobić i koszyki zamierzam kupić :)
    i tyle :p

11. vencja

vencja Młodszy ekspert

Ja również tak zrobięxDxD:p

12. fruzia79

fruzia79 Ekspert forum

Hee niczym Kaszpirowski :p niech moc będzie z Wami :D i mnóstwo koszyczków :p

A w temacie :inlove: ja nie mam problemu ponieważ nie robię - pass/relax itd. 8)

Frytka2012 likes this.
  13. *ewa*

ja i tak z trudem ciągnę w realu:(
    cel szczytny,20 zł. nie majątek,ale ja w tym momencie nie mam.................................
    gdybym lepiej przędła,pewnie bym jeden koszyk kupiła..............

14. -nefretete1-

-nefretete1- Chodząca legenda forum

I właśnie o to chodzi,o wybór,dlaczego ktoś ma nie skończyć ewentu jak w danej chwili nie ma wolnych pieniążków.Dla jednych 20 zł to mało a dla innych sporo.Ja pewnie też kupię koszyk bo cel szczytny i to bardzo,ale powinno być to dobrowolne bo dlaczego innym ma być przykro

15. skaliwa

skaliwa Fanatyk forum

Każdy zrobi jak uważa i nie ma co sie tutaj licytować.... kto chce kupi koszyczki, kto nie to nie. Szkoda tylko, ze w taki sposób wywiera sie na nas presję. Nie napisze, czy kupie, czy nie. Dobroczynność powinna być z serca, a nie pod przymusem.

16. pdobrzynska

pdobrzynska Komandor forum

A może inaczej byście rozumowali - chcę mieć rząd na pnączu, to muszę go kupić (na pamiątkę tej akcji).
    Ja w ten sposób właśnie interpretuję kupno koszyczka - kupuję rząd na pnączu - nie pierwszy i nie ostatni na pewno.;)xDxD

17. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

A skąd macie cenę 20 zł. ?

Koszyk potrzebny do ukończenia eventu kosztuje ~40 zł.

18. mazowszanka

mazowszanka Okazjonalny autor

tytuł" To ja Malala ''napisała Malala Yousafzai z Christina Lamb ,Tłumaczenie: Magdalena Molzan -Małkowska . Mysle jednak ,że w każdej księgarni wystarczy powiedzieć tytuł książki i nie będzie problemu z kupnem .

19. *ewa*

jeszcze gorzej:(
    żal mi,że nie mogę kupić,bo cel jest warty...................:(

Azile likes this.
  20. -nefretete1-

-nefretete1- Chodząca legenda forum

No właśnie rząd można mieć,ale nie trzeba.Ja tez lubię mieć,ale właśnie to,eventy robi każdy
    i gdyby to było w formie pnącza czy itemów to wydaje mi się ,że by było bardziej fair

Thread Status:
Not open for further replies.