Opinie Użytkownicy pytają, BP odpowiada

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika BA_Musa, 29 listopada 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. Konwalia

Konwalia Wielki mistrz forum

No to co, do zobaczenia w czerwcu Panie V?

_Olenka47 i malinarp lubią to.
  2. chris975

chris975 Fanatyk forum

Co prawda to nie w sprawie biuletynu ale a propo najnowszego ogłoszenia o gwiazdkach

Jak mam to rozumieć w kontekście braku gwiazdek w nowych misjach stałych z kameleonami?

3. {Monia}

{Monia} Komandor forum

Właśnie chciałam o to zapytać.

"będziemy kontynuować oferowanie gwiazdek w nowych misjach stałych"

To dodajcie je do misji.

4. Sekme

Sekme Generał forum

Moim zdaniem masz to rozumieć jako "Oszczędzajcie gwiazdki, bo potem już tylko na wyprzedażach..." -.-
    To samo dotyczy złotych bananów - "będą jeszcze cenniejsze"-.-

Dobry wieczór!

Nie mam weny ani na czytanie, ani na pisanie, ale te ogłoszenia nawet mnie wyciągnęły zza krzaczka... -.-

5. QQRYQ333

QQRYQ333 Hrabia forum

Dalej pisz - uwielbiam Twoje posty (są zawsze rzeczowe )

Anetta41, _Olenka47 oraz malinarp lubią to.
  6. malina080870

malina080870 Zaawansowany

sasiedzi tak rozrabiali..ze wymusili odpowiedz z "gory"

tak czulam w "kosciach" ze gwiazdki stana sie na wage zlotych bananow...., i mamy jasnosc po co sa te wtorkowe pytania!

waznosc graczy wyszczegolniana jest w kazdym biuletynie...., w ktorym prosi sie nas o cierpliwosc i wyrozumialosc..!!!

a mimo wszystko

G&T.....przesuniete,.... prawie z rocznym opoznieniem...., bledy,,.... brak odpowiedzi na inne pytania ..,
    i..wrecz "żebranie" o info......dotyczace gwiazdek.................................czy To nie wystarczajaca cierpliwosc !!!!!!

etam...teraz ja ide w krzaki.., smutny dzis dzien dla graczy famremamy tych "starych i Nowych"

7. Deso

Deso Zaawansowany

Brak gwiazdek można było już zauważyć przy karnawale 2015 i tu zachodzi pytanie. Po kiego takie eventy w takim razie, skoro nie ma za nie gwiazdek już? To bezcelowe. Niech darzą w zastępstwo większą pulę sinogroszy / punktów doświadczenia, i jakoś to przełknę, a nie że będę czekał na stałe kampanie które uwaga... Będą wymagały nowości do oddania z sadzonek czy stajennych.

Bo przecież jak się hajs zgadzać nie będzie, to ktoś wynagrodzenia nie dostanie.

Sorry ale ja już w takim razie nie widzę sensu kupowania florków i czekania na G&T. Już wolę wydać kasę na co innego, choć też nie wiele tej kasy mam. Varun większy szacunek do naszej kasy ma, niż do graczy.

Pls dodajcie opcje usuwania kont w grze. Bo co z tego, że jest zarejestrowane w grze BP, ale jest na moim emailu i jak opuszczę grę, to nie życzyłbym sobie spamu typu. "Twa farma jest zaniedbana bla bla bla" Bo sami do tego BP prowadzą.

Anetta41, Petunia oraz _Olenka47 lubią to.
  8. Sekme

Sekme Generał forum

Dziękuję, to bardzo miłe z Twojej strony :)
    Kiedyś wrócę, bo lubię nasze forum, ale chwilowo jakoś nie mam natchnienia... chyba muszę trochę odpocząć :)

Miłego wieczoru! :)

Anetta41 i _Olenka47 lubią to.
  9. Petunia

Petunia Młodszy ekspert

Polece Panu przeczytanie tego postu, tu juz wiele slusznych uwag padlo!

Tak, chodzi o gwiazdki! cierpliwosc i motywacje, dzis odebral Pan ja wielu z nas!

pojawia sie zapewne wpisy ze to sluszna dezyzja, jak zanam to ff,
    jednak mimo tego napisze juz z gory odpowiadajac na takie wpisy ze gwiazdki dawaly motywacje do gry, do robienia nudnych ewentow z badylem!

Mysli Pan ze strzelanie z luku jak w walentynkowym ewencie bedzie dla mnie ta motywacja do wykonywania takich ewentow!?

Nie!

kazde ograniczenie zmusza do innego dzialania, Pana, PanieV to inwestowania znacznie wiekszej ilosci realnej kasy przez graczy aby zaliczyc mogli misje w spoldzielni bo tam beda tylko do zdobycia gwiazdki!

co zrobia ci gracze ktorzy np. maja na mroczny ewent 3 godziny?
    maja oczywiscie kupic SN, na Hodowlane kupuja SP na mozolne obecne klonowanie, bo przeskokow nie ma!

Ja obiecuje jedno, bede tak jak Pan bardzo konsekwentna!

Mnie, nie zacheci juz zadna Rafa, zadna nowosc Ts-ow, a napewno nie odpowiem jak do tej pory to robilam, na konspiracyjne pytania do graczy, ktorych nie szanujecie!

tu nie pozdrawiam Pana.

tez bym sobie tego zyczyla!!
    niestety nie mamy opcji usuniencia samemu konta gry, bez nawiazania kontaktu z PT,

Ostatnie edytowanie: 5 marca 2015
  10. chrumcia91

chrumcia91 Chodząca legenda forum

banany są baaardzo cenne a maja byc jeszcze cenniejsze? no bez przesady... mam 91 poziom na farmie i wiele run nie odkrytych, co prawda misje hodowlane jeszcze sa w trakcie robienia ale niestety zostaly mi tylko ostatnie 3 poziomy hodowli co jest ciezko wyhodowac...a SP kosztuje :(

brydzia175, Anetta41 oraz godia17 lubią to.
  11. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Dlaczego firma nie uwolni całkowicie cen na rynku ?

Obecnie stosowana regulacja cen (tzw. dynamiczny rynek) jest przecież śmieszna. Przykład z ostatniego eventu (Akcja specjalna: Trenuj na maksa):
    Wprowadziliście nowe zwierzę i fabrykę do której nawet podstawa wymaga nowego narzędzia (10szt. - szok).
    Gracze, aby ukończyć misję, zdobyć odpowiednią ilość narzędzi i wybudować fabryki kleju wyłożyli pieniądze (koszyczki, skrzynki XXL). Co z tego że zainwestowali w grę, jak żadnych korzyści z tego nie ma.
    Cena rynkowa (dynamiczna) kleju (nowość), przy prawie dwu dobowym czasie wzrostu wynosi ok. 2000 SG. To przecież śmieszne. Produkty o wiele starsze i o krótszym czasie produkcji mają ceny 2-3 krotnie wyższe. Producenci muszą wystawiać towar za bezcen, aby sami sobie podbić cenę. To na pewno nie jest normalne.
    Dlaczego nie dacie zadziałać ekonomi ? Wiem, że po takim zabiegu ceny na rynku wzrosły by horrendalnie, ale na ile ?
    Tydzień, góra dwa. Towar z zawyżonymi cenami wrócił by do magazynu, prowizje by przepadły i rynek by się ustabilizował.
    Zakończę pytaniem tytułowym:

Dlaczego firma nie uwolni całkowicie cen na rynku ?

12. asia1106

asia1106 Wyjątkowy talent

Ble,ble ,ble i dalej monotonia,gdzie nublony,Gt ine fajne mini eventy,gdzie kino?,gdzie mentorzy,pytania się mnożą,a odpowiedzi jak brak tak brak.Wprowadzacie tylko minieventy z wyprzedażami i myślicie,że będziemy się doić i doić bez końca:mad:.Po co robicie ankiety ,skoro i tak nie słuchacie opinii graczy.Pozostaje tylko nie smak i rozgoryczenie:mad:

13. Deso

Deso Zaawansowany

Według Varuna wszystko jest porządku, według mnie to jest paranoja.

1: GT ostatni raz byłże prawie rok temu, od tamtego czasu ani widu ani słychu.

2: Obiecanki cacanki z rafą koralową.

3: Nie ma sensu kupować sadzonek czy stajennych, bo mając taki 86 poziom, trafiam albo to na falę bobrów, albo inne które już mam, a na coś nowego w ogóle.

4: Kino to kupa żenady.

Nie no wszystko ok jest, pomijając fakt że ludzie dostają już nerwicy i kończą z tą grą, bo Varun po prostu lekceważy to co się mówi. Ankieta też niczego nie załatwia. Praktyka ala Bobbiego Kotticka, oszukiwać siebie i próbować oszukiwać innych.

Ostatnie edytowanie: 13 marca 2015
  14. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

lucyna55, Twój post usuwam.Pytania dotyczące produktów istniejących w grze zadajemy w dziale Pytań Ogólnych,zapraszam tutaj :>>>KLIK<<<.

15. Konwalia

Konwalia Wielki mistrz forum

Dlaczego gracze, którzy nie wydają realnych pieniędzy, są coraz bardziej eliminowani z gry?!?!

_Grani_ lubi to.
  16. herbaciarkaAnia

herbaciarkaAnia Komisarz forum

odpowiedź bo:
    Nie przynosimy zysku no to poco ich trzymać :D a właśnie G&T, nublony i kino jest ważne dla tych co nie inwestują realnej gotówki... chcą powymieniać swoje rzeczy ciężko zapracowane np różowe fabryki za kilka nowości z TS'ów, chcą nublonów żeby mieć darmowe licencje, no a kino to cienka bo cienka ale żyła złotych florków, które można zainwestować w kombajn itp :D podobnie z pociągiem z drzewami... nie dość że mamy niekontrolowany dopływ PD to jeszcze za darmo nawozy, które powinniśmy kupić.

Mi to wygląda na burze mózgów w siedzibie BP, a pytanie i temat główny był "jak nie tracić kasy tylko ją zarabiać?" dlatego pozbawiają nas tego czego chcemy najbardziej, czyli tego co pozwala nam się cieszyć grą za darmo.

I obstawiam, że rafa to będzie niezła dziura bez dna dla inwestycji...

Konwalia lubi to.
  17. Deso

Deso Zaawansowany

Ciekaw jestem, czy Varun może spojrzeć na siebie w lustrze? Bo gdybym ja tak zdzierał kasę jak on, to bym już dawno ( MOD )

Z tym pakietem stajennych i sadzonek, to już zdzierstwo na maxa jest, z kolei pawie, słonie, papugi oraz bobry dalej swoich hodowli nie mają. A przypominam, że pół roku temu były grafiki przedstawiające kolorowe zagrody słoni i co z nimi? Do dziś kij wie.

Nie wydam na farmę już ani grosza, mam to gdzieś. Rito będzie zadowolone kupując u nich skiny do postaci, bo przynajmniej cokolwiek konkretnego robią, w przeciwieństwie do BP.

Btw. Farma nie jest Free 2 Play a Pay 2 Win, i radziłbym to dodać w regulaminie dużymi literami i pogrubionymi jeszcze, bo jacyś ślepcy tacy jak ja, się nabiorą jeszcze na obiecanki cacanki.

Twój post edytowałam i proszę o bardziej przemyślany dobór słów

MOD_Kleopatra

18. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Deso,bardzo proszę zapoznaj się z Regulaminem forum : >>>KLIK<<<
    A w szczególności z poniższymi punktami:

1.2. Treści na forum

2.2. Język forum

oraz

2.12. Edycja postów po moderatorze

Zabronione jest edytowanie swoich postów, które zostały edytowane przez członka ekipy.

Kara:
    5-31 pkt

Regulamin obowiązuje nas wszystkich i w związku z tym otrzymujesz 10 punktów ostrzegawczych za edycję posta po moderatorze. Post przywracam do wersji edytowanej przez MOD_Kleopatrę.

19. Petunia

Petunia Młodszy ekspert

tu zgadzam sie z Toba, gdyby sluchano graczy w 70% celnych pomyslow, ta gra wygladalaby inaczej ! lepiej !

Dla nie wtajemniczonych napisze ze Deso pisze o :
    Free2Play (F2P) oznacza model płatności występujący w grach komputerowych bez kupna lub płacenia abonamentu.
    natomiast
    Pay2Win, (Pay-to-win, inny symbol P2W) okresla się gry : "Płać aby zdobyc" lub „Płać, aby wygrac" lub "Płać, aby zwyciężyć".
    tzn, że granie w daną grę jest darmowe, ale ma ona takie mikropłatności, że jeśli nie płacisz jesteś 100 razy słabszy od tych którzy kupują coś w "wbudowany" Balonie, Sklepie w grze za prawdziwą walutę

Jestem bardzo zdziwiona, ostatnimi zmianami w grze, choc WHO mowi ze moze BP takie zmiany wprawadzac, bardziej jednak zbulwersowana jestem, dlaczego nie uprzedza sie graczy o planowanych tak znaczacych zmianach!
    takich jak nazwie to "kidnaping" gwiazdek z ewentow, a zmuszajac tym samym do zdobycia ich w Misjach a w tych jak przepowiada Zgadula pojawianie sie misji w ktorch do zadan sa potrzebne ok.+-,80% zwierzat z TS!, zmiana szlabonu nagrod w tychze misjach skrzynek xxl na xl, ilosci potrzebnych narzedzi na wybudowanie zagrod o czy pisze hlnrys, itd.
    a to dopiero poczatek, Balon? moze mial za niskie ceny licencji, nagle trzeba "naprawic", wiadomo co!

Jak dla mnie, to bylo najbardziej redykalne posuniecie w grze, beceremonialnej ignoracji graczy!

Niestety, nie jest juz obojetne w grze Farmerama, jaka metoda tu obowiazuje!
    farmerame gralo sie bez inwestycji odnoszac sukcesy, teraz rzeczywiscie jest to niemozliwe!
    (tu wykluczam super szczesliwe serwery)

Mam nadzieje, ze to bedzie odczuwalne dla was BP, poprzez postawe graczy, nie pozwalajac wam na wyrafinowane
    metody uzyskania od nich jeszcze wiekszych przez nich platnosc, piszac wprost: wyciagania od nich Kasy!

pozdrawiam Farmerow!

EDIT:
    16.03.2014 wprowadzenie misji Zamki z piasku

"grubo" przeliczajac po obecnych cenach Targu ukonczenie jej ma wartosc

300.000.000 ml SG

Koszt misji za realna walute

to tylko jedna z wielu misji!!!!

Proponuje Panu, Panie V kilku dniowa gre na mojej Farmie (bez oczywiscie udzialu Florenowych zakupow), po tym czasie oczekuje Pana odpowiedzi jak mam ta misje -Utopia- ala "zamki na piasku " ukonczyc !!!??

Nie odpowiedziawszy na wielu pytan graczy, jak tez po pana akceptacji tej misji nasuwa mi sie jeden wniosek :

Pan nigdy nie gral w Farmerma !!! inaczej takiej misji
    nie wprowadzilby pan do gry gdyz 99 % Farm nie ma mozliwosci ukonczenia tej misji !!!

Ostatnie edytowanie: 18 marca 2015
  20. ogi70

ogi70 Stały bywalec

Hindusik postanowił szybko się nachapać, próbuje sięgać do naszych kieszeni i drenować je dużymi haustami.
    Czekasz na duże i szybkie zyski ?
    Ja czekam na Twoją czkawkę... pazerniaku.