Użytek z rzemiosła

Temat na forum 'Archiwum - pozostałe działy' rozpoczęty przez użytkownika Piraniiax, 18 listopada 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
?

Czy jesteś za zadaniai z zapotrzebowaniem na produkty rzemiosła?

1. Im więcej tym lepiej

4 głos(ów)
    66,7%
  2. Ze dwa by mogły być

1 głos(ów)
    16,7%
  3. Nie

1 głos(ów)
    16,7%
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Piraniiax

Piraniiax Młodszy ekspert

Nie wiem czy to już jest, jestem nowym graczem (50lvl) i nie spotkałam się z tym wcześniej.

Produkty z rzemiosła z czasem straciły na wartości na targu (niektóre są za grosze wystawiane i w sumie nie opłaca się ich produkować do wystawiania) oraz niektóre są raczej mniej atrakcyjne i są rzadko używane. Moim pomysłem jest aby te produkty były jeszcze bardziej użyteczne. Chodzi mi o wprowadzenie misji do spółdzielni gdzie trzeba dostarczać produkty rzemieślnicze. Np:
    "wychowanka przedszkola robi przedstawienie dla rodziców. Jest strasznie zapracowana choreografia przedszkolaków i nie ma czasu na upieczenie smakołyków. Pomóż jej i dostarcz np. 10 ciasteczek z szałwią , 4 placki z ciasta francuskiego i 2 syropy czekoladowe.
    Dalej w evencie np. że potrzebuje jeszcze pomocy w wystrojeniu sali i żeby dostarczyć np 4 stroiki wiosenne 200 słoneczków i 2 letnie doniczki."

Można by też czasem wrzucić te produkty do jakiś eventów typu dostarczaj produktów by osiągnąć jakaś wartość w sianogroszach, ale to z czasem, teraz chodzi o spółdzielnie.

2. SMOD_Wadera*

SMOD_Wadera* Guest

Piraniiax, zapoznaj się proszę z Zasadami działu. Niestety pomysł w tym kształcie nie może zostać. Jeżeli masz pomysł na konkretną misję w spółdzielni, zapraszam do stworzenia jej zgodnie z poradnikiem: Wzór pomysłu na misje w spółdzielni. :)
    Przed dodaniem pomysłu warto w tym miejscu: Alfabetyczny spis treści, sprawdzić czy proponowany pomysł nie został już w jakiejś formie opisany. :)
    Bardzo proszę o dopracowanie pomysłu wg wzoru, czas na poprawki zostawiam do jutra do 19:00. :)

3. Piraniiax

Ale ja nie chce dać misji ze spółdzielni tylko pytam ogólnie. Zanim stworzę misję chcę wiedzieć czy to dobry pomysł

4. SMOD_Wadera*

SMOD_Wadera* Guest

Piraniiax, każdy pomysł jest dobry - warto go bowiem przedstawić, jeżeli się go ma. :)
    Jeżeli chodzi Ci o to czy pomysł zostanie zrealizowany - tego nie wiem, zależy to od twórców gry.
    Dodam że informacje dotyczące pomysłów, które Gracze zamieszczają na forum, są przekazywane twórcom gry. :)
    Zasady są takie a nie inne, zatem dyskutujemy tutaj nad dopracowanymi pomysłami, a nie nad samym ich zarysem. :)
    Zapraszam zatem jak już pisałam do dopracowania pomysłu. :)

5. Piraniiax

Ok! TO sobię najpierw opracuje na kartce! Ale jak ja mam to rozpisać? Kiedy używam entera i myślników to po potwierdzeniu posta wszystko mi się łączy w jedno i wygląda źle ;/

Zrobię nowy temat o misji ze spółdzielni.

Posty połączyłam, w przyszłości by uniknąć pisania post pod postem używaj proszę opcji edytuj chcąc dopisać coś do zamieszczonego już posta.
    Proszę zapoznać się z poradnikiem --->KLIK
    Tutaj można poćwiczyć --->Wątek do ćwiczeń

SMOD_Wadera*

Ostatnio edytowane przez moderatora: 19 listopada 2015
  6. SMOD_Wadera*

SMOD_Wadera* Guest

Piraniiax, skoro stwierdzasz że pomysł dopracujesz i otworzysz nowy temat, to w takim razie ten zamykam i przenoszę do archiwum. :)
    Pamiętaj proszę o stosowaniu się do zasad działu. Polecam również korzystanie z podanych poradników, warto też "podejrzeć" jak inne tego typu pomysły zostały opracowane, może znajdziesz model wg którego zbudujesz/opracujesz swój pomysł. :)
    Życzę powodzenia. :)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.