Opinie Tysiąc i jeden rycerz- misja z zadaniami na czas

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 6 marca 2025.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. ShaGGy778

ShaGGy778 Weteran forum

Szarłat i karnegia dały 738 klepsydry, czyli ponad połowę potrzebnych na całość. Biorąc pod uwagę, że leśną zburzyłem tylko w kawałku i na części pól na wyspie zostawiłem drzewa ts-owe krótkorosnące, to wynik naprawdę bardzo dobry. :)

2. szary_ludzik

szary_ludzik Komisarz forum

Dasz radę!
    Spróbuj potańczyć na tym karnawale. Posadź lizaki na PST, a przy odrobinie szczęścia może i kombajn 3h wpadnie, to szybciej pójdzie.

A w temacie - robię!
    Tylko kto wymyślił dmuchawce i rzodkiewki, przecież u mnie w stodole to tego jak na lekarstwo.
    Muszę dokupić, bo nakładki na Lulka same nie przyjdą.
    Aloesu też nie ma?!
    Kto mi zjadł???

krasnoludek10, hiacynta oraz sun82 lubią to.
  3. klonek68

klonek68 Ambasador forum

Dmuchawiec wysiany do zbioru 4,05h tylko na wodzie i kupiexD jest ok wypadalców 714 jest ok ,kwiatki 6 szt z pola bez dopalaczy ,pnącza i itemy zadziałałyxD

krasnoludek10, hiacynta oraz AngelGina lubią to.
  4. AngelGina

AngelGina Ambasador forum

Te misje z roślinami są na czas, więc wystarczy mieć w stodole, albo dokupić w czerwonym koszyczku roślin na posianie, zasiać dmuchawce, a przed zebraniem włączyć start w misji i dopiero zbierać. Jeżeli coś jeszcze braknie, to będzie czas na dosianie :)
    Z każdą roślinką tak samo :)

Ostatnie edytowanie: 7 marca 2025
  5. FARMAJOLA1

FARMAJOLA1 Zaawansowany

Tak czytam, czytam, i tu sie nie zgodzę z tymi wyliczeniami, każda misja to jeden krok, nie przeskoczysz z 1 misji do 3 a w 2/4/6/8 masz do oddania klepsydry nie sadze aby po pierwszym zbiorze udało się ich nazbierać 1400 aby ogarnąć międzyczas do oddania roślinek 100 godzin do zrobienia to baaardzo dużo 395 klepsydr wypadło mi z farmy a miałam obsiane wszystko-wszystkie pola długo rosnącymi, zaraz zbieram na Baha zobaczymy, więc moge zastosować jednoczesne obsianie dmuchawca i aloesu ja mam taka taktykę i wystarczy mi tylko jeden zbiór bo obsiałam wszystko bo jeszcze wypadajki na karnawał potrzebne:inlove:
    Nadmieniam nie bawie sie w pilnowanie pnaczy i takich tam, stosuje woda+nawóz + chutnej (+2roslina)
    Policzyłam z farmy z pola 2 i 3 wypadnie mi 1544 roslinki więc nic nie dosiewam oddam za pierwszym razem z baha tez wystarczy pole 1+2

6. =Repez-

=Repez- Generał forum

Oj trochę zaspałem ale Event fajny i Przyjemny [​IMG]

7. Lady_Ghost

Lady_Ghost Czeladnik forum

Ja nie mam jeszcze odblokowanego pnącza (brak możliwości hodowli nietoperzy) i mam raczej niedużo dopalaczy, więc kminiłam, kminiłam i doszłam do wniosku, że event zrobię na super polach podlanych SN :)
    Mam tylko nadzieję, że wypadajki dopiszą, bo póki co mam zaledwie 200 klepsydr :oops:

8. szary_ludzik

szary_ludzik Komisarz forum

Ja dzisiaj zupełnie nieprzygotowana jestem na evencik.
    Po sezonie pustki w stodole, więc na głównej stoją jeszcze drzewa i dojrzewają.
    Z zaskoczenia mnie wzięli. :)
    Wczoraj z Prosiaczkiem i Frankiem na Karnawale się bawiłam i dzisiaj zobaczyłam, że coś nowego się pojawiło.
    Dobrze, że jest trochę czasu, a nie doba...
    Trudność chyba polega na tym, co napisałaś:

"a przed zebraniem włączyć start w misji"

Tu może być kłopot z pamiętaniem by w spółdzielni włączyć misję...

9. Alicja211

Alicja211 Ekspert forum

Event skończony, pnącze pracuje.
    Event przyjemny.
    Powodzenia Wszystkim

10. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

Koniec zabawy.:) Zebrałam, co do klepsydry.;)xD

11. malgos63

malgos63 Stały bywalec

U mnie ostatnie zadanie z klepsydrami zostało jeszcze... 419 brakuje, ale na noc długo rosnące posiane :p

12. hapsak89

hapsak89 Baron forum

A ja jak zwykle spóźniona :pxD Wszyscy już się do domów porozchodzili i zapomnieli, że jakiś event w ogóle był xD A ja dopiero radośnie wtuptałam na farmę i sieję na plantacji, głównej i dzikiej. Te mam na stałe jako siewne. Reszty nie ruszam. Klepsydr 516 na stanie, nie przewiduję większych problemów;)

13. Daisy44

Daisy44 Generał forum

No o zapomniałam włączyć start przy aloesie:p:wuerg:xD:cry: a był na Super polachxD:cry: z to teraz podlany SN bo za późno weszłam na farmę. A zwarzywszy pobudkę o 4.30 nie wiem czy chce mi się pilnować misji do 23.
    Edit: nie wiem jak ale chcę skończyć dziś bo trafiłam 200% na kole do 6 rano. :D:inlove::music:

14. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

Eh od 15 minut próbuję włączyć czasówkę i maszkary biegają setkę :cry:

ciastka wyczyszczone od nowa gra odpalona i nadal te maszkary biegną
    oddawać tamte owieczki :sleepy:

no nareszcie odpaliło uff

15. bogusiak80

bogusiak80 Cesarz forum

Jeszcze 281 klepsydr i będzie koniec.

hiacynta, krasnoludek10 oraz hapsak89 lubią to.
  16. AngelGina

AngelGina Ambasador forum

Sama na tym poległam :D Miałam obsiane wszystkie roślinki z sn i zochą, bo chciałam szybko oddać do misji i tylko dozbierać wypadajki na ostatnie zadanie (brakowało mi więcej, ale wiedziałam, że te trochę wypadnie z posianych roślinek, więc włączyłam start, zebrałam dmuchawiec, wrzuciłam wypadajki i zebrałam aloes- bez aktywacji :D takim sposobem musiałam drugi raz posiać i czekać następną godzinę ;)
    Teraz brakuje mi 327 wypadajek do całkowitego ukończenia misji, więc już na spokojnie, żeby tylko nie zapomnieć oddać do misji :D

17. hapsak89

hapsak89 Baron forum

Gra mi działa, ale forum u mnie padło na trochę. Dziwne rzeczy się tu dzieją. I przy obklikiwaniu całej farmy, zauważalnie mi spowalniała pod koniec ledwo zipiąc

18. Daisy44

Daisy44 Generał forum

zrobiłam ten sam błąd. :p teraz siedzę i pilnuję bo wskoczyło 200% i chcę je jeszcze jakoś wykorzystać. Szkoda że na lizaki nie działa

19. hapsak89

hapsak89 Baron forum

Za dwie godziny z hakiem dojrzeje mi śnieżna róża, na głównej i dzikiej i mam szczerą nadzieję, że sypnie mi z niej ostatnie brakujące, równiutkie 250 klepsydr, do tego czasu afelandra stercząca dojrzeje i jeszcze będzie musiała odrobinkę sobie poczekać nawet :pxD

20. Lady_Ghost

Lady_Ghost Czeladnik forum

Dopiero ogarnęłam, że wypadajki nie lecą z kryształowych wodospadów :p
    Co oznacza, że mogłam sobie tam wystawić zagrody, żeby produkowały nawóz.
    Wszystkie zagrody, które miałam na leśnej polanie zamieniłam na małe pola pod wypadajki.
    Na razie bilans wypadajek - 265 sztuk. Będzie ciężko uzbierać wszystkie 1400...