Token do nazwy użytkownika

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika nikolabln, 5 sierpnia 2025.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. nikolabln

nikolabln Chodząca legenda forum

Dzisiaj przy logowaniu wyświetliło się że należy zmienić nazwę użytkownika i jak rozumiem również hasło czy to jest zalecenie BP czy może jakaś fałszywka.

2. igor_02

igor_02 Zaawansowany

Witam mnie nic się takiego nie wyświetliło więc chyba to jakiś błąd albo ja o czymś nie wiem

nikolabln lubi to.
  3. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

nikolabln BP nie prowadzi takich akcji. Zalecałabym zmianę hasła do email i przeskanowanie komputera programem antywirusowym.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

igor_02 dziękuję za pomoc.

elcia1951 otwórz proszę swój wątek i napisz coś więcej, na czym się logujesz, itd... Tutaj Twój post usuwam.

nikolabln lubi to.
  4. nikolabln

Pocztę email i farmeramę mam to samo hasło i email nie prosi o zmianę dlaczego mam zmieniać na farmeramie?

5. SMOD_Atena

nikolabln tak jak napisałam - BP nigdy nie monituje o zmianę nazwy użytkownika i hasło. Być może logowałaś się w niezabezpieczonej sieci, itd..., ktoś przejął Twoje dane dostępowe i próbuje zmienić hasło i przejąć konto w grze.
    Z uwagi na bezpieczeństwo zaleca się ustawiać mocne hasła inne na konto w grze i inne na pocztę email i nikomu ich nie udostępniać ani nie wchodzić na podejrzane strony lub klikać w nieznane linki, itp....
    Zajrzyj proszę do poradnika:
    Czy jeszcze w czymś mogę Ci pomóc?

nikolabln lubi to.
  6. nikolabln

Jako że nie jestem zbyt biegła w temacie proszę wytłumacz mi czy jak zmienię hasło do farmeramy to muszę również zmienić pocztę e-mail to jest poczta tylko do gry inną pocztę e-mail mam do użytku prywatnego.

7. SMOD_Atena

Najbezpieczniej najpierw zmienić hasło do poczty email na mocne i nikomu nie udostępniać tak aby link do zmiany hasła w grze dotarł na zabezpieczoną skrzynkę email. Później możesz również zmienić hasło do konta w grze stosując wskazówki z wyżej podanego poradnika.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

nikolabln lubi to.
  8. nikolabln

Dziękuję za pomoc.

9. SMOD_Atena

Bardzo proszę i temat zamykam.
    Dodam jeszcze, że dostęp do skrzynki email można zabezpieczyć dwuetapowo. Oprócz hasła, wymaga podania drugiego czynnika uwierzytelniającego, np. kodu z SMS lub aplikacji, co znacznie utrudnia nieautoryzowany dostęp do poczty, nawet jeśli ktoś pozna hasło.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.