Opinie To pestka!

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 6 maja 2026 o 09:03.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. klopsikowa1

klopsikowa1 Okazjonalny autor

ale ja się nie czepiam przecież ;) Szkoda, że nie zrobiłam screenów, ale myślę, że po prostu koniec tematu i już :)

Aisha1969 lubi to.
  2. aanieskaa1

aanieskaa1 Forumowy żółtodziób

Gdzie karmi sie Berte? Bo prosiak wyswietla sie na widoku.

Aisha1969 lubi to.
  3. gosiagosia60

gosiagosia60 Chodząca legenda forum

Koniec 8) Itemy na latarni,ze sklepików wykupione co mnie interesowało.Czas na relaks :p

4. Yabolek

Yabolek Hrabia forum

Z poradnika

Podczas eventu na Głównej Łące i Dzikiej Łące pojawiać się będą 2 postacie - Prosiak Piekarski i krowa Berta. Każdego dnia dostępna będzie jedna z nich, z wyjątkiem ostatniego dnia, kiedy dostępne będą obie.
    Prosiak Piekarski

Dostępny:

· 07.05.2026 (14:00 - 23:59)
    · 09.05.2026 (00:00 - 23:59)
    · 11.05.2026 (00:00 - 23:59)
    · 13.05.2026 (00:00 - 22:00)
    Berta

· 08.05.2026 (00:00 - 23:59)
    · 10.05.2026 (00:00 - 23:59)
    · 12.05.2026 (00:00 - 23:59)
    · 13.05.2026 (00:00 - 22:00)​

5. michalczech

michalczech Forumowy żółtodziób

mam pytanko, jak sadzicie roslinki, tą pierwszą 10 - na polach 2x2 normalnych? woda nawoz i super nawoz?

Aisha1969 lubi to.
  6. matthero

matthero Hrabia forum

Czy po skończeniu eventu można nadal karmić postacie ?

bogusiania i Aisha1969 lubią to.
  7. Yabolek

Yabolek Hrabia forum

Tak. Rozsiew na dużych polach 2x2 normalnych, woda, nawóz, kerstol i biała niewinność w slotach i wtedy super nawóz. Rozsiewasz aż będzie wystarczająco na obsianie małych pól.

Z ukłonami od poradnika ;)
    "Za każdy wypiek otrzymacie 1 losową nagrodę zależną od postaci, którą obdarujecie. Nagrody te są otrzymywane również po zapełnieniu paska postępu."

8. {Monia}

{Monia} Fanatyk forum

Ile SN zuzylaś?

Aisha1969 i gosiagosia60 lubią to.
  9. gosiagosia60

gosiagosia60 Chodząca legenda forum

coś ok.4 tysie

bogusiania, Aisha1969 oraz dariodiablo lubią to.
  10. -_Amidamaru_-

-_Amidamaru_- Nadzorca forum

Ojj coś farma mi się załadować nie chce... 28% i dalej nie idzie. Czyżby coś ? :D

Aisha1969 lubi to.
  11. danagk70

danagk70 Okazjonalny autor

ja nie mam pojawiajacych się prosiaków żaden się nie pojawia

Aisha1969 lubi to.
  12. lolek55

lolek55 Nadzorca forum

włącz na planszy ewentu w dole kwadracik.

Aisha1969 lubi to.
  13. danagk70

od samego początku akcji jest włączony

Aisha1969 lubi to.
  14. Mobilis_A075

Mobilis_A075 Wielki mistrz forum

20 karmień i ani razu nie było skrzyni bonusów. O dziwo najczęściej daje śmigła, a nie PD. Robię z SN póki 200% działa

15. ESK4

ESK4 Aktywny autor

widze ze duzo osob korzysta z sn i innych bonusow i juz duzo ma za soba, a ja mam pytanie czy jest ktos w stanie oszacowac czy uda mi sie zrobic caly event do konca z samym chutney i podlewajac woda?

Aisha1969 lubi to.
  16. Daisy44

Daisy44 Półbóstwo forum

U mnie już roślina na super polach na noc. Robię dp pnącza póki co.

17. {Monia}

{Monia} Fanatyk forum

też zastosowalam taki myk bo roślina krótko rośnie. Jutro jeszcze rano raz lub dwa razy SuperPola ale już z SN (u mnie okolo 2:30 wtedy badyl rośnie, oczywiście z wodą i nawozem i SN) a potem już normalnie na wodzie qupie. Mam +200% odpalone, trzeba korzystać bo z jednego superpola 45 badyla mi teraz wychodzi więc trzeba siać. A potem wylotki to na jakiś krokusach zrobie

18. Yabolek

Yabolek Hrabia forum

Jeżeli do końca ewentu będziesz zbierać 5x na dobę, to ziela uzbierasz na całość (+2 zbiory z dzisiaj). Za wylotki nie ręczę. Mając drzewo z kompletnymi pucharami i Jaśkiem + wylotki na otwarcie, powinno styknąć siejąc tylko ewentówkę. Średnia powinna być +-60 wylotek na zbiór 2 pól.
    Wylotki które masz z dzisiaj, odejmij od 1808 (tyle trza na całość). To co zostanie podziel przez 30 (zbiorów) i będziesz znać wymaganą średnią wylotek od zbioru (2 pola).
    A żeby było pewniej to już zaczynaj kolędować by Ci foremki w podarku podsyłać.

19. danagk70

chyba muszę przerwać sianie roślin,prosiaczka ani widu ani słychu,co mam robić

20. ESK4

ESK4 Aktywny autor

dzięki wielkie :)
    własnie taki mialam wstepnie plan zeby zbierac 5/6 razy dziennie, ale wciaz mialam watpliwosci widzac ile lacznie tego trzeba uzbierac, a teraz watpliwosci rozwiane :music: