Termometr

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika Fkn1, 11 maja 2019.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Fkn1

Fkn1 Forumowy żółtodziób

Dzień dobry Farmerzy.
    Przy nicku moich znajomych są zielone termometry. Wiem co one oznaczają, ale co się stanie kiedy termometr jest już czerwony i nadal spada? Czy takie konto nadal może wysyłać prezenty i być moim znajomym?

2. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Tak.

3. BA_Rock

BA_Rock Board Administrator Team Farmerama PL

Fkn1, prezenty możesz nadal wysyłać, ale czerwony termometr oznacza, że taka osoba nie gra aktywnie i najprawdopodobniej nie loguje się na swoje konto. Po 30 dniach braku aktywności automatycznie zniknie z paska Twoich sąsiadów. Ale nadal może zostać Twoim znajomym.
    Termometr pokazuje naszą aktywność na farmie. Jeśli logujesz się codziennie i regularnie zbierasz plony ze swojej farmy nabijasz punkty aktywności i Twój termometr pozostaje cały czas zielony. Kiedy przestajesz się regularnie logować, albo nawet się logujesz, ale nic nie robisz, nie nabijasz punktów aktywności i wskazania termometru zaczynają spadać. Maksymalna aktywność to 600 punktów. Kiedy liczba punktów spadnie do zera, taka osoba znika z pasków swoich dotychczasowych sąsiadów. Oczywiście po jakimś czasie może wrócić do gry i na nowo zaprosić zaprzyjaźnionych graczy do sąsiedztwa, jeśli jeszcze mają wolne miejsce.
    Jednak jeśli widzisz, że komuś od dłuższego czasu spada wskazanie termometru, to nie wiem czy warto takiej osobie wysyłać prezenty (szczególnie te eventowe), bo jest duże prawdopodobieństwo, że nawet z nich nie skorzysta. Chyba, że wiesz, że taka nieobecność jest chwilowa (ktoś wyjechał czy nie ma dostępu do internetu), ale wkrótce wróci i chętnie wykorzysta wysłane prezenty.

Rysiu, dzięki za pomoc :)

Fkn1, czy masz jeszcze jakieś pytania?

hlnrys lubi to.
  4. Fkn1

Fkn1 Forumowy żółtodziób

Dziękuję bardzo za odpowiedź. Nie mam więcej pytań. Pozdrawiam.

5. BA_Rock

BA_Rock Board Administrator Team Farmerama PL

Ja również, dziękuje i temat zamykam, ale jeszcze dla porządku, dorzucę link do >>poradnika<<, w którym jest wszystko o sąsiadach i znajomych, a także o tym jak działa termometr :)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.