targ

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika FajneJajo19, 14 listopada 2021.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Tags:
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. FajneJajo19

FajneJajo19 Forumowy żółtodziób

Cześć, przychodzę z małym pytankiem. Grałem w farmę jakieś dobre 8 lat temu i stąd moje pytanie, z tego co pamiętam, kiedyś takie rośliny jak sałata na targu były dosłownie za grosze (typu: 2sianogrosze za szt.). Więc stąd moje pytanie - skąd aktualna cena np. 127 siano-groszy za sztukę? Jest to spowodowane brakiem nisko lvl-owych graczy?

2. pepe2013

pepe2013 Baron forum

Inflacja :)))
    Cena za dany produkt jest windowana w zależności od cen jakich życzą sobie poszczególni sprzedający - czasami idzie w górę czasami w dół - ale ceny 2 sianogroszowe to już tylko historia w tej grze (inflacja robi swoje :) )

3. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

pepe2013 dziękuję za pomoc.

FajneJajo19 ceny na targu zmieniają się dynamicznie w zależności od popytu i podaży. Wraz ze wzrostem popytu np. na sałatę Gracze mogą wstawiać oferty w wyższych cenach.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

4. FajneJajo191

FajneJajo191 Forumowy żółtodziób

Nie, więcej pytań nie mam, lecz wydaje mi sie że takie ceny utrudniają nowym graczom gre ;/

5. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

FajneJajo191 mnie się wydaje, że wręcz przeciwnie, łatwo można zarobić SG np. na pszenicy bo cena też jest dość wysoka a kupione w sklepie nasiona szybko można rozmnożyć z użyciem chutneya march. - jabłk., dzięki któremu przez 18 h zbierzesz +2 rośliny z każdego pola (warto wówczas siać na najmniejszych polach). Na niskim poziomie produkować tego przetworu zapewne nie możesz, na targu jest też bardzo drogi ale możesz poprosić innych Graczy o pomoc i przesłanie w prezencie, w tym wątku: Prezenty codzienne - listopad 2021. Myślę, że zawsze znajdzie się ktoś chętny do pomocy.
    Zapraszam też do zapoznania się z poradnikami na temat gry, w których znaleźć można wiele cennych wskazówek: FAQ - Gra.

A skoro nie masz już pytań to temat zamykam i powodzenia życzę.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.