Targ - sprzedaż bezpośrednia

Temat na forum 'Archiwum - pozostałe działy' rozpoczęty przez użytkownika J.thePlayer, 20 lipca 2015.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
?

Czy jesteś za pomysłem "Sprzedaż bezpośrednia" ?

Ankieta zamknięta 3 sierpnia 2015.
  1. Tak.

4 głos(ów)
    50,0%
  2. Nie.

4 głos(ów)
    50,0%
  3. Nie jestem zdecydowany/a.

0 głos(ów)
    0,0%
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. J.thePlayer

J.thePlayer Mieszkaniec forum

Witam !
    Mój nowy pomysł dotyczy nowej opcji na Targu. Chodzi o sprzedaż bezpośrednią, czyli opcję umożliwiającą sprzedaż jakiegoś produktu naszemu sąsiadowi.

Oto zdjęcie przedstawiające nową opcję

Po kliknięciu na ten przycisk powinno się wyświetlić takie okno

Wybieramy komu chcemy wysłać ofertę i klikamy na przycisk "Oferuj".

Mam tu jeszcze jedną taką sugestię, ale nie musi ona być brana pod uwagę :
    Po wybraniu opcji "Sprzedaj graczowi" prowizja za stoisko będzie wynosiła tyle samo procent, co przy tradycyjnej sprzedaży.

Mam nadzieję, że pomysł będzie miał duże zainteresowanie :)

2. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Pomysł do zaakceptowania, tylko kilka wątpliwości:

- Czy wtedy targ nie zacznie świecić pustkami, bo cały obrót towarem będzie się odbywał bezpośrednio między graczami ?

- No i sprawa pushingu: oddawanie towaru za bezcen ze słabszych kont na główne.

3. MOD_Zgredek*

MOD_Zgredek* Forum Moderator Team Farmerama PL

Pomysł dodaję do spisu, ale mam pytanie:

Jak byłyby ustalane ceny: minimalna i maksymalna oraz maksymalna ilość towaru?
    Czy nie dochodziłoby do sytuacji, kiedy najnowsze TSy byłyby sprzedawane po 0,10SG a marchewka po 1000SG?

4. J.thePlayer

Ceny - minimalna i maksymalna :
    Minimalna cena będzie wynosiła dwa razy mniej jak równowartość produktu. Weźmy sobie np. Króliki. Równowartość jednego królika wynosi 72 SG.
    72 SG : 2 = 36 SG
    Maksymalna cena może być dwa razy większa jak równowartość produktu. Przykład : Króliki - równowartość 72 SG. 72*2 = 144 SG.

Oczywiście dla produktów, których równowartość nie przekracza 20 SG powyższe zasady nie będą brane pod uwagę.

Przy produktach o równowartości mniejszej niż 20 SG będą obowiązywały te zasady :
    *Minimalna cena 1SG.
    *Maksymalna cena dla towaru o równowartości poniżej 10 SG - 5-krotnie wyższa od równowartości.
    *Maksymalna cena dla towaru o równowartości powyżej 10 SG - 2-krotnie wyższa od równowartości.

Maksymalna ilość towaru :
    Mogę tylko zaproponować maksymalną ilość. W razie wcielenia mojego pomysłu do gry nie musi być ona taka sama jaką podam. No cóż myślę, że ograniczenie dla jednej oferty będzie 1000 szt. Tych ofert można wystawić jednemu graczowi ... powiedzmy 5 ofert. Może to wystarczy.

Czy masz może jeszcze jakieś pytania albo wątpliwości Zgredek ?

5. .latka.

.latka. Stały bywalec

dla mnie to ustawki i niezgodne z regulaminem gry więc jestem na nie.

6. J.thePlayer

Możesz mieć rację. Myślę, że mój pomysł nie jest też do końca dopracowany. Moderatorów prosiłbym o zamknięcie tematu. Powód : Trudno powiedzieć...

7. SMOD_Wadera*

SMOD_Wadera* Guest

Na prośbę autora pomysł zamykam i archiwizuje, tym samym usuwam ze spisu treści.
    W przyszłości bardzo proszę o zamieszczenie przemyślanych i dopracowanych pomysłów.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.