Targ - cena

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika kgcygan, 29 listopada 2020.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. kgcygan

kgcygan Hrabia forum

Witam
    Mam pytanie odnośnie cen na targu. Chcę wystawić najwyższe zwierze z hodowli za swoją cenę i nie mogę. Cena wyskakuje o dużo niższa. Dlaczego się tak dzieje?
    Dziękuję za odpowiedź.

2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Witaj kgcygan.

Wyjściowa cena to wartość przedmiotu w Stodole a cena maksymalna uzależniona jest od popytu i podaży na dany towar tak jak jest to napisane w poradniku:
    Cena maksymalna wzrasta wtedy kiedy zaczną się pojawiać oferty towaru i będą kupowane przez Graczy. Jeśli jednak Gracze nie będą ich wystawiać tak żeby inni mogli kupić to cena będzie "stała" w miejscu.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

3. kgcygan

kgcygan Hrabia forum

No trochę nie fajne. Ja mogę sprzedać cybermotyla za cenę 9 milionów. Ktoś kupi i wystawi o wiele drożej. Nie wiem czy dobrze zrozumiałem?

4. SMOD_Atena

Jeśli u Ciebie cena maksymalna motyla będzie 9 mln. to i u innych Graczy z Twojego targu nie będzie wyższa bo obowiązuje wszystkich ta sama zasada. Mogą być niewielkie różnice jeśli jeden Gracz ma odblokowane runy, dzięki którym można wystawić nieco drożej a inny nie ale nie są to jakieś duże różnice.

W ustalaniu ceny maksymalnej chodzi o to, że jej wzrost uzależniony jest od ilości wystawianych ofert danego towaru. Jeśli Gracze nie wystawiają np. tego motyla (ze względu na niską cenę, którą mogą ustawić) to jego cena nie wzrasta. Kiedy ktoś już wystawi załóżmy za te 9 mln. to przy kolejnej ofercie cena może być trochę wyższa ale to długotrwały proces.
    Generalnie ceny towarów szybko rosną kiedy jest obrót tymi towarami, czyli popyt i podaż co oznacza, że są wystawiane oferty i towary są kupowane i tak to się kręci.
    W drugą stronę też tak to działa - jeśli np. ofert jest dużo, "wiszą" na targu, nikt nie kupuje i pojawiają się kolejne w niższych cenach to cena maksymalna automatycznie będzie spadać.

Czy jeszcze w czymś mogę Ci pomóc?

5. kgcygan

kgcygan Hrabia forum

Nie dziękuję. Już mi wszystko się wyjaśniło ;) Trochę szkoda, że tak jest. Chciałem zarobić i kupić coś innego do TOP. No cóż mówi się trudno :(
    Pozdrawiam i miłej niedzieli Ci życzę :)

6. SMOD_Atena

Nic na to niestety nie poradzimy. Powodzenia w TOP mimo to życzę, pozdrawiam wzajemnie i temat zamykam. Miłej niedzieli Tobie również.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.