TARG - analizy, dyskusje

Temat na forum 'Dyskusje o grze i nie tylko' rozpoczęty przez użytkownika Angel, 25 sierpnia 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. empatyczna

empatyczna Chodząca legenda forum

Nie zawsze wyjdzie taniej......Trzeba brać pod uwagę że raz, nie każdy kupuje SP a tych ostatnio trzeba dużo
    Dwa..Miksy nie zawsze wychodzą więc lepiej kupić już gotowego mutanta..mimo że wydaje się być drogi...
    Wiem co pisze bo do dziś żadnej misji z mutantami nie skończyłam...Na mojej farmie to naprawdę cud jak do ósmego zadania coś wyskoczy i tak od początku gry a gram już ponad 5-lat..
    Teraz też kupuje ..sprzedaje te z niższych pólek i jak uzbieram sg to przeznaczam na te wyższe...

2. PitchforkOfDoom

PitchforkOfDoom Wielki mistrz forum

SP nie trzeba kupowac aby zrobic jeden miks, to tylko 18 godzin w młynie. Ja osobiście bym kupiła 4 x mopsio jeśli 4 byłyby tańsze niż 1 strażacki i zmiksowała, zamiast kupowac strażackiego. Z 4 mopsiów - strażacki wypadnie prawie na bank, chyba że przeskoczy na Shiba Inu, ale nie sądzę aby ktokolwiek narzekał na coś takiego ;)xD
    ja osobiście misji z mutantami za bardzo nie robię, zwłaszcza zadań 8-10, bo nagrody nie są warte wkładu. 8)

SirMarkIIII i toDzasta lubią to.
  3. Sylwiunia

Sylwiunia Mieszkaniec forum

Miałam miesiąc przerwy w grze. W sierpniu ceny jeszcze były w miarę normalne. A jak wróciłam w połowie października, to na tagu szok. :eek: Ceny wszystkiego podskoczyły o 100 %. Co się stało w grze, że taka zmiana? o_O

4. 123qwe234

123qwe234 Forumowy żółtodziób

Hejka.
    Jak sprawdzić na jakim targu siedzę ?
    Wersja ze złotymi liściami po 88 odpada, mam je na targu po 300 :)

5. zagma

zagma Chodząca legenda forum

6. SirMarkIIII

SirMarkIIII Stary wyjadacz

Targ 17

Kotki 18-28k

7. inwald060670

inwald060670 Aktywny autor

Bry wieczór, mam takie pytanko: czy ktoś z Was Szanowni Gracze wie dlaczego wywiało miód z targu nr 7?

isthislila lubi to.
  8. isthislila

isthislila Okazjonalny autor

Do misji z miodkiem, gdzie jest aż 6 szans na zdobycie SP. A więc chodzi o hodowlane koteczki. (Najprawdopodobniej)

9. -gottin-

-gottin- Młodszy ekspert

Hejka jeśli ktoś wie jak odświeżyc strone na targu proszę o podpowiedź :)
    dziękuje :)

10. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

-gottin- jeśli chodzi o szare ikony (brak ofert) to takiej zakładki nie otworzymy normalnie, ale można użyć strzałek, otworzyć tam gdzie jest jakaś oferta i przesuwać strzałkami. W ten sam sposób odświeżymy oferty. Przykładowo teraz nie ma żadnych ofert kolorowych kotów, ale w każdej chwili może się jakaś pojawić. Otwieramy np... ofertę z krową kosmiczną i klikamy na strzałkę obok, na poniżej wklejonej grafice wskazuje strzałkę do przesuwania zielona strzałka:

targ.jpg

Ja osobiście rzadko z tego korzystam, bo na moim targu rzadko kiedy pojawiają się unikatowe, kolorowe zwierzęta, ale jak ktoś ma ochotę "polować", to jest to jakiś sposób.

11. peterek_w

peterek_w Nadzorca forum

Wystarczy tylko wpisać w wyszukiwarkę na przykład "kot", a potem kliknąć odpowiednią zakładkę - czy to z hodowli, czy to zwierzęta. Wtedy jesteśmy na danej stronie i klikamy ciągle tę samą zakładkę - w ten sposób strona ofert się odświeża i widzimy ich ilość.
    Serio ludziom chce się tak bawić? o_O Ja bym oszalał, no ale jest to jakiś sposób xD

Przy okazji spytam o ceny nowych drzewek nagietka - ile wynoszą u Was? Durian u mnie po 14 tyś., a hurmy nie ma - nie wiem, po ile można wystawić, bo drzewko dopiero wystawiłem.

12. SMOD_Atena

peterek_w z tego co kiedyś czytałam, to niektórzy tak właśnie "polują" na kolorowe czy inne nowości w pierwszych dniach wprowadzenia na targ.

A co do owoców, o które pytasz to u mnie durian tak jak u Ciebie, hurmy zero ofert a to pewnie dlatego, że można wystawić za maks. 377 SG.

13. chrumcia91

chrumcia91 Chodząca legenda forum

a myslisz ze co ja robię od 3 godzin? wlasnie tak poluję na koty :p
    udało mi się kilka upolować, innej mozliwosci nie widzę

14. SirMarkIIII

SirMarkIIII Stary wyjadacz

Proponowałbym za dużo nie podpowiadać :) osobiście na kotki poluję za pomocą przynęty, tzn. myszek, to co kotki lubią najbardziej :D

Nutka i chrumcia91 lubią to.
  15. -gottin-

-gottin- Młodszy ekspert

Śliczne dzięki za odpowiedz :) właśnie wypróbowałam :) działa kupiłam 6 pręgowanych

16. SMOD_Atena

A dlaczego nie? Mnie się nie udaje i nie korzystam to chociaż niech inni korzystają ;)

Bardzo proszę i powodzenia życzę :)

17. chrumcia91

upolowałam wszystkie kotki do eventu na targu :p event skończony, superpapu nie tknięte :)

SirMarkIIII lubi to.
  18. SMOD_Atena

chrumcia91 pięknie, gdybym ja liczyła na mój targ to nie miałabym szans nawet na rozpoczęcie eventu. Zajrzałam kilka razy i przesuwałam kilka minut w tą i z powrotem, ale nawet nie mignął żaden kolorowy kot. Na moim targu wszyscy czekają zawsze aż ceny poszybują wysoko, a że nikt przez długi czas nie wystawia to i ceny tych nowości zawsze rosną powoli i to jeszcze ciężko coś kupić z tych najwyższych kolorków. Tak że chciałam czy nie, musiałam oazę uruchomić i tak jest zawsze:sleepy:

19. tosia

tosia Nadzorca forum

Niestety u mnie to samo, nawet bym nie zaczęła zabawy a gdzie tam cały event, kilka dobrych godzin polowałam na kolorki aż mnie nadgarstek boli do dziś z tego odświeżania i w końcu wsadziłam zwykłe do oazy, zniesmaczona jak nigdy. Nawet dziś co zajrzę i chwilę posiedzę jest szaro:sleepy::sleepy:

20. chrumcia91

no ja wczoraj i dzisiaj rano, łacznie z 6 godzin wyszło jak polowałam....na prawdę było to męczące i nużące ale warto było :p
    czasem przez godzine nic nie było :p ale później jaka radość jak się udało kupic

tosia lubi to.