TARG - analizy, dyskusje

Temat na forum 'Dyskusje o grze i nie tylko' rozpoczęty przez użytkownika Angel, 25 sierpnia 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. PitchforkOfDoom

PitchforkOfDoom Wielki mistrz forum

Sprzedajemy produkt w paczkach, jedna oferta jedna paczka, nie otwieramy paczki czegokolwiek i nie kupujemy pół paczki, bo tyle nam potrzeba. Jakby była taka możliwośc, to oprócz tych ofert po 1 sztuce mających na celu zbicie ceny, byłoby multum ofert po 1 sztuce, bo zostały. Mnie się jeszcze nie zdarzyło narzekac, że oferta za duża. Magazyn bez dna, produkty ważne w nieskończonośc, a niech leży;)
    Generalnie narzekanie na rozmiar ofert jest bezcelowe8), każdy wystawi ile chce i za ile chce, a jeśli towar jest chodliwy, to sprzedający dyktuje warunki8)

LIDEMAN i SirMarkIIII lubią to.
  2. Megan

Megan Komandor forum

Takich ofert po jeden sztuce dawno nie powinno być, wystawiając ofertę powinna być odgórnie narzucona najniższa ilość, z której powinniśmy wychodzić.

Co do paczek, to nadal uważam, że powinniśmy mieć możliwość kupowania tyle ile chcemy lub ile potrzebujemy.

Grałam w różne gry, podobne do tej i zawsze tam była na targu możliwość wybrania sobie odpowiedniej ilości towaru do kupienia i nigdy nie było ofert po 1 sztuce, nie było takiego problemu.

Tu jest inaczej, nie znam się, więc tylko napisałam swoje zdanie....chyba mogę je mieć?
    I to nie jest narzekanie, trzeba zacząć rozróżniać te dwie sprawy.

Nutka i -katie1234- lubią to.
  3. PitchforkOfDoom

Również grałam w różne gry i jak jest ta sprawa rozwiązana, zależy od gry. Nawet gry od tego samego producenta potrafią miec różny handel. Ja osobiście uważam, że wystawiam paczkę, aby sprzedac paczkę 8), nie pół. Poza tym, tak jak nie powinno byc narzuconej maksymalnej ceny , tak samo nie powinno by żadnych ograniczeń na wielkośc paczki (9999 np). Powinnam miec możliwośc sprzedania ile chcę i po ile chcę.8)
    Co uważam, za dobre w tej grze, to brak handlu bezpośredniego między graczami, bo wtedy to dopiero towarek, by hulał między multikontami.

kaska860, wolf031973 oraz SirMarkIIII lubią to.
  4. Bronek82

Bronek82 Hrabia forum

Właśnie jestem na targu i widzę niezły paradoks.
    6000 SG Świetliki, Pasza dla Pająków 3500 SG, Pająk 2500 SG.
    Zatem zadaje sobie pytanie po co robić paszę dla pająków jak za tę cenę kupię 2 pająki...

5. ogi70

ogi70 Stały bywalec

Witam.
    Tak na szybko sprawdziłem ceny na targu potrzebnych produktów i porównałem z ceną gotowego produktu

Maksymalna cena na targu napoju miłosnego to 30.000 SG
    Nie dostrzegam logiki w Twoim działaniu.
    Jak Ty na tym zarabiasz?[/QUOTE]

6. Sekme

Sekme Generał forum

Dobry wieczór :)

Ogi,
    cj3engcell nie zarabia, on PRODUKUJE xD:cry:

Nie masz racji.
    Każdy doświadczony gracz doskonale umie liczyć (patrz. co Ci odpowiedział Ogi), dlatego w przetwórniach nie produkuje nic lub prawie nic z najwyższych poziomów. To się nie opłaca - koszty produkcji są wyższe od ceny sprzedaży (pamiętaj jeszcze o opłacie targowej). Przykład: Twoja produkcja napoju miłosnego i wyliczenia Ogiego - zamiast wydawać ponad 50k SG na produkcję 1 szt. napoju, na targu za prawie te same pieniądze mógłbyś kupić 2 szt. Ale kto bogatemu zabroni xD

Dobrej nocy i udanego handlu! :)

7. Megan

Megan Komandor forum

U mnie na targu poznikały hydranty, klej, drewno i podskoczyły w górę strusie jaja, garnki, karp koi i inne towary, których cena ostatnio stała prawie w miejscu, owszem były minimalne różnice w jedną lub w drugą stronę, lecz nie aż tak.

Czyżby się coś szykowało?

8. chrumcia91

chrumcia91 Chodząca legenda forum

ktos misje pewnie robi

9. Megan

Megan Komandor forum

Też o tym pomyślałam, lecz innych towarów też jest dosłownie po kilka ofert, zawsze było ich dużo więcej.
    Bardziej wygląda mi to na robienie zapasów.

10. PitchforkOfDoom

Niby nikt bogatemu nie zabroni, ale bogaty umie liczyc i zamiast mając 70 mln SG byc milionerm, jest miliarderem xD, ale jak stare przysłowie pszczół mówi: lepsze 10 deko handlu niż kilogram pracy 8)

LIDEMAN, ostrzegacz oraz SirMarkIIII lubią to.
  11. SirMarkIIII

SirMarkIIII Stary wyjadacz

Na 17 targu kury po 5000 sg. o_O a jak u Was???

prima aprilis ;)

Ostatnie edytowanie: 1 kwietnia 2016
  12. pat3l

pat3l Stary wyjadacz

targ 40 po 500sg normalna cena

13. PitchforkOfDoom

już normalne ceny na 17, ale ziemniaczki po 218, co jest ładną ceną;)

14. Bronek82

Bronek82 Hrabia forum

Na targu nr 30 jakiś pozytywny szaleniec wystawiał produkty i zwierzęta z hodowli za 1/20 ceny, np. dyniowy farmer za 12 tys SG, guano 170 SG. Wydałem 700 tyś SG aż inwentarz odżył:)

15. anulka26-88

anulka26-88 Okazjonalny autor

na targu 30 pies strazacki tanio polecam;)

16. talarek1961

talarek1961 Półbóstwo forum

Coś na targu drgnęło:)
    Czy to do nowości na Bahamie czy już zapasy dożynkowe zapobiegliwi robią;)
    Od kilku dni obserwuję też puste miejsca w rozmaitych zwierzakach i to nie tylko do hodowlanego,czyżby trwający event tak dał się we znaki,że misje poszły w ruch?
    Czy może coraz mniej grających lub sprzedających;)

ostrzegacz i Megan lubią to.
  17. pawe1000500100

pawe1000500100 Czeladnik forum

czy ktoś kupi moje ponad 9k sałaty

usuwam ogołoszenie o mojej sałacie ale to nie na długo bo będzie jeszcze więcej

czy ktoś kupi moje 9999sałaty

Twoje posty połączyłam. Jeśli chcesz coś dopisać, to korzystaj proszę z opcji "Edytuj"przy poprzednim swoim poście.
    Proszę zapoznać się z poradnikiem --->KLIK
    Tutaj można poćwiczyć --->Wątek do ćwiczeń

SMOD_Salsa

Ostatnio edytowane przez moderatora: 16 kwietnia 2016
  18. BA_Salsa

BA_Salsa Guest

pawe1000500100, widzę, ze rozpoczynasz Swoją przygodę z forum. Bardzo proszę o zapoznanie się z Regulaminem oraz z poradnikiem dotyczącym pisania na forum KLIK.
    Co do Twojej propozycji sprzedaży sałaty, weź pod uwagę, że mamy kilkanaście targów z systemie gry. Poza tym ten wątek służy do dyskusji o targu, a nie na umawianie się na zakup czegokolwiek.

19. pawe1000500100

pawe1000500100 Czeladnik forum

ok rozumiem a tak dokładniej ile to targów jest (czy przypadkiem nie było by lepiej zrobić 1 dużego targu zamiast kilku)

jestem szaleńcem wystawiłem 9999 sałaty na max cenie :)

Twoje wypowiedzi połączyłam, na forum nie piszemy posta pod postem. Jeśli chcesz coś dodać, użyj opcji Edytuj.
    Proszę zapoznać się z Poradnikiem: >>klik<<
    Poćwiczyć możesz w tym temacie: >>klik<<
    MOD_Cookie*

Ostatnio edytowane przez moderatora: 16 kwietnia 2016
    ostrzegacz lubi to.
  20. katsaj

katsaj Okazjonalny autor

ostrzegacz lubi to.