TARG - analizy, dyskusje

Temat na forum 'Dyskusje o grze i nie tylko' rozpoczęty przez użytkownika Angel, 25 sierpnia 2014.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. blazers

blazers Wszystkowiedząca wyrocznia

U mnie wilki po 9800 max (oczywiście brak ofert) , jak widać większość jeszcze czeka , choć i tak cena w ostatnich dniach wreszcie ruszyła.
    Ponad 100 tysi za wilka??
    Czyli za ponad 6 baniek można je dorzucić to innych nowości , żeby dostać mega pnącze. Śmiech na sali.
    Kto to kupuje??8).
    Jestem bardzo ciekawy do jakich cen spadną kolory do "świeczki" w trakcie BB , to że polecą mocno jest więcej niż pewne.
    Rozruszanie eventowe kolorów na targu bardzo mi się podoba.
    Czym więcej takich ruchów tym lepiej , a Ci co kupują sporo SP zaczynają wreszcie być doceniani przez BP.

Sekme, chris975 oraz pretorianka lubią to.
  2. pretorianka

pretorianka Półbóstwo forum

Nie mam zagrody dla wołków, ale właśnie trafiłam jednego futrzaka za ponad 12 tys.:eek: Okienko na moim targu jest wciąż szare. :( W takim tempie za rok, może dwa nazbieram komplet do pnącza xD Perfumy już po 340 u mnie. Norbijas szczęsciarz ma taniej. Mam tylko 4 pachnące drzewka:oops:
    plus przydział z pnącza. Czyżby farmerzy potraktowali pachnące drzewka jako wsad do zielonego ekspresu ?:eek:

3. SirMarkIIII

SirMarkIIII Stary wyjadacz

ktory masz targ ?

4. -norbijas-

-norbijas- Chodząca legenda forum

wilki u mnie juz ponad 21 tys,,
    a perfumy osiagnely na moim targu rekordowa cene...
    zreszta ja samowystarczalny jestem..paredziesiat drzewek stoi na farmie bylo mi szkoda wrzucac je do pociagu;)

pretorianka i -Maud- lubią to.
  5. -Maud-

-Maud- Stały bywalec

Norbi, jak oglądam Twoją samowystarczalność i porównuję z moimi zasobami to się lekko podłamuję. ;)

Mnie udało się na początku gry zdobyć jedno pachnące drzewko z TS, które dostaje się za potwierdzenie emaila i drugie z koła... no i to by było na tyle. Potem je wycofali z TS-ów.

Na moim targu cena odrobinę niższa, ale przecież doskonale pamiętam, że rok temu można było je kupić po dwadzieścia kilka SG.

pretorianka lubi to.
  6. Yaris_123

Yaris_123 Cesarz forum

No to u mnie perfum tyle:)
    A na targu najtańsze 400,10 SG...

7. blazers

Wreszcie zapasy z poprzednich Dożynek można wystawiać , po 400 z hakiem u mnie chodziły , nieźle ;).

Ma pytanie odnośnie cen na przetwory (CMJ , wielkanocny itd.) , co robicie teraz w dzielnicy rzemieślniczej z dżemów i innych smakołyków z cukru ?
    Chodzi mi oczywiście , żeby był na tym jakikolwiek zarobek.

8. ankagdw

ankagdw Chodząca legenda forum

niiiiccccc xDxD:cry::cry: u mnie przetwornia i piekarnia stoja bezczynnie :( jedynie spa pracuje :p

9. blazers

Faktycznie SPA ze swoimi nowościami (maseczka z moringi , smoothie z trawą cytrynowa , no i matata) jest obecnie na zdecydowanym topie.
    W piekarni jak ktoś ma przepis to można jeszcze robic naleśniki (na przyszłość jak jakieś PD na Baha będzie potrzebne , albo na prezenty :)).
    Natomiast z przetwórnią pytam poważnie , bo osobiście znalazłem w sumie jedną rzecz , która jeszcze się lekko broni ;).

ankagdw lubi to.
  10. Kasialka

Kasialka Generał forum

Mianowicie co? :)

U mnie na targu wilki od 37905.

11. blazers

Poczekam na opinie innych userów i wtedy chętnie napiszę co sam znalazłem.
    Wilki u mnie po 58 tysi , cały czas pytam : "Kto to kupuje i po co w tej cenie ??" xD.

Wracając do perfum , jak utrzyma się trend z kolorami to trzeba będzie powystawiać perfumowce na plac , a i na G&T owe drzewa zaczną być poszukiwane.
    Najlepsze , że pewnie z kilka tysi jak nie więcej drzew perfumowych odjechało w siną dal ...... pociągiem 8).

ma-ter i chris975 lubią to.
  12. -norbijas-

hej
    :)
    na moim targu nic nie jest oplacalne,,,ciekawe czy tym Ty handlujesz;):)

13. Yaris_123

Yaris_123 Cesarz forum

U mnie na targu nr 2 najbardziej się w tej chwili opłaca handlować odwłokami, ale nie każdy chyba ma na to przepis, 80 tys najtańszy. Quiche ledwie 62 tys. najtańszy, pasztecik ze szpinakiem jeszcze tańszy, bo po 60 tys.

14. carlain21

carlain21 Chodząca legenda forum

W jakiej cenie opłaca się sprzedać straszącego królika?

Aktualna cena to ok. 389 000SG, mogą być droższe do końca eventu?

15. -norbijas-

ja czekam ;)

16. carlain21

carlain21 Chodząca legenda forum

To ja też postoję w kolejce:) do sprzedaży.

Dziękuję:)

17. ma-ter

ma-ter Komandor forum

na 31 ceny mutantów spadają...były po ponad 500tys a teraz trafia się już poniżej 300tys...
    więc z zakupem to warto poczekać z wystawieniem to chyba nie....najlepsze ceny to już były (przed BB)

blazers lubi to.
  18. blazers

Syropem czekoladowym , ale właśnie chris975 mi uświadomił , że był w evencie węgierskim do trafienia także nie każdy go posiada.
    Ogólnie mega lipa jest z przetworami obecnie.

Odwłoki to w ogóle elitarne są xD.

Pewnie , przed BB najlepiej szło , ale u mnie np. obecnie cena znowu zaczyna rosnąć i zakupy poczynione w trakcie BB już na siebie zarabiają ;).
    Też jeszcze chwilę czekam ze sprzedażą.

19. chris975

chris975 Fanatyk forum

No niestety mi nie udało się zdobyć tego przepisu wtedy :( ale liczę może do galerii dadzą ;)
    W sumie to faktycznie z tymi przetworami cienko jest...Jak zrobiłem 5 poziom w dżemiarni to myślałem, że na dżemie wielkanocnym majątek zbije a teraz cena poniżej 40tys to i nawet nie chce mi się do dzielnicy zaglądać i go produkować ;) (tyle o ile na własne potrzeby). Inne rzeczy też tanie: CJM, jabłecznik, dżem różany, wieniec wiosenny (teraz to kwiaciarnie zupełnie oleje ;) ) - z jednej strony to fajnie bo można zapasów narobić ale dla producentów tych przetworów nastały ciężkie czasy ;)

ma-ter lubi to.
  20. ankagdw

ankagdw Chodząca legenda forum

coprawda nie wiem czy sie produkcja oplaca ,bo nie patrzylam co wchodzi w sklad ale galaretka wyspiarza ponad 70 tysi stoi..a czy sie oplaca ja produkowac to juz nie wiem - nie chce mi sie sprawdzac bo przepisu nie mam i miec nie bede raczej..:p