Opinie Tajemniczy staw

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika BA_Czerwona, 13 kwietnia 2021.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. BA_Marion

BA_Marion Board Administrator Team Farmerama PL

Teoria mówi, że najlepsze efekty uzyskuje się przy "idealnym połowie"
    idealny strzał.jpg

Idealny połów to wykonany w momencie, kiedy ruchomy zielony okrąg pokryje się z tym wąskim szarym okręgiem:
    celowanie.gif
    Widać jak ruchomy okrąg rozbłyska intensywną zielenią. To właśnie najlepszy moment na połów:)
    To w teorii, praktycy twierdzą, że lepiej celować tuż przed tym wąskim szarym okręgiem, albo tuż za. Trzeba wypróbować :)

2. AngelGina

AngelGina Ambasador forum

Ponarzekałam, pomarudziłam i proszę, z 8 połowów trafiłam w końcu 2 marliny i 2 ośmiornice, co nie zmienia faktu, że znów w samym środku trafienia była wstrętna szczerząca zęby makrela :D

3. stawinoga

stawinoga Hrabia forum

dzięki za wytłumaczenie , jednak robiłam błąd , zmienię technikę :)

Marzenakruczek, hiacynta oraz BA_Marion lubią to.
  4. yasminka1967

yasminka1967 Moguł forum

Do dnia dzisiejszego zero pereł ..:oops:

5. Miśkowo

Miśkowo Chodząca legenda forum

Możesz najechać na daną rybę i pokaże Ci ile razy ją złowiłaś od początku eventu ;)

Tylko i wyłącznie w teorii, nijak ma się to do praktyki.. Totalna losowość..

6. JJoanna

JJoanna Książę forum

A ja mam pytanie : czy komuś udało wyłowić się choć jedną perłę ? Bo ja od początku tego eventu nie wyłowiłam ani jednej .... nawet jak kupiłam koszyk wędkarza ten duży - te perły to myślę , że jakaś lipa - pic na wodę , żeby przy kupnie większego koszyka i od początku ewentu nie wylosować ani jednej perły ?! To jakaś ciach :mad::eek::mad::eek:

P.S.

Zawsze ale to zawsze jak jest fajny event to ten ktoś tam kto robi te eventy na Farmie to zawsze coś muszą sknocić , żeby już nie był taki fajny 8)8)

Ostatnie edytowanie: 23 kwietnia 2021
  7. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

No właśnie , najlepiej wypróbować 8) na swojej farmie , bo wyniki u każdego mogą być różne :music:u mnie to wypróbowywanie takie efekty dało;
    Poszła Mietka dziś do miśka
    tam na staw i tak mu rzecze
    - ,,Słabo się o perły starasz
    i gałązka nam uciecze.
    Może bogi nie w tym kręgu
    skryli je a na obrzeżach ?
    Dawaj wędkę, ja spróbuję
    a ty imaj się pacierza,,
    Uchwyciła w dłoń wędzisko
    misiek ugiął kolaniska
    - jedno modły śle pokorne
    drugie (w myślach) gromy ciska.
    Ale spoko bo myśl Mietki
    ku instancji biegła innej
    gdy już dość ich naciskała
    jęła wędkę nurzać pilnie.
    Osiem razy tak nurzała
    i choć pereł wciąż nie było
    minę miała tak kontentą
    jakby nagle ją olśniło.
    W końcu rzekła - ,,To łowienie
    żadnych zasad się nie trzyma
    w ,,centrum,, raki i makrele
    na obrzeżu zaś marlina
    utrafiłam, ośmiornicę
    i rozdymek dwa okazy
    zatem... misiek tyś nie winien
    bo losowość tutaj darzy
    i co bogi przykazali
    to na haczyk daje skrzętnie
    nie zważając ni na miejsce
    ani nawet na przynętę :music::p

- wszystkie te ryby; marlin, ośmiornica i 2 rozdymki trafiły się po zewnętrznej stronie tego ,,centrum,, w którym podobno największa szansa na lepsze połowy- już prawie na styku jasnego kręgu z tym najciemniejszym- spróbowałam raz też i w tej najciemniejszej strefie, ale wyłowiwszy makrelę dałam spokój, bo szkoda przynęt, które z takim mozołem się gromadzi - chociaż makreli i w tym centrum dostatek, więc za jakiś czas znowu trochę poeksperymentuję zarzucając wędkę w różnych miejscach, tylko muszę więcej kuponów uzbierać 8)

8. JJoanna

JJoanna Książę forum

Witaj w klubie ....

9. aleksandra

aleksandra Cesarz forum

dziś dostałam 12 pereł:inlove:,kupiłam luksusową jedną i 2 premium,hurtowo lecą albo 6 pereł,,albo wcale:p

10. -georginia-

-georginia- Chodząca legenda forum

i znowu bez pereł, koszmar

11. pbkl

pbkl Nadzorca forum

Odszczekuje nielubienie lowienia...
    Perel co prawda licho, lichutko, ale ze skrzyni romantyczosci iles tam wyskoczyl Picolak.
    Jesli nie bedzie to kumpel niedzwiedz ( no nie lubie typa, bo tylko raz go nie bylo ) to bede pilnie lowic i nie zastekam do konca tego tasiemca...znaczy sie rybek...czy tam co...

12. KsiądzxD

KsiądzxD Ambasador forum

że co? xD
    ..pereł brak, ale będą tylko spokojnie :D

13. siasia48

siasia48 Stały bywalec

Mnie się udało mam 12 pereł:D

14. hiacynta

hiacynta Wszystkowiedząca wyrocznia

Widzę światełko w tunelu, z 10 zwykłych trafiło się w końcu 6 pierwszych perełek:)

15. maciej.s.

maciej.s. Czeladnik forum

zero,zero,zero----perły mnie nie lubią ??? co ja im zrobiłam ???

16. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

No, że jak się dostanie Piccolaka, który się z niedźwiedziem nie kumpluje, to już nie ma to tamto tylko łowić trzeba pilnie :p;) choćby już w tasiemcu tych pereł nie było xD
    - u mnie niestety, do dziś ani Piccolaka, ani perełek :ptylko ten tasiemiec , który będzie się ciągnął... :wuerg:aż się w końcu wyciągnie po majowym weekendzie xD :cry:xD tylko, że to jeszcze tyyyle dni :eek:
    Pewnie , że będą 8) i będzie ich tyle, że dla wszystkich zapewne wystarczy, ale ten spokój zachować i cierpliwość to dopiero jest wyzwanie :p na nic tłumaczenie sobie , że póki co ich skąpą - u wielu wręcz wcale - a to z tego względu by 3-cia tura łowienia przynęt większe wzięcie miała :music:nie ma więc co się irytować, ani tym bardziej zniechęcać, a jednak... nawet mimo woli człowieka owo zniechęcenie ogarnia i głównie dlatego, że twórcy przesadzili z losowością w tej zabawie.

17. daniell0123

daniell0123 Aktywny autor

18. orkiszowiec

orkiszowiec Baron forum

Moje łowienie dotychczas:
    8 marlinów, 6 ośmiornic, 16 rozdymek, 9 papugoryb, 9 homarów, 4 makrele i 0 pereł.
    Do końca ewentu zostało 247 godzin, podejrzewam, że czeka mnie jeszcze sporo dni irytacji losowością.

19. ztomcio76

ztomcio76 Okazjonalny autor

trochę już połowiłem rybek i to z różnych skrzynek i przynent a tu ani jednej perły... tylko tak dalej zachęcajcie ludzi do gry :)

20. morellaa

morellaa Wszystkowiedząca wyrocznia

Dołączam do klubu "bezperłowców";).
    Tyle dni łowienia za mną i mnóstwo skrzynek,a perełki ani sztuki.....
    Dziś np.25 skrzyń z rybami dał jeden połów,wczoraj wpadła skrzynia Piccolo,a z niej Tańczący z liśćmi,
    z którego się cieszę, bo daje 250%PD(szkoda,że tylko 10 razy).I powoli tracę nadzieję,że uzbieram na pnącze.
    Chyba,że to narzekanie coś pomoże?xD
    Powodzenia wszystkim poszukiwaczom pereł życzę!

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.