Opinie Tajemniczy Labirynt

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 23 października 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Anhedrea

Anhedrea Chodząca legenda forum

Regułą jest, ze długo rosnąca ma najwięcej PD, ale nie w przypadku żółtego groszku.

I z moim pytaniem zwróciłam się do wysokopoziomowych graczy i od nich oczekuję odpowiedzi czy to przetestowali.

Teoria mnie nie interesuje, bo ją znam.

2. Ewa2951

Ewa2951 Ambasador forum

Ja niedługo będę siała karnegię na bahamie, a na farmie dziką różę - dopiero niedawno ją zdobyłam i pierwszy raz będę siała na wypadajki. Jestem ciekawa jak się sprawdzi, bo do tej pory korzystałam tylko z uszlachetnionych goździków, ale z te zostawię sobie na nocki chyba :)

3. Anhedrea

Ewo, patrz wyżej na mój post, nie chcę teorii.
    Długo gram i ją znam. :p

magdusia668, waderówek oraz niebo016 lubią to.
  4. Ewa2951

Ewa2951 Ambasador forum

tak, tak:) zobaczyłam Twój drugi post w międzyczasie i się poprawiłam:p

5. niebo016

niebo016 Generał forum

Bardzo dobry wybór roślinek na wypadajki (Długo rosną), zasypią Cię w tym Tajemniczym Labiryncie te latarnie.

6. BA_Marion

BA_Marion Chodząca legenda forum

Powiem tak... chyba z 2-3 miesiące, może dłużej, sieję na start pomarańczowy fiołek (12,5h podstawowy czas wzrostu), a nie jakiś nostrzyk czy inną roślinę powyżej 20h. Ilość wypadajek, jaką otrzymuję jest zbliżona do ilości, jaką otrzymują inni gracze z roślin ponad 20h (forum), czy też ja sama z takich dłuższych zasiewów.
    Piszę o tym niechętnie, bo nie wiem czy moje obserwacje są prawidłowe, a baaardzo nie chcę nikogo wprowadzać w błąd i narazić na trudności w wykonaniu eventu. Dla mnie ten fiołek jest wygodny, bo sieję go rano w dniu eventu. Przykładowy nostrzyk musiałabym siać już dzień wcześniej wieczorem, a potem stałby dojrzały przez pół dnia. Powtarzam - robię to świadomie i mam możliwość awaryjnego "dostukania" wypadajek. Jednak nikogo do tego nie zachęcam, bo udowodnione zostało, że ilość wypadajek wzrasta ze wzrostem czasu dojrzewania rośliny, a nie z jej wartością w PD.

7. _Marchewa_

_Marchewa_ Zaawansowany

roślin sporo
    Potrzeba tyle roślin, ze ja nastawię się, że tam gdzie można je siać tylko je będę siała, skoro wypadajki lecą też na bahama i w polach płni to tam będę siała "długie" rośliny na wypadajki

8. Ewa2951

Ewa2951 Ambasador forum

masz rację, nie pomyślałam o tym. dzięki;)

magdusia668 i waderówek lubią to.
  9. Anhedrea

Dzięki, przetestuję w trakcie eventu, bo już zasiałam hortensje.
    Tu może być plusem zasianie groszku w tym samym czasie 2 razy i to może w sumie dać więcej wypadalców.

10. tigre

tigre Fanatyk forum

Uff drugi raz poczytałam poradnik - niezła minigierka ale jako, że przesuwają się te rzędy to można tam na dłuuuugi utknąć :) :) :) ...i tak 55 razy? to chyba nocami.....
    Zabawa przednia :)
    zzizzie, norbi - przypomnieliście sobie nazwę? bo w taka okrojoną planszówkową wersję to ja nawet niedawno grałam:) w jednej się widelce odwracało czy inne sztućce i kto pierwszy do mety a w drugiej robal na baterie latał i do bramki przeciwnika się go kierowało ale za nic nie pamietam nazw ......moja 6 latka była w robala lepszejsza niż starzy ;)

11. waderówek

waderówek Chodząca legenda forum

Tu dodałabym tylko jedno.
    Warto siać na wypadajki takie rośliny i w taki sposób, żeby w efekcie rosły, powiedzmy, 10-16h. Mniej więcej.
    A to przy użyciu gałązek pnącza:
    - kwiatowy czyli "imprezowe wejściówki", na kwiaty
    - "bawarskie święto" i "efekt jagody", np. na maliny i jagody.
    oraz
    rzemiosła i szklarni.
    Wszystko to razem przyspiesza wzrost znacząco:D bez zbędnych kosztów z chlapaniem SN:D
    I tak zawsze robię.
    Eventówkę rozsiewam na 1 łące, a na pozostałych 2 zasiewam to co mi do rana następnego dnia urośnie 2 razy.
    A od rana już tylko terror badyl. Do czasu aż się uspokoję, że jest go już w miarę dużo i znowu mogę część łąk przeznaczyć na......
    rośliny "długie, ale szybko rosnące":D

12. Reniarama

Reniarama Generał forum

Wow ale lista madrosci pnacza:D dobrze wiedziec.
    czy mozesz do mnie skrobnac ;) bede czekac.

13. Marrylan

Marrylan Chodząca legenda forum

Do pnącza na bank. Potem zależy jak będzie szło :p Chciałabym całość spróbować, ale do pnącza też mnie zadowoli ;)

La cucaracha - młody też robale przeganiał ;)

Ostatnie edytowanie: 23 października 2018
  14. marciaaa84

marciaaa84 Książę forum

Rysiu- rzucam sie na gleboka wode. Robie calosc. Do tego SN i Zosia tylko na pierwsze duze pola.
    Uzywam Puffina na telefonie co znacznie mi ulatwia robienie eventow.

A Ty? Jaki masz plan?:)

15. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Robię tylko do pnącza.
    Bez demolki mam 1200 na czysto.
    Bez koła i SN to za dużo siania na całość.
    Jakoś bez tych końcowych sadzonek przeżyję.;)
    Do wydania 55 x 25 = 1375 GT
    Ze sklepu interesują mnie bileciki - 740 GT
    Reszta na...
    No właśnie, na co?

16. anna0089

anna0089 Książę forum

Ratunku,ja jestem fioletowa . Czytam forum ,oglądam po raz enty filmik i dalej niewiele rozumiem :cry:. Wiem że na
    początku będę siała a potem się będę martwić co dalej z tym zrobić. Tyle zrozumiałam ze dużo sieję i potem mam mam coś z tym zrobić8)-.-

17. marciaaa84

marciaaa84 Książę forum

U mnie w pierwszej kolejnosci super pasza, potem zdecyduje co jeszcze- gwiazdki bym wziela ale kosmiczne ilosci GT za nie wolaja.. Moze sie skusze na PDx poziom farmy- choc na moim 110. levelu to tak bez rewelacji 275k PD...:)

18. waderówek

No właśnie nie potem:)
    Taki event wymaga grania na bieżąco czyli rozgrywania mini gierek w miarę na bieżąco.
    To też pewnien stopień trudności, żeby ogarniać ile wypadajek się ma, ile eventówki, a tu są 2:cry:.
    I mielić w młynie i grać, i dalej siać, ale tak, żeby wypadajki sypnęły się, bo te od sąsiadów nie wystarczą;)
    Na pewno do ogarnięcia jest to wszystko.
    No i opanować mechanikę eventu.
    Jeden darmowy lampion może nie pomóc więc kilka "frycowych" trzeba będzie poświęcić;)
    Ważne, że nie na czas:D, zatem, żeby wyleźć z labiryntu, na początku warto uzbroić się w wolny czas i cierpliwość:D
    Natomiast taki event to straszny pożeracz czasu-.-
    Ale czego nie robi się z.........hm, pasji:D, szczeroko rozumianej:D

19. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Bierz to czego nie można ugrać.
    Gwiazdki i PD zdobędziesz z gry; wejściówek, TSów już nie.
    Kropelki, śmigła, SP?
    Twój wybór.

20. waderówek

xDxDxD
    To jest dobrexD, z kategorii fantazy;)
    ale kto bogatemu zabroni?;)

Cytując bacową......grubo:D Taki plan na 75 razy:D, bo wtedy to "kosmiczna prędkość";) dla PD-żarłaczyxD
    Ale każda "potwora";), ma swojego amatora:)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.