Opinie Tajemniczy Labirynt

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 23 października 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. -rybka24-

-rybka24- Chodząca legenda forum

Można grać i warto grać :p

2. matthero

matthero Hrabia forum

Wykupiłem super paszę, jedną skrzynkę XXXL i trochę wejściówek. To też zależy czego potrzebujesz. Jak nie masz wszystkich run na bahamie odkrytych to polecam banany...

waderówek i anna0089 lubią to.
  3. Ewa2951

Ewa2951 Ambasador forum

witam wszystkich:)
    u mnie 62 labirynty rozegrane, czyli pnącze zdobyte, ale gram dalej, z tym, że zaczynają mnie blokować wypadajki..
    Na Baście sieję kolczoch, a jak chodzi o farmę to zastanawiam się czy się nie przerzucić z uszlachetnionych goździków na uszlachetnioną cebulę.
    Czy jest ktoś, to sieje cebulę na osłonki? jak Wam z niej lecą??

Mam nadzieję, że nie wszyscy przerzucili się na wątek o królowej i ktoś mi odpisze:)dzięki:)

4. aisunel

aisunel Generał forum

Niewielka roznica,cebulke sprzedasz drozej:)

Ostatnie edytowanie: 29 października 2018
    waderówek, Ewa2951 oraz miwi45 lubią to.
  5. abc2016

abc2016 Chodząca legenda forum

cebuli nie siałam, ale posiałam wczoraj wieczorem orzech laskowy i wyleciało od 43 do 49 z jednej łąki, a wcześniej siałam tylko eventówkę

6. Treper

Treper Okazjonalny autor

Cebulę wczoraj siałem ale nie pamiętam jak wypadało, poza tym mogą nam się różnić bonusy do ilości wypadajek ale coś koło 50 było

Mi sąsiedzi giftują z nowego eventu a tu jeszcze tyle fajnych nagród do zdobycia w tym evencie, tylko osłonki słabo lecą...

waderówek, Ewa2951 oraz miwi45 lubią to.
  7. anna0089

anna0089 Książę forum

to też muszę się pochwalić , z 20 PD

inne sobie dawkuję :inlove:

8. miwi45

miwi45 Weteran forum

Mój mąż namiętnie sieje cebulę na noc. Ja goździka lub maliny z pnączem.
    Naprawdę, różnice między nami są wręcz znikome (mówię o ilości wypadajek ;) ). Zwłaszcza, że ja mam o 2 puchary więcej na drzewie. Oboje nie mamy uszlachetnień na podane przeze mnie rośliny.

9. Ewa2951

Ewa2951 Ambasador forum

dzięki za wszystkie odpowiedzi:)

10. alekar

alekar Chodząca legenda forum

Teraz wchodzę po raz pierwszy do labiryntu i nie potrafię poruszać sie w nim.
    Nic z tego nie rozumiem... chyba zrezygnuję z labiryntu.

waderówek i miwi45 lubią to.
  11. miwi45

miwi45 Weteran forum

Nie rezygnuj. Naprawdę szkoda, bo nagrody fajne. Oglądnij filmik, który opublikował tu Norbi (na 2 stronie wątku). Po niemiecku, ale wystarczy uważnie obejrzeć i sporo się rozjaśnia. W razie czego dopytasz jeszcze tutaj. Łatwiej odpowiadać na konkretne pytania niż tłumaczyć całość ogólnie. Powodzenia :)

waderówek, anna0089 oraz alekar lubią to.
  12. oset53

oset53 Chodząca legenda forum

Mam 65/85 nie wiem czy dobrnę do końca, poszwędam się jeszcze
    po labiryncie tylko wypadajek cos skąpo u mnie ostatnio.

olgs3, waderówek oraz anna0089 lubią to.
  13. -rybka24-

-rybka24- Chodząca legenda forum

Nie rezygnuj ! Warto zebrać fanty :)
    Labirynt jest prosty, układaj ścieżki (są podświetlone) i nimi się poruszaj.
    Norbi wrzucił filmik, Marek świetnie to opisał.
    Nie poddawaj się !!!

alekar, oset53 oraz anna0089 lubią to.
  14. alekar

alekar Chodząca legenda forum

Dziękuję za chęć pomocy, ale dalej nie wiem, na czym polega ten labirynt.
    Klikam w kafelki tak długo aż wszystko jest podświetlone i w końcu coś trafiam... bez sensu...
    Wracam do pełni i zadań w spółdzielni, no i do królowej.
    Labirynt odpuszczam.

Ostatnie edytowanie: 29 października 2018
    waderówek lubi to.
  15. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

alekar nie chciałabym być natrętna i Ciebie męczyć ale skoro masz nasianych roślin i zebranych wypadajek to szkoda żeby się zmarnowały. Może spróbuj na spokojnie jeśli chcesz ;)

Tak na początek przyjrzyj się labiryntowi:

przestawianie.png

Taki prosty przykład ale wydaje mi się, że najłatwiej "załapać" o co chodzi :)

W labiryncie, pomarańczowych ramkach zaznaczyłam postać i skarb (z mgiełką), musimy jedno doprowadzić do drugiego, tzn. połączyć je korytarzami.
    Na zewnątrz labiryntu mamy żółte trójkąty-strzałki, wybieramy którąś z nich i na niej ustawiamy ruchomy element labiryntu czyli kafelek z częścią korytarza, na obrazku w czerwonej ramce.
    Jak już ustawimy kafelek to możemy go dowolnie obracać klikając w zakręconą strzałkę na żółtym kółku:

Na przykładowym obrazku wyżej dodałam czerwoną strzałkę, która wskazuje miejsce do dołożenia kafelka po odpowiednim obróceniu tego elementu.

Jak już kafelek dodamy do labiryntu to droga od postaci do skarbu będzie gotowa, wtedy trzeba jeszcze wybrać któryś z żółtych trójkątów na zewnątrz i na nim umieścić kolejny kafelek, który spadł przy okazji układania tej drogi. Wybrać trzeba tak żeby nie zepsuć sobie tego co ułożyliśmy, czyli np. wybieramy pierwszą strzałkę od prawej na dole.
    Później możemy już postawić naszą postać na skarbie:

skarb.png

Mam nadzieję, że spróbujesz, powodzenia życzę :)

16. waderówek

waderówek Chodząca legenda forum

Olu!
    wiele tu było wpisów na ten temat, że w tym evencie trzeba w labirynt wchodzić na bieżąco.
    To nowa mechanika.
    Łatwa kiedy już się ją wypraktykuje.
    A nawet wtedy też jest wymagająca, bo zbyt dużo jest skarbów do zdobycia jednorazowo.
    Zatem spróbuj, potrenuj, bo ta mechanika jeszcze kiedyś pojawi sie ponownie.
    Lecz skoro czekałaś z labiryntem tak długo, to eventu do końca nie zrobisz.
    Zrób więc tyle ile dasz radę:)
    Zrób, bo opanujesz nową mechanikę eventu.
    A ona, prędzej czy poźniej powtórzy się.
    I wtedy będziesz ją już znała.:)

17. .Bogumiła.

.Bogumiła. Cesarz forum

Czy po skończeniu wszystkich gierek 85 można grać dalej czy nie

18. ania12355

ania12355 Chodząca legenda forum

Można , otrzymujesz talarki.

19. .Bogumiła.

.Bogumiła. Cesarz forum

dzięki Aniu bo nie wiedziałam czy nadal siać ewentówkę

20. BiałyTrabant

BiałyTrabant Fanatyk forum

Otworzyłem od razu 20 skrzyneczek i wystarczyło na dokończenie kolejnego poziomu.

Do końca pozostało jeszcze 7 przejść przez labirynt.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.