Opinie Tajemniczy Labirynt

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 23 października 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. myszka_magdalena

myszka_magdalena Czeladnik forum

Nie mam pojęcia jak przez to przejśc. Czy ktoś mi pomożę? Nasialam jak głupia i nic. Jestem zniechęcona.

JJoanna, pretorianka oraz magdusia668 lubią to.
  2. abc2016

abc2016 Chodząca legenda forum

wstaw zrzut ekranu to jakoś może razem przejdziemy

3. abask

abask Fanatyk forum

Strasznie marudziłam pierwszego dnia. Nic nie mogłam zakumać mimo podpowiedzi. Przerywałam grę kilka razy bo mnie wkurzała gdy nic mi nie wychodziło. Kolejnego dnia spadło na mnie oświecenie. Jestem w tej chwili na etapie 41/42. Moim zdaniem super biorąc pod uwagę pierwsze niepowodzenia.
    Jeżeli to może być podpowiedź ( bo ja tego nie robiłam na początku) to poletka staramy się dopasować poza planszą. ( ja chciałam to wszędzie dopasować dlatego mi nie szło.

4. Miśkowo

Miśkowo Chodząca legenda forum

Jakoś szybko poszło, ale to dzięki temu, że koło tym razem było łaskawe:D

Teraz drzewa na pole, niech odrabiają wykorzystane kropelki:p
    Wszystkim walczącym z eventem i z samym sobą dużo cierpliwości i wytrwałości ;) miłego weekendu, ja zapominam o eventach xDxD

5. Czesiu

Czesiu Okazjonalny autor

Na 10 tajemniczości ani jednej kawii :/

oset53, pretorianka oraz magdusia668 lubią to.
  6. magdusia668

magdusia668 Fanatyk forum

pnącze zdobyte , 58 gierek zrobione + 7 czeka na użycie ... a badyl rośnie :p

7. Daisy44

Daisy44 Półbóstwo forum

35 gierek za mną + 3 lampiony czekają, ale muszę odpocząć8):p;)xD:cry:Mam nadzieję z dziś badyl będzie w komplecie

Ostatnie edytowanie: 27 października 2018
  8. pretorianka

pretorianka Półbóstwo forum

Nie wiem, czy czytałaś post jednego z gigantów Farmeramy. Zwie się -MarekW- .Jeśli nie czytałaś, to podaję "współrzędne "

To post nr. #437 na str. 22. Może okaże się też pomocny post farmerki o loginie oset53 . Ten z kolei jest na str. 20 i ma nr. #383.

I wklej zrzut z ekranu, tak jak Cię prosiła abc2016.

9. AngelGina

AngelGina Generał forum

Witam :)
    Marzy mi się koniec, ale jak na razie 42 labirynty pokonane, chyba nie jest źle ;), najlepiej jak mam skarb na linii strzałek, to nieraz go wyrzucam na zewnątrz i stawiam obok mojego ludzika :) oczywiście jak jest taka możliwość :D

10. zzizzie

zzizzie Chodząca legenda forum

A ja bym radziła zupełnie inaczej.
    Każda gierka jest inna, każdy układ wyjściowy inny, nie wiadomo, jakie kafelki pojawią się jako następne i gdzie.
    Czytanie instrukcji (nawet tych "gigantycznych") moim zdaniem znakomicie zaciemnia obraz, bo absolutnie żadna instrukcja nie uwzględni wszystkiego, co trzeba ogarniać jednocześnie w konkretnym układzie.
    Pewnie slideshow (po polsku pokaz slajdów?) dałby radę, ale jakoś tu stachanowców tym razem nie widzę, a ja swoją darmową próbę już wykorzystałam, więc -
    No właśnie - więc radziłabym ot tak sobie klikać to tu, to tam. Sprawdzać, co się da przesunąć i co wejdzie na miejsce tego przesuniętego.
    Bez stresu, bez popłochu - czas jest, niczego nie się nie traci nawet po wyjściu z ekranu mini gierki.
    Moim zdaniem taka sobie na luzie robiona wprawka (możliwie powtórzona kilkakrotnie po pierwszym przypadkowym sukcesie) najlepiej pokaże, jak to ugryźć.
    A gierka jest sympatyczna, powaga :)

11. Ewa2951

Ewa2951 Ambasador forum

witam, u mnie rozegranych 35 gier.
    -MarekW- oprócz tego, że starał się napisać zrozumiałą instrukcję, zauważył jedną ważną rzecz: jeśli ktoś nie rozumie zasad, to niestety ciężko je wytłumaczyć tu na forum. Dlatego też zachęcam do tego, żeby wrzucać screeny, bo może dzięki temu, że raz przejdziemy jakiś labirynt, kolejne będą prostsze;)

12. zzizzie

Te zasady to akurat najłatwiej jest zrozumieć grając, nie czytając.
    Taka to już jest ta gierka.
    A jeden screen nie daje absolutnie żadnych informacji - musiałaby to być seria screenów pokazujących kolejne możliwości do wyboru.
    Naprawdę może ktoś się poświęci... byłaby to największa praca społeczna wykonana jak dotąd przez to szacowne gremium xD

13. Ewa2951

Ewa2951 Ambasador forum

zgadza się. jeśli ktoś wrzuci swój screen, to możemy napisać jaki zrobić kolejny krok itd.. trochę tego będzie, ale jeśli ktoś ma duże chęci na taką zabawę, to czemu nie;) jeśli będzie to screen z początkowych labiryntów, gdzie do zdobycia "po drodze" jest 1-2 "item" to można spróbować;)

14. zzizzie

Wiesz - tak uczciwie to nie możemy napisać, jaki zrobić kolejny krok, ponieważ na screenie z aktualną sytuacją tak naprawdę nie widzimy rozwoju sytuacji.
    Ktoś, kto ogarnia takie zabawy na jakimś wyższym poziomie (szczególny rodzaj umysłu, który ja ogromnie podziwiam) niewątpliwie natychmiast widzi drogę do celu, bo wie, jak będzie wyglądała sytuacja na planszy po kilku ruchach góra/dół, prawo/lewo.
    Normalny śmiertelnik (jak ja na przykład) nie ma w mózgu procesora, więc ten zakres "ogarniania" będzie mocno ograniczony.

magdusia668, miwi45 oraz GoskaK lubią to.
  15. Ewa2951

Ewa2951 Ambasador forum

zzizzie z całym szacunkiem do Ciebie, ale czasem mam wrażenie, że się delikatnie czepiasz;) często czytam Twoje posty i masz wiele racji, ale czasem naprawdę czepiasz się słówek;) i nie miej mi za złe tej szczerości:):)
    zatem wyrażę się dokładniej: ktoś wrzuci screen - my na to, z której strony dołożyć kafelek, czy obrócić czy nie itd. i ewentualnie, na które pole przesunąć smoka - potem ten ktoś wrzuca znowu screen itd. itd. jest to żmudna praca, ale do zrobienia. czy w ten sposób nie da się przejść planszy? wydaje mi się, że tak. jeśli się mylę, może dlatego, że dla mnie ta gra nie jest taka skomplikowana, jak się wydaje na pierwszy rzut oka. nie ma rzeczy niemożliwych:D

16. -MarekW-

-MarekW- Cesarz forum

Oczywiście, że możemy.
    Spójrz proszę, wklejono taki screen :

... oraz najprostsze rozwiązanie :

17. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Kurka, ja to widzę tak:

Potrzebuję kafelka np. prostej ścieżki.
    Na pewno jest taki na planszy (może być "trójnik").
    Jak go zlokalizuję, to go wyrzucam z rzędu, lub kolumny (zależy co mi bardziej odpowiada i nie niszczy układy) strzałkami, aż znajdzie się pod kursorem.
    Jak już go mam, to obracam, jeżeli zachodzi taka potrzeba i wstawiam do rzędu w którym ma być i tylko przesuwam strzałkami.używając niepotrzebnych kafli pod kursorem.
    Strzałki są z dwóch stron, więc cała operacja umieszczenia kafelka na miejscu to max 6 ruchów - 3 na wypchniecie z planszy i umieszczenie pod kursorem i 3 na umieszczenie w konkretnym miejscu.

To wystarczy przy układaniu kafelków na bieżąco.
    Jak ktoś chce układać całe ścieżki, to musi dodatkowo uważać, którymi rzędami wypycha i wstawia kafel, żeby sobie nie zniszczyć układu.

18. martajolka81

martajolka81 Ambasador forum

Można wrzucać screen po screenie, się da, jeśli się chce.
    Dla tych co nie mogą sobie poradzić, jak już będziecie sobie klikać, żeby jakoś sobie z tym poradzić. Patrzcie z której strony dokładany kafel powiększa Wam jaśniejszą stronę planszy. Znaczy, że idziecie w dobrym kierunku :)

19. miwi45

miwi45 Weteran forum

I moim, skromniutkim, zdaniem jest to najlepsza "instrukcja obsługi" do tej gierki.
    Zagrać i obserwować, co się dzieje. Klikać to tu, to tam. Nic się tu nie zepsuje, nie ucieknie czas.
    Padło tu kilka prostych, ogólnych zasad, które warto, zwłaszcza na początku, zastosować.
    Ludzika przenieść tam, gdzie za plecami ma płotek (u mnie jest to zawsze dolny, lewy róg).
    Ma to tę zaletę, że nie zajmujemy się kilkoma sprawami na raz, śledzimy tylko drogę do skarbu a ludzik nam się nie przemieszcza.
    Warto po każdym ruchu na nowo ogarnąć wzrokiem całą planszę. Budując pewną ścieżkę kolejnymi ruchami, możemy "niechcący" zbudować kompletnie inną ścieżkę, która nam nawet do głowy nie wpadła.
    I parząc na planszę, warto spojrzeć z pewnej odległości, odsuwając nos od monitora. Serio. :)

20. oset53

oset53 Chodząca legenda forum

Witam.
    40 gierek za mną a to tylko dlatego że trafiłam +1 na 6h.
    Badyla do pnącza wystarczy za to czekać muszę na dropy.
    Jeśli chodzi o gierkę, to bardzo mi się podoba, naprawdę.
    Sposobów jej rozgrywania jest wiele i nie ważne jakim się robi,
    ważne jest aby był skuteczny, to tyle.
    Badyl nadal rośnie a na noc coś długo rosnącego posieję.
    Powodzenia w gierce życzę, a, i gratuluję tym co już ukończyli event- brawo!!!

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.