Opinie Tajemniczy Labirynt

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 23 października 2018.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. Bilonge

Bilonge Wszystkowiedząca wyrocznia

Witam
    Ja mam dopiero tyle:

ale na luzie dobrnę do pnącza a może i dalej jak czas pozwoli :)

2. -rybka24-

-rybka24- Chodząca legenda forum

Czyli nie mam szansy:(
    Wszystko już wiadome.

miwi45, Wrzosowisko3 oraz marciaaa84 lubią to.
  3. Bilonge

Dlaczego nie masz szansy?

4. MOD_Zła

MOD_Zła Forum Moderator Team Farmerama PL

Oczywiście, że masz szansę. Minęła doba eventu z haczykiem. Masz jeszcze ponad 4 dni (godzin nie chce mi się liczyć).Myślę, że pnącze zdobędziesz bez najmniejszego trudu :)

5. marciaaa84

marciaaa84 Książę forum

Nie rozczulamy sie nad soba tylko walczymy..masz juz 15 gier- pnacze jest w zasiegu- spokojnie :)

6. tomash_21

tomash_21 Zaawansowany

Ja się zastanawiam co za rodzaj dopalaczy zeżarł tfurca tego super hiper skretyniałego eventu.

Wrzosowisko3 lubi to.
  7. .Bogumiła.

.Bogumiła. Cesarz forum

U mnie 32/33 bez żadnych bonusów ciężko idzie ale się nie poddam

8. Anhedrea

Anhedrea Chodząca legenda forum

Dopiero ?, chyba już tyle .;) ja mam 25 kroczków.

Pozwolę sobie poprawić, minęły 2 doby z haczykiem ;):p i zostało jeszcze 5 dni

9. -rybka24-

-rybka24- Chodząca legenda forum

Nie rozczulam się, tylko po przeczytaniu innych postów naszla mnie myśl, że nie zdążę nasiać roślin.

Wrzosowisko3 i marciaaa84 lubią to.
  10. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Eee, dlaczego?
    Zobacz moje wypociny:

Dzisiaj jeszcze jeden i jutro trzy zbiory - kwiat.
    N, pn, wt po 4 zasiewy ogniokrzewu i mam pnącze.
    Co prawda we wtorek późnym wieczorem, ale praktycznie na pieszo.
    Bez koła, bez SN, tylko woda.:p

Dasz radę.:)

11. MOD_Zła

MOD_Zła Forum Moderator Team Farmerama PL

Rzeczywiście, przepraszam za pomyłkę. Za szybko ten czas leci :p

Zdążysz spokojnie. :)
    U mnie poszło tylko dlatego, bo postraszyłam koło tasaczkiem. Poskutkowało, że dało bonus 100%. Ponieważ w weekend będę na farmie raz dziennie, to zburzyłam całą farmę i siałam na wszystkich dostępnych polach poganiając nawozem radioaktywnym (SN). ;)

12. marciaaa84

marciaaa84 Książę forum

Inne posty rzadko, nawet nigdy nie maja wplywu na to co dzieje sie na mojej farmie. Ja jestem pania tego co sie uda a co nie. :)
    Policz jak jest u Ciebie. Stres zniknie ;)

Ostatnie edytowanie: 26 października 2018
  13. Bilonge

Dopiero bo jeszcze daleka droga przede mną ;) Klikam bez bonusa z koła bo się chyba na mnie obraziło :sleepy: No i sieję tradycyjnie, bez SN i Zośki. Pewnie że jakby chciał to pochlapałbym trochę ale po co jak przyda się do czego innego :)

14. .elom.

.elom. Moguł forum

Talentu ma aż nadto,tylko dokąd to zmierza? Jedna ciagle dręczy mnie zagadka- czy to byla miłość-czy to była wpadka, ( chodzi o grę) . Robię sobie drugi krok w tym labiryntowym bagnie i tak sobie myślę że w Egipcie istnieją ciekawsze labirynty.

15. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

I to pewnie niedługo.
    Dowiemy się dokładnie za kilka dni.
    Dobrze kombinuję?;)

16. Bilonge

QUOTE="hlnrys, post: 1902214, member: 1350"]I to pewnie niedługo.
    Dowiemy się dokładnie za kilka dni.
    Dobrze kombinuję?;)[/QUOTE]

Wg wszelkich znaków najwyraźniej tak :) Czas najwyższy a dzisiaj już kończy się 26 październik :)
    Na noc cebulka ze szklarni z alchemikiem i pnączem i będzie na rano trochę wypadajek. Do kolejnego lampionu brakuje mi 31 osłonek, które mam nadzieję wypadną z eventówki. I tak krok do kroczka, powolutku :)

olgs3, abc2016, hlnrys i dalsza osoba lubią to.
  17. -MarekW-

-MarekW- Cesarz forum

Nie denerwujcie się, tylko powoli, spokojnie spójrzcie sobie na te swoje plansze.
    Macie smoka, który jest na dole z lewej strony i macie różne inne przedmioty, których przeznaczenia nikt nigdy jeszcze nie odgadł, ani nie odkrył ... ale są i nie należy z tym faktem walczyć.
    Tak mniej więcej wyglądają rzeczone przedmioty ... i one Was kompletnie nie interesują.

Jest jednak wśród nich jeden inny - nad jednym z tych przedmiotów pojawiła się mgiełka - biały, delikatny woal, dymek.
    I ten dymek nad przedmiotem wygląda tak :

Więc teraz jeszcze raz - mamy smoka i mamy przedmiot z białą mgiełką.
    Waszym zadaniem jest doprowadzenie smoka do tego właśnie przedmiotu.
    Jak to zrobić, kiedy drogę budowali w imieniny majstra i nieznacznie orientację stracili ... narobili dziur, przerw, pułapek nastawiali i jeszcze to wszystko pomieszali tak, że od samego patrzenia z czajnika paruje ... ?
    Ano jest sposób i to nie jest żadna tajemnica, więc zdradzam ...
    Na wszystkich bokach tej planszy, mamy żółte strzałki - po dwie z każdej strony ...
    Tak mniej więcej wyglądają :

Piszę - mniej więcej - bo one nie świecą stałym światłem. Raz są jaśniejsze, raz ciemniejsze, ale to chyba z oszczędności energii, czy cóś podobnego. Nie zajmujmy się tym świeceniem, ważne żeby je zobaczyć.
    No i cóż te strzałki ?
    A to, że w miejscu tych strzałek, możemy postawić kafelek, który przesunie cały rząd, albo szereg o jedno pole, dokładnie w tym kierunku, który strzałka wskazuje. Nie po skosie, nie po łuku, tylko dokładnie w tym kierunku, który wskazuje.
    Przesunąć można tylko raz, ponieważ następny ruch należy do smoka.
    Więc jeszcze raz ... kafelek, smok, kafelek, smok, kafelek, smok.
    Czy musimy smoka przestawiać ?
    Nie, o ile nie ułatwi nam to dotarcia do skarbu - tego z tą mgiełką.
    Czy możemy smoka przestawiać ?
    Oczywiście, o ile ułatwi nam to dotarcie do skarbu.
    Czy smoka możemy przestawić od razu do skarbu ?
    Tu niestety mamy problem, bo nie zawsze możemy.
    W chwili, kiedy będzie ruch smoka, podświetlą nam się te pola, po których smok może się poruszać.
    Wygląda to tak :

Widać chyba wyraźnie, że mamy część jaśniejszą i ciemniejszą, więc nie pchamy się w ciemną czeluść, która z mocą zagrożeń wszelakich tylko czeka, aby nas życia pozbawić ... tylko zmierzamy jasną drogą, która pozwoli wszelkie niebezpieczeństwa i zagrożenia bezpiecznie ominąć.
    Czy zawsze będzie tak dużo miejsca jasno oświetlonego ?
    Nie ... nie zawsze.
    Im więcej drogi, uda nam się doprowadzić do ładu i pozbawić jej przerw, tym więcej pola będzie miał do manewru smok.
    Jeżeli w tym jasnym polu, znajdzie się równocześnie i smok i skarb (ten z mgiełką), to możemy smoka na tę mgiełkę nasadzić, postawić, przenieść i skarb mamy zdobyty.
    Skąd o tym wiemy ?
    Po lewej stronie na górze, znajdziemy takie miejsce z kłódkami :

Część slotów jest zamknięta, ale na tym obrazku 3 są wolne, co oznacza, że do ukończenia zadania, smok musi zdobyć 3 skarby.
    Jak postawimy smoka na pierwszym ze skarbów, to skarb z wielką gracją przefrunie do slotu i zajmie w nim miejsce.
    Zaliczymy kolejne dwa skarby, zapełnimy pozostałe sloty i mamy komplet, czy to już koniec ?
    Niestety nie.
    Trzeba jeszcze tego smoka z planszy wyprowadzić ... gdzie jest wyjście ?
    Wyjście jest na górze planszy z prawej strony i również fruwa tam mgiełka, którą już znacie doskonale. Wystarczy doprowadzić tam smoka i pozamiatane.

Niewątpliwą zaletą tego eventu jest taka jego konstrukcja, która uniemożliwia bezowocną grę. Jeżeli już jesteśmy w labiryncie, to musimy z niego wyjść z sukcesem - innego wyjścia nie ma. Raz uda się szybciej, innym razem z kłopotami, ale wyjść musimy.
    Wierzcie mi proszę, że jeżeli spojrzycie na tę planszę okiem konstruktora - co, gdzie i z czym połączyć - wykonanie zadania stanie się banalnie proste.
    Największą trudnością jaką widzę w tym evencie, jest napisanie w miarę zrozumiałej instrukcji jego obsługi.
    Gdybym z Tobą usiadł przy kompie na dwie minuty, to ten smok zadyszki by dostał, tak byłby przez Ciebie po tych polach goniony ... ale wytłumaczyć na forum, tę naprawdę prostą zasadę działania jest niezwykle trudno ... dlatego mam nadzieję, ze chociaż troszkę ją przybliżyłem.
    Życzę powodzenia, nie poddawajcie się, a jak ciśnienie się podnosi, to liczymy do 10, albo przerwa, albo spacerek z pupilem ... ale smokowi nie odpuszczajcie, będzie dobrze ;)

18. Daisy44

Daisy44 Półbóstwo forum

28 gierek rozegranych i 5 lampionów czeka. Nie mam już ochoty wchodzić dziś do labiryntu:wuerg:xD:cry:

AngelGina i Reniarama lubią to.
  19. halina415

halina415 Moguł forum

i tak nic nie kumam jak robie za chwile mnie ..................
    a ten maszkaron za myszą chodzi!!!!!!!!!!
    pass
    dzięki tłumaczeniu Marka, daje rade,
    dzięki Marku

Ostatnie edytowanie: 27 października 2018
  20. bogusiania

bogusiania Hrabia forum

O dziwo, dość szybko udało mi się załapać, o co chodzi w tym labiryncie i jak się po nim poruszać. Niekiedy jego przejście zajmuje kilka minut, zrobionych 28 gier, brak wypadajek na kolejne 7. Nie jest źle, powinno się udać zdobyć pnącze, ale do końca chyba nie dam rady. Ale mimo wszystko fajny event, wymagający myślenia i obrania dobrej strategii :)

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.