Szybsza produkcja w fabrykach

Temat na forum 'Archiwum - pomoc' rozpoczęty przez użytkownika ania1713, 16 listopada 2019.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. ania1713

ania1713 Chodząca legenda forum

Cześć :)
    Widzę że event jest starszy, ale widzę go pierwszy raz. W opisie widzę, że

Moje pytanie:
    Czy fabryki, które normalnie mają krótszy czas niż te 9 godzin też powinny teraz "dojrzewać" 9 godzin? Bo tak jest np. z salonem wąsów

zagma, marmlada oraz hlnrys lubią to.
  2. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Cześć Ania. Podejrzewam, że wszystko "jak leci" dostało czas dojrzewania 9 h i jednocześnie te warsztaty, których podstawowy czas jest krótszy, teraz jest wydłużony (u mnie też i zapewne u wszystkich jest tak samo). Wyślę zapytanie czy tak to powinno wyglądać?

ania1713 i hlnrys lubią to.
  3. SMOD_Atena

SMOD_Atena S-Moderator Team Farmerama PL

Tak jak myślałam, przy tym minievencie czas 9 h (dla większości dużo krótszy niż normalnie) obejmuje wszystkie fabryki i dla tych, które normalnie mają krótszy jest niestety dłuższy i wynosi 9 h, inaczej być nie może.

Czy masz jeszcze jakieś pytanie?

4. ania1713

Z punktu widzenie kodu, to jest kwestia napisania jednej linijki, a właściwie warunku:
    jeśli czas_fabryki > 9 godzin, to ... (i tu kod który zmienia czas fabryk na 9 godzin)

Fabryki krótsze niż 9 godzin chyba pojawiły się później niż sam event (FAQ jest z 2014 r.) - nie wiem, nie grałam jeszcze wtedy.
    Wg mnie byłoby logicznie, gdyby te krótsze czasy zostały. Teraz to muszę sprawdzać w kalkulatorze, które fabryki opłaca mi się wystawić teraz, a które poza eventem.

Jeśli faktycznie dopisanie tej linijki jest niemożliwe lub nie po myśli BP, to warto w poradniku słówko "zmniejszony" na "wyrównany"

hlnrys lubi to.
  5. BA_Marion

BA_Marion Chodząca legenda forum

To dawno zapomniany przez wszystkich event - w 2014 r poradnik został tylko przeniesiony na nowe forum. W tamtych czasach chyba nikomu się jeszcze nie śniło, że mogą istnieć warsztaty z czasem produkcji krótszym niż 9 h;) Nie wiem czy ten event zostanie kiedykolwiek powtórzony, a jeśli tak - czy zmieni się cokolwiek w mechanice... Poradnik leciutko zmieniłam, teraz chyba lepiej oddaje to, co się faktycznie dzieje. Jeśli wydarzenie wróci, pomyślimy nad dokładniejszym opisaniem tego.

Czy masz jeszcze pytania?

kalinamala i hlnrys lubią to.
  6. ania1713

Ok, nie mam pytań.
    A event mi się bardzo podoba, więc mam nadzieję, że go powtórzą ;)

hlnrys lubi to.
  7. BA_Marion

BA_Marion Chodząca legenda forum

Mi też się podoba:) Jakiś bonus w slotach i produkty zbierają się, aż miło...:)
    Skoro już nie masz pytań, temat zamykam.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.