Opinie Sztuka pieczenia

Temat na forum 'Rozmowy na temat oficjalnych ogłoszeń' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 17 czerwca 2026 o 09:01.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
  1. Eviana

Eviana Team Leader Team Farmerama PL

Witajcie Farmerzy,

Mm, pyszności! Słynne babeczki Prosiaka Piekarskiego są najlepsze! Pomóż mu w najsłodszej z akcji specjalnych w Farmeramie i zaimponuj klientom, aby wychwalali jego (i twoje) zasługi!

Czwartek, 18.06.2026, godz. 14:00

Środa, 24.06.2026, godz. 22:00

Pozdrawiamy,

Zastrzegamy sobie prawo do edytowania tego wątku w przypadku, kiedy Community Manager prześle nam informacje na temat zmian lub uzupełnień.

hiacynta lubi to.
  2. hiacynta

hiacynta Chodząca legenda forum

Mam zamiar robić z jakim efektem to się okaże

twardy81 i d_anulka lubią to.
  3. mania4691

mania4691 Koneser forum

Warto poćwiczyć pamięć i zebrać pikolo i pnącze.

tereska1108, twardy81 oraz d_anulka lubią to.
  4. gangrion

gangrion Forum Pro

Czy gwiezdne talary zdobyte w tym evencie będą sumowane razem z tymi zdobywanymi w Pucharze Farmy ?

Pytam, żeby potem nie było zamieszania.

kalinamala i agniecha$ lubią to.
  5. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

Dobre pytanie - też jestem ciekawa jak system odróżni w stodole talarki meczowe od tych wypiekowych :music: hmmm...
    może te z wypieków będą jakoś znaczone mąką , albo co :pxD:cry:

ta zabawa nie należy do moich ulubionych, bo to takie... w kółko macieju... więc jeśli już to zrobię tylko minimum - do żetonów
    i bez spiny na uzyskiwanie maks punktów 8)(zwłaszcza przy tych potrójnych zamówieniach)

6. BA_Rock

BA_Rock Board Administrator Team Farmerama PL

Dostaliśmy informacje, że będą zmiany w poradniku. Czekamy na szczegóły, ale wiemy już gwiezdne talary nie będą występowały w tym, evencie, właśnie ze względu na to, że by się dublowały z pucharem farmy. Zostaną zastąpione innymi monetami eventowymi.

7. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

Talary a może by tak zamienić na zębate monety :sleepy:

pnącze mizerne

skrzynka urodzinowa ?czyli urodzinowych gadżetów ? czy nowa jakaś

w nagrodach paska postępu ulepszenia które mnie mało interesują raczej powinny być do kupienia w sklepie dla zainteresowanych :sleepy:

lubię mechanikę wypieków
    ale jest wielkie ale :sleepy:

8. Sookie

Sookie Chodząca legenda forum

Fajnie by było jakby nastąpiły duże zmiany w poradniku . Lepsze pnącze,wartość itemu podniesiona tak co najmniej 10 000xpd/tpd Takie tam:p

AngelGina, marmlada oraz agniecha$ lubią to.
  9. LUCERITO11

LUCERITO11 Koneser forum

Event będę robić a ile się uda zdobyć to będzie. Mam nadzieję że uda mi się zdobyć przepis na babeczkę pinke pie.

twardy81 lubi to.
  10. .dorotka01.

.dorotka01. Cesarz forum

ciekawe ile rośliny iventowej trzeba będzie wysiać poczekam na wyliczenia mądżeiszych graczy

11. IRENOWO

IRENOWO Generał forum

a więc telefonki w dłoń...i uda się ..powodzenia

AngelGina i twardy81 lubią to.
  12. twardy81

twardy81 Analityk forum

Robię jak każdy

13. kalinamala

kalinamala Fanatyk forum

z tego co podejrzałam

to chyba o tą pierwszą chodzi - czyli będzie dawać po 2 szt. któregoś z produktów farmy lub wyspy

a z tym
    w pełni się zgadzam - takie ,, fanty,, powinny być dla chętnych , a dla ogółu w ich miejsce coś innego dawane :music:

AngelGina i agniecha$ lubią to.
  14. TrissMerigold.

TrissMerigold. Fanatyk forum

O. Zrobię, żeby sobie przypomnieć jak to jest robić event na farmie xD. Nagród nie umiem ocenić, bo w mojej świadomości są dalej wartości sprzed 10 lat :cry: Ale fajnie by było podstawową część zrobić.

Najbardziej emocjonujące wydaje mi się w tym wszystkim aktualnie czekanie, jak ostatecznie będą się nazywać talarki xDxDxD

kalinamala i AngelGina lubią to.
  15. agniecha$

agniecha$ Chodząca legenda forum

A widzisz nie mam tej skrzyneczki
    eventu akurat nie miałam możliwości robić :sleepy:

to co zachęta eh xD

o to to możliwości i fantów od groma

kalinamala lubi to.
  16. Kasandra

Kasandra Aktywny autor

Jeśli dobrze rozumiem tę tabelę z poziomami to zdobywając z każdej gry max. ilość pkt, czyli rozgrywając wszystkie mini gry bezbłędnie na całość będzie przypadać:

3 zamówienia na jedno ciasto – 15 pkt za każde
    5 zamówień na 2 ciasta – 35 pkt za każde
    51 zamówień na 3 ciasta – 60 pkt za każde

Razem 59 zamówień czyli 59 wejściówek w postaci pudełka z ciastem. Jedną sztukę dostajemy na start, 58 trzeba zatem dorobić.

58 x 380 kwiatowe ciasto (roślina) = 22040
    58 x 32 różowe pudełko (wypadajka) = 1856
    58 x 3 wiśnia (owoc drzewa na farmie) = 174

Tak jak wspomniałam, są to wyliczenia uwzględniające rozegranie wszystkich gier bezbłędnie.

Hmmm, porównując do większości eventów gdzie rośliny zbiera się z dwóch łąk to jakoś mało tego potrzeba.

Albo coś źle liczę (całkiem prawdopodobne:oops:) albo to taki mniej wymagający event. Sprawdzi mnie ktoś?

Honorat., ***kacper*** oraz Makowiska lubią to.
  17. MOD_Zła

MOD_Zła Forum Moderator Team Farmerama PL

Zerknijcie do Poradnika, bo został zaktualizowany. Zmiany są dwie. Dotyczą:
    1. Zmiana nazwy talarów z gwiezdnych na wiśniowe
    2. Wymagania w młynie do produkcji pudełka z ciastem.

Honorat. lubi to.
  18. ChibiWeiWuxian

ChibiWeiWuxian Półbóstwo forum

Pierwsza myśl widząc obrazek i nazwę eventu, że będzie przepis do zgarnięcia. A tu nic...ale coś zrobię:music:

19. zletrafileskotku

zletrafileskotku Nadzorca forum

Przepisy są :p nawet trzy ! :p