Opinie Sznur mrówek

Temat na forum 'Archiwum - centrala' rozpoczęty przez użytkownika Eviana, 8 stycznia 2019.

Drogi Forumowiczu,

jeśli chcesz brać aktywny udział w rozmowach lub otworzyć własny wątek na tym forum, to musisz przejść na nie z Twojego konta w grze. Jeśli go jeszcze nie masz, to musisz najpierw je założyć. Bardzo cieszymy na Twoje następne odwiedziny na naszym forum. „Przejdź do gry“
Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.
  1. aisunel

aisunel Generał forum

Po dzisiejszych torsjach potortowych;),widze nadzieje na pobudzenie emocji i znaczne zawirowania na targu,no i 5 florkow w nagrodach,no i... 5 florkow do zdobyciaxD.I dla nich robie:p.No i co wiecej,o 14 jutro, uruchamiaja,oj bedzie sie dzialo,mam nadzieje,ze po tortach przejdzie:D

2. ania1713

ania1713 Chodząca legenda forum

Wystawiłam sobie na całej wyspie drzewa (choć normalnie też mam ich sporo :p ). Na farmie postawię sobie coś długiego, ale nie umiem się zdecydować co: czy rośliny czy zwierzaki. I zamierzam zwolnić obroty na farmie, wchodzić tylko przez telefon, by zebrać z pola specjalnego.

A tak w ogóle, to 4-godzinna eventówka? Za niedługo wsadzą nam 2 godzinną eventówkę... :sleepy:
    Pojęczałam, to mogę znikać

3. aisunel

aisunel Generał forum

Jest jeszcze opcja dla bardzo pracowitych,salata;)

4. gosiagosia60

gosiagosia60 Chodząca legenda forum

I dla jeszcze bardziej pracowitych-rzeżucha :p

5. aisunel

aisunel Generał forum

Ty zlosliwcze,daj im pare sekund,przyjemnosci wiecejxD.

6. gosiagosia60

:p Zaczynam się wahać czy robić ten event...

7. MOD_Zła

MOD_Zła Forum Moderator Team Farmerama PL

Na szczęście do tego eventu nie musisz się przygotowywać, więc masz sporo czasu na podjęcie decyzji :)

8. gosiagosia60

Trochę jednak trzeba ;) Więc się przygotowałam-drzewa na baha stoją ...Zobaczę,jak,co potrzebam,lecieć będzie po rozpoczęciu...:p

9. duzy6666

duzy6666 Generał forum

ja postawiłabym na zwierzęta ;)masz tylko 1 diamentowy slot w który lepiej wsadzić ciasteczko ananasowe niż cjm;)który do mrówek jest zbyteczny:)

10. miwi45

miwi45 Weteran forum

Pomyślałam tak samo. Dlatego na farmie już stoją zwierzaki, a na Bahamie królują drzewa.
    Poza tym, na polu specjalnym oprócz wody działa też kupka. Na ok.32 zbiory (jeśli dobrze policzyłam) trochę jej będzie potrzeba. Z naszym targiem i ceną tego cennego dobra - nigdy nic nie wiadomo ;) Lepiej mieć własny zapas.
    No i w końcu, misje wołają o zwierzaki i produkty. Jest okazja - niech się mnożą :)

11. malgos63

malgos63 Stały bywalec

Czy ten bonus na drzewa działa tylko na Baha, czy na całej farmie?

12. MOD_Zła

Opis z Poradnika brzmi:
    Co 22 h:
    500 TPD x poziom Bahamy,
    + 30% TPD z drzew na Bahamie przez 2 h,
    Skrzynia z egzotyczną paszą x 1,
    Skrzynia z owocami x 1.

Nie widać tu żadnej innej opcji. Działa tylko na drzewa bahamowe.​

13. ewanta

ewanta Komandor forum

dobry....
    event robię oczywiście ale.... /teraz ja pojęczę :p/ miałam nadzieję że nagrodą będzie prawdziwa hodowla mrówek... nawet zaczęłam czytać w necie jak się zajmować taką hodowlą ..... i znalazłam parę ciekawostek :
    /mam nadzieję że szanowny MOD uzna to w temacie eventu ;)/
    10 ciekawy faktów o mrówkach

1. Według obliczeń Edward Wilson (jednego z ekspertów w dziedzinie), obecnie na świecie żyje od 1 do 10 biliardów gatunków mrówek. Ich łączna masa może przekraczać masę wszystkich żyjących ludzi.
    2. Mrówki komunikują się za pomocą feromonów. W ten sposób oznaczają sobie zarówno drogę, jak i przekazują informację o ew. zagrożeniu, pokarmie itd.
    3. Królowa jest tylko jedna! Potrafi żyć ponad 20 lat! Istnieją jednak gatunki posiadające wiele różnych Królowych.
    4. Na świecie żyje wg. różnych szacunków od 30 000 do nawet 50 000 gatunków. Zaledwie 13 000 zostało do dzisiaj sklasyfikowane.
    5. Mrówki są niesamowicie silne. Potrafią podnieść ciężar przekraczający ich wagę nawet dwudziestokrotnie. Oznacza to, że gdyby nastolatek ważący ok. 60 kg chciałby stanąć w szrankach z mrówką musiałby podnieść ciężar ponad 1 tony!
    6. Średnia długość życia mrówki wynosi 45–60 dni.
    7. Większość gatunków posiada dwa żołądki – w jednym trawi pokarm dla siebie, w drugim przechowuje pokarm do podzielenia się z kolonią.
    8. Mrowiska często wyposażone są w… klimatyzację. Odpowiednia budowa gniazda – umieszczenie korytarzy oraz otworów wejściowych/wyjściowych powoduje ciągłą regulację i ruch powietrza.
    9. Mrówki z rodziny Camponotus saundersi posiadają niezwykły mechanizm działający jak bomba. Odwłok wypełniony jest jadem, który w określonych warunkach zagrożenia eksploduje rażąc przeciwnik jadem paraliżując ofiarę.
    10. Niektóre gatunki mrówek są zdolne do hodowli mszyc. Przynoszą im jedzenie, zapewniają ochronę, tworzą określone zagrody. Proces wygląda podobnie jak w przypadku zwierząt hodowlanych trzymanych przez człowieka. W zamian za to mszyce produkują spadź, która jest przysmakiem mrówek. Istnieje gatunek smarujący głowy mszyc specjalnym jadem spowalniający procesy myślowe mszyc.

a tu niestety ... tylko itemy.... szkoda....
    baha w drzewach. dokupiłam różę pustyni potem doczytałam że można wybierać składniki do młyna i sprzedałam to co kupiłam z lekką nadwyżką

14. panoramaogrodnicza

panoramaogrodnicza Chodząca legenda forum

Nie narzekaj, zawsze może być gorzej.;)
    Tak liczę sobie i liczę i doliczyć się nie mogę, ale tak pi razy drzwi to ewentówkę się wysieje bez sprintu wodno nawozowego.
    Nie za dużo Ci tych zbiorów wyszło?:oops:

15. aisunel

aisunel Generał forum

Mnie tam owady nie inspiruja,szczegolnie takie mrowy z puszczy amazonskiej,wielkosci stopy,albo te nasze,laza gdzie chca,na glos nie reaguja,nic do nich nie mam,ale niech pozostana w realu:p

16. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

Chodzi o ten z ostatniego zadania misji?
    Działa na wszystkie drzewa.

17. grakula16

grakula16 Chodząca legenda forum

Ryś, niestety nie, patrz wyżej post Złej

Poradnika brzmi:
    Co 22 h:
    500 TPD x poziom Bahamy,
    + 30% TPD z drzew na Bahamie przez 2 h,
    Skrzynia z egzotyczną paszą x 1,
    Skrzynia z owocami x 1.

Nie widać tu żadnej innej opcji. Działa tylko na drzewa bahamowe.

18. MOD_Zła

Z tym, że ja pisałam o bonusie z pnącza.
    Ryś pisze o bonusie z misji w Spółdzielni:
    upload_2019-1-8_20-46-56.png

Bonus do stodoły - drzewa daje +100% owoców z drzew do Stodoły przez 24 h.
    Bonus ten zostanie dopisany do konta w postaci towaru konsumpcyjnego i znajdziecie go w Spiżarni lub w inwentarzu. Jego działanie będzie można rozpocząć samodzielnie w dowolnie wybranej chwili. Zajmie wówczas złoty slot.

19. hlnrys

hlnrys Chodząca legenda forum

A skąd wiesz o który bonus chodzi w pytaniu?;)
    Może to ja mam rację?8)

20. bacowa70

bacowa70 Chodząca legenda forum

Mnie też wyszło, że mniej zbiorów potrzeba. :)
    Na pole akcji (wg. tego co pokazała nam Grecia:)) wchodzi:
    31 dużych pól, 9 średnich i 16 małych, czyli z każdego zbioru "na czysto" uzyskamy 158 szt. rośliny.
    Potrzebujemy 3090 szt. - (3.180+200 misja - 290 nagroda z misji) - tzn, że 20 zbiorów powinno wystarczyć.

Status tematu:
Brak możliwości dodawania odpowiedzi.